Barion Pixel nuuvella
IGe

Kitalált Istenek

Emberiség által KITALÁLT ISTENEK néhány főbb csoportja népenként, nemzetenként rendezve. Nagyobb képeken, mint a betett gyűjtőkép, itt nézhetőek meg, tovább gombbal lapozgatva: Tudományon átszűrt "Isten" fórumos vitahelyen. 

Ebből következik, hogy a csak egy van, és az Über "Isten" elvet nyugodtan el lehet vetni, mert valótlan. Meg szintén tudományos tény, hogy egyistenhívő vallásokból is több tucatnyi van és nem csak a három közismertebb. Azok "Isten"-i sem azonosak, hanem nagyon is eltérőek.

Mandeusok vagy szábeusok, kereszténység, zsidó vallás, krisna tudat, iszlám, bahá'í, drúzok, atonizmus, vaisnavizmus, kaodaizmus, manicheizmus, mormonizmus, rasztafariánus mozgalom, szikhizmus, unitárius vallás, yazdanizmus - kurd, zoroasztrizmus,  Baiamet vallás, Yolngu vallás, andamán népek vallása,  kinai előhitrendszer, himba nép a monoteista panenteizmusa, igbok az egyistenhit, Waaq az Afrika szarván sok kusita nép hagyományos vallása, Perún viharisten, cseroki vallás, Nagy Szellem,  Teotl egyetlen univerzális erő, tengrizmus, protoindoeurópai vallásban  Dyéus  volt az Isten,  stb

Sőt ahogyan az "Isten"-nek és az egyistenhitre alapló vallások száma is nagyon sok, hasonlóan sok a "Teremtő"-k száma is. Ezekből meg itt lehet szintén olvasgatni a következő linknél: Teremtéstörténetek (Válogatás a világ teremtéséről) (oszk.hu)

BIBLIAI TEREMTÉSTÖRTÉNET

MEZOPOTÁMIAI TEREMTÉSTÖRTÉNET 

ISZLÁM TEREMTÉSTÖRTÉNET

EGYIPTOMI TEREMTÉSTÖRTÉNET

INDIAI TEREMTÉSTÖRTÉNET

TIBETI TEREMTÉSTÖRTÉNET

JAPÁN TEREMTÉSTÖRTÉNET

KÍNAI TEREMTÉSTÖRTÉNET

LAOSZI TEREMTÉSTÖRTÉNET

MAJA TEREMTÉSTÖRTÉNET

AZTÉK TEREMTÉSTÖRTÉNET

AFRIKAI TEREMTÉSTÖRTÉNET

GERMÁN TEREMTÉSTÖRTÉNET

GÖRÖG TEREMTÉSTÖRTÉNET

FINN TEREMTÉSTÖRTÉNET

MAGYAR TEREMTÉSTÖRTÉNET

Aki fogékony a logikára és a tudományos módszertan betartására, annak azt javaslom, ha nem szeretné az idejét teljesen felesleges vitákkal eltölteni, akármilyen képzettségű, vagy vallású, vagy világnézetű az adott illető akivel ezt teszi ez legyen az első kérdése. Elismeri-e azt hogy az emberiség eddig nagyon is sok "Isten"-t teremtett. Tehát sok "Isten" van. 

Amennyiben ezt a valóságnak megfelelő tényt valaki letagadja, az kb annyira elfogult, mint az aki a Földet nem gömbölydednek, hanem laposnak állítja. Semmi értelme a további vitának, vagy győzködésnek sem. Kényszerképzetek ellen a racionális érvelés úgy sem használ. Ott kell hagyni és nem foglalkozni vele. 

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd IGe 39 történetét!


  • 1293 szerző
  • 881 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

IGe

Kitalált Istenek

Műfaj

filozófia

Rövid leírás / Beharangozó

Egyistenhitű vallások: Mandeusok vagy szábeusok, kereszténység, zsidó vallás, krisna tudat, iszlám, bahá'í, drúzok, atonizmus, vaisnavizmus, kaodaizmus, manicheizmus, mormonizmus, rasztafariánus mozgalom, szikhizmus, unitárius vallás, yazdanizmus - kurd, zoroasztrizmus,  Baiamet vallás, Yolngu vallás, andamán népek vallása,  kinai előhitrendszer, himba nép a monoteista panenteizmusa, igbok az egyistenhit, Waaq az Afrika szarván sok kusita nép hagyományos vallása, Perún viharisten, cseroki vallás, Nagy Szellem,  Teotl egyetlen univerzális erő, tengrizmus, protoindoeurópai vallásban  Dyéus  volt az Isten,  stb

Rövid összefoglaló

Ahogyan az "Isten"-nek száma is nagyon sok, hasonlóan sok a "Teremtő"-k száma is.

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni IGe nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!