Barion Pixel nuuvella

Szabad akarat és Kálvin

" Egy vita miatt nemrég olvastam el ... talán féléve ...Kálvintól a kettős predesztinációról szóló könyvét. Aminek ugye az a lényege, hogy mind az üdvösség, mind a kárhozat, előre meghatározott. Tehát az "Isten" mindenkit előre úgy teremtett, hogy előre meghatározta az üdvözülni fog, vagy örök kárhozatra fog menni .... Nos ezt végigolvastam ...és megkell mondjam, hogy hogy az elmúlt évek legfelháborítóbb olvasmányélménye volt. Ha én, az általam 10 legfelháborítóbb, legutáltabb olvasmánynak egyszer a tízes listáját összeállítanám, akkor Kálvinnak a kettős determinációról szóló könyve biztos, hogy benne lenne. "

Videó: Szabad akarat - Farkas Attila Márton  FAM • 2021. dec. 25.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd IGe 27 történetét!


  • 1200 szerző
  • 783 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

IGe

Szabad akarat és Kálvin

Műfaj

bejegyzés

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni IGe nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!