Barion Pixel nuuvella
IGe

Kételkedés ereje

The Real Secret: Feltárom a Valódi Titkot és nem azt ami csajok és nők annak véltek tévesen.

"Tanítottak valamit, éltünk egy kultúrában, mely szabályokat állított fel és idővel gondolkodásunk irányát befolyásolta. Nehéz ettől szabadulni. "

A társadalmunk és a társadalmi szokásain belénk sulykolták, hogy a hitnek ereje van és a kételkedés és a kritika is rossz dolog. Pedig ez egy téves dogma, legenda, mítosz vagy akár babonának is nevezhetném.

Hiszen a mai világunk vívmányait éppen a kételkedő / hitetlen /dogmák nélküli embereknek köszönhetjük, akik nem hitték el, hogy valamit ne lehetne megvalósítani. Nem hittek az addig beléjük nevelt dogmákban, hanem túlléptek rajta. Vagy egyszerűen, ahogyan Albert Einstein írja:

"Mindenki tudja,hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja."

Miért is erősebb a hitetlenség a hitnél, vezessük le matematikával:

1 x 1 = 1
(-1) x (-1) = 1

Tehát a semmiben sem hívés logikailag és érzelmileg ugyan azt adja ki, mintha valaki nagyon erősen hisz valamiben. Sőt az által még erősebb a hatása, hogy valamit alapból nem elhinni sokkal könnyebb, mint elhinni. Szöveggel:

hit: Edison elhiszi, hogy ő tudni fog villanykörtét gyártani.
hitetlenség: Edison nem hiszi el, hogy képtelenség lenne villanykörtét gyártani.

Nos szerintem ez utóbbi felfogás és életszemlélet erősebb, mint a hit. Ez az igazi titok, amit tényleg kevesen tudnak és ráadásul én ingyen adom, nem csinálok belőle üzletet.  Mert Rhonda Byrne: The Secret című könyve is csak egy réges-régi agyonfeldolgozott módszertan újabb és teljes mértékben üzleti célú feldolgozása csak.

Nekem a belső hit helyett a KÉTELKEDÉS sokkal jobban működik. Nem hiszem el, hogy amit sokan mondanak, hogy nem megvalósítható, hanem kételkedek benne, majd megvalósítom. 

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd IGe 27 történetét!


  • 1200 szerző
  • 783 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

IGe

Kételkedés ereje

Műfaj

chick lit

Rövid leírás / Beharangozó

Belénk sulykolták, hogy a hitnek ereje van és a kételkedés és a kritika is rossz dolog. Pedig ez egy téves dogma, legenda, mítosz vagy akár babonának is nevezhjük.

Rövid összefoglaló

Nekem a belső hit helyett a KÉTELKEDÉS sokkal jobban működik. Nem hiszem el, hogy amit sokan mondanak, hogy nem megvalósítható, hanem kételkedek benne, majd megvalósítom. 

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni IGe nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!