Barion Pixel nuuvella

irokez

1 követő 8 történet

irokez

Mottóm: Azt akarom ami lesz


Mottóm: Azt akarom ami lesz

A Fagin

Dumáltunk, énekeltünk, gitároztunk. Zsembera Jóska épp az Égi lovast játszotta Jolana gitárján. Áhítattal hallgattuk, míg közeledni nem látszott az esti rendőrjárőr. Amikor hallótávolságon belül értek a fakabátok, Józsi "átváltott" a Poljuskára.

5 perc olvasás
0 0 0
A Miszter húzta a rövidet
Szovjetunió - 1.

Este kupaktanácsot tartottak a szálláson, mi legyen a megoldás, valahogyan át kell nyomni a gépsort?!  Abban maradtak, hogy aki a rövidet húzza, meghívja Nagyezsdát vasárnapi ebédre. Aztán lesz ami lesz! A rövidet hamiskás mosoly kíséretében a Miszter húzta. 

2 perc olvasás
0 0 0
A szerencse legkisebbik fia

Szuggerálom a cetliket és az egyik láthatóan kijjebb áll a többitől. Ez a jel, kihúzom. Nem hiszek a szememnek: Ismertesse a Pitagorasz-tétel bizonyítását.

2 perc olvasás
0 0 0
Recipe ferrum

A tananyag feldolgozásában nem tudott segíteni, mivel a sakkon kívül semmihez sem értett - de ahhoz nagyon.

3 perc olvasás
0 0 0
Az a bizonyos pofon

Pont Eszti néni elé toppantam, aki akkor lépett be a terembe. Ijedtében akkora pofont adott, hogy visszaültem a szekrénybe.

1 perc olvasás
0 0 0
A tanító nénim

Győzködték a parasztokat (egyéni gazda a hivatalos nevük), hogy lépjenek be a téeszcsébe. Tóth Margit, a frissen végzett tanító néni is részt vállalt az agitációból. Ez úgy hiányzott neki mint ablakos tótnak a hanyatt esés, ám hivatali felettese az iskola igazgatója és egyben párttitkára megkövetel

3 perc olvasás
0 0 0
Csepeli munkás nem megy jobbra
A kijelölt vevő ki is húzta a lasztit a kalapból, fizetett, majd káromkodott. - 1.

A nyolcvanas évek derekán a szocializmust építő Magyarországon léteztek apróbb szigetei a kapitalizmusnak. Ilyen volt a bábolnai Zöld báró - Burgert Róbert - és a győri Vörös báró - Horváth Ede -  birodalma a Rába. De nemcsak a kis - Alföldön, Budafokon is volt erre példa. 

2 perc olvasás
0 0 0
A kávéscsésze

A nő türelmesen hallgatta végig, arcán nyoma sem látszott a meglepetésnek, csodás zöld szeme meg sem rebbent.

2 perc olvasás
0 0 0

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni irokez nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!