Barion Pixel nuuvella

Rejtélyes Erdő

Egy szép napon Bence és barátai úgy döntöttek, útra kelnek és felfedezik a rejtélyes erdőt, amiről már hallottak nagyszüleiktől, akik csak annyit mondtak, hogy tele van érdekes dolgokkal. A barátoknak nem kellett több, és egy szombat reggelen felvették túracipőiket, hátizsákjaikat és elindultak. 

Sziasztok! Mindenki kész a kalandra? – kérdezte Péter.
Igen! Megnéztem az összes térképet, a lehetséges útvonalakat és vettem egy iránytűt. – nyugtatta meg társait a mindenre felkészülő Tamás.
Beléptek az erdőbe, ami sötét és ijesztő volt, de tudták, amíg együtt vannak, nem érheti őket baj. Tamás vezette a csapatot és egyre beljebb haladtak. Egy ponton mindannyian megtorpantak és Dia lefagyva így szólt társaihoz: 

JÚJ! Ott van egy hatalmas pókháló, ééén nem merek továbbmenni!– sikított fel Dia.
Ne aggódj, a pókok barátságosak!– próbálta megnyugtatni Diát Péter.
Na persze! – hitetlenkedett Dia.
A következő pillanatban a pókhálóból előmászott egy pók, aki köszöntötte őket:  

Sziasztok! Nóri vagyok és itt élek a családommal, sajnos nem sok barátom van, mert mindenki fél tőlem. 
Dia összeszedte bátorságát, odalépett a pókhoz és megölelte. 

Szia! Dia vagyok! Én féltem tőled, de látom kedvesek és barátságosak vagytok. El kell ismernem, tévedtem. Mostantól ha időnk engedi, eljövünk hozzád – és megölelte.
Elindultak, mert hosszú út állt előttük. Nemsokára Dóri megtorpant, és mint akinek földbe gyökerezett a lába, nem mozdult.

Mi a baj? – kérdezte Tamás.
Itt egy szakadék és egy hídon kell átkelni, de nagyon félek a magasságtól. Ne haragudjatok, de ez nem fog menni – siránkozott Dóri.
Van egy ötletem. Fogd meg a kezem, csukd be a szemed és én, átkísérlek, bízz bennem – mondta a Tamás.
Dóri szó nélkül ezt tette és elindultak. Dóri félt mégis fél úton kinyitotta a szemét és lenézett, és lassan elengedte társa mancsát. A következő kaland is közeledett, szörnyű vihar kerekedett, amitől Péter nagyon félt, ám találtak egy barlangot, ami alkalmasnak tűnt, hogy elbújjanak. 

Menjünk be ide, amíg enyhül a vihar – tanácsolta Bence.
Jó ötlet, de én félek a sötétben – aggodalmaskodott Tamás.
Bemegyek és gyújtok tüzet! – nyugtatta meg Bence.
Kinn zuhogott az eső és ők gondolkodtak, hogy lehetne Pétert megnyugtatni, aki csak arra tudott gondolni, hogy szeretne édesapjával lenni. A barátok énekeltek, hátha elfedi a zajokat. Így is lett, a nyuszi már nem félt, kezdett jobban lenni és hálás volt barátainak, hogy átsegítették őt ezen a nehéz helyzeten. Az eső elállt, így a cimborák tovább folytatták útjukat hazafelé. Hazaérvén mindannyian elmesélték kalandjukat. Bence így mesélt:

Együtt legyőztük: Dia pókiszonyát, Dóri tériszonyát és Péter vihartól való félelmét, én pedig már nem félek a sötétben. Mindez ráébresztett arra, ha olyan barátok vesznek körül, akikben feltétel nélkül megbízol, akkor bármilyen akadályt le tudsz győzni. Bízni kell és bizalmat szavazni azoknak, akik szeretnek. 
Bence, miután elmesélte kalandos utazását, hamar álomba szenderült

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd a kedvenc szerzőidet!


  • 1213 szerző
  • 799 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Ibrányi Diána

Rejtélyes Erdő

Műfaj

mese

Rövid leírás / Beharangozó

Egy mese a barátság fontoságáról.

Rövid összefoglaló

A kis barátok egy rejtélyes erdőben taláják magukat, ahol ráébrednek, hogy nem lesz egyszerű a kiút. Együtt mégis megoldják és a végén mindenki ráébred a barátok nélkül nem ment volna.

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Ibrányi Diána nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!