Barion Pixel nuuvella

A balekokat megjutalmazzák odaát.

A vallások és mítoszok kialakulása nagyon egyszerűek az okai. Érdekek, a másik kihasználása, fogyatékosság, hatalomvágy, szex, parasztvakítás a recepthez a kellékek. Van néhány ilyen és erről szóló -  kevésbé ismert -  tanmese a gyűjteményemben. Ez az egyik kedvencem:

"Akkor gyüjjön egy másik tanmese: Eccer volt, hol nem volt, volt eccer egy kopasz majmokból álló törzs, ki embereknek nevezték magukat. Egyszer, az egyik asszony szült egy fiúgyermeket, kinek az ujjai száma meghaladta a statisztikai átlagot, és olyan sűrű szőr nőtt a fülében, hogy sapkára sem volt szüksége télen. Eme fiút különlegessége okán a törzs öregeinek tanácsa szavazás során egyöntetű eredmény után (az ellenszavazókat megették) kinevezte sámánnak. Ez a sámán kölyök nőtt-cseperedett, és egyre nagyobb tiszteletnek örvendett. A munkája viszonylag könnyűnek és élvezetesnek volt mondható: mindenféle gombákat és növényi kivonatokat kellett ennie vagy elszívnia, utána fél lábon ugrándozva mindenféle hülyeségeket kellett ordibálnia, hogy a törzs többi tagja boldog mosollyal az arcán vegye tudomásul, melyik gombából érdemes zabálni, és melyik gazt érdemes elszívni.

A sámán egyik tippje során egyszer azt ordította: - Mindjárt esni fog az eső! És az eső még aznap eleredt; a törzs pedig még jobban tisztelni kezdte őt képességeiért. Ő meg egyre nagyobb árat kért szolgálataiért. Jóslataiért cserébe a férfiaktól azt kérte, vadásszanak helyette is; a nőktől pedig, hogy főzzenek, mossanak, takarítsanak utána, ezenkívül álljanak bármikor készenlétben, ha neki hágni támad kedve. 

- Mamut pörköltet ennék. - szólalt meg a sámán egyik nap. 
- De hát a mamut vadászat nagyon veszélyes, bele is halhatunk! - aggodalmaskodtak a férfiak. 
- Tegnap benéztem a Mamut vadászok Örök Vadászmezejére; ottan nagycsöcsű asszonyok szolgálták fel a szaftos mamut húst vadászoknak, kik mamut vadászat közben dobták fel talpukat. - nyugtatta meg a sámán őket. 
- Nagycsöcsű nők?! Akkor mire várunk?! - rohantak el vadászni boldogan a férfiak. 

- A mamutot nagyon strapás elkészíteni, legalább 2 hétig kell főzni; és annyit kell takarítani utána! - panaszkodtak az asszonyok. 
- Tegnapi utazásom során benéztem a Hátrányos Helyzetű Háziasszonyok Paradicsomába; ottan már mindegyikük akkora karriert csinált mindenféle mamutvállalatoknál, hogy hamarosan fel fogják vásárolni a Napot; csupa férfirabszolga főz, mos, takarít rájuk, és elégíti ki őket; de csak akkor, ha az e világon becsületesen dolgoznak, és mamut pörköltet főznek. 
- Akkor lányok, iránya konyha! - örvendeztek az asszonyok. 

És azóta évezredek teltek el, de a Legbölcsebb és Leghatalmasabb Sámán tanításai mit sem veszítettek tekintélyükből; azóta is egész generációk áldozzák életüket a Legbölcsebb és Leghatalmasabb Sámán leszármazottainak kiszolgálásának, hiszen ismerik a Legősibb és Legbölcsebb Tanítást, miszerint: 

A BALEKOKAT ODAÁT MEGJUTALMAZZÁK!"

forrás: IV. niemand; 2001-04-18 Index - ÉLETÖRÖM - Vallás, Filozófia - Fórum. A szerző magánban is feljogosított írása népszerűsítésére.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd IGe 27 történetét!


  • 1200 szerző
  • 783 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

IGe

A balekokat megjutalmazzák odaát.

Műfaj

bejegyzés

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni IGe nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!