Barion Pixel nuuvella


Csend

1 perc olvasás
Nyári haikuk

A haikucsokor nyári záporral kezdődik, és a kiégett augusztussal zárul. Közben hallgatjuk az erdőt, nézzük a kék eget, elbűvölnek a gyümölcsöktől színes kertek, és a lányok sem maradnak ki. A versek megjelentek az Időzóna című kötetben (Publio Kiadó, 2015).

1 perc olvasás
Rotterdam-Brüsszel-Honfleur-Ruan-Párizs
Borsó a zsebben - 3.

Folytatásos történetemben most egy francia folyami hajón kezdek el dolgozni. Persze, ha sikerül eljutnom oda, avagy mit tegyünk, ha éfjélkor otthagy minket a busz egy ismeretlen városban?

10 perc olvasás
Nyár
Városi mesék - 47.

A nyárban minden jó. A meleg, az főleg, még ha hőguttát kapok, akkor is jó. A csobbanás a strand hideg vizében. A vihar nagy villámokkal, csattanásokkal és bokáig érő vízzel az utcán. Hogy nagyjából szabadnak érzem magam. Gyerekként tapasztaltam meg a szabadság érzését és folyton ezt keresem. A dinn

6 perc olvasás
Húszéves találkozó

„Senki nem hiányozhat, nem bújhat el, senki nem lapulhat. Az öt-, tíz-, tizenöt-, húszéves érettségi találkozókon minden hiányzás igazolatlan. Mindenkinek el kell jönnie, hogy a számadás, az ítélkezés megtörténhessen. "

26 perc olvasás
Bót

Zoli bevásárolni indul mielőtt bezárnak a boltok a közelgő munkaszüneti nap miatt, de nem sejti milyen rémálomba csöppen bele.

5 perc olvasás

fikció

A goblin, aki a sárga földig itta magát

A Sózott Csiga nevezetű fogadóban mindig történik valami. Ezúttal egy rakás emlékevesztett kalandor próbálkozik meg összerakni, mi történt velük előző éjjel!

17 perc olvasás
Szárnyak

Ha nem tudsz repülni, nem is érsz semmit.

5 perc olvasás
Káoszelmélet [PROLÓGUS]

Mennyire lehet józan a szerelem? Venus Hanstings mindenre fel volt készülve egészen addig, míg a szíve úgy nem döntött, hogy szerelembe esik. Viszont bármi, ami esik, az törik. Képes vállalni ezt a hatalmas kockázatot egy tanár miatt?

2 perc olvasás
Progresszív roskadás

Egy Alzheimeres apánál tett látogatás története.

5 perc olvasás

nem-fikció

Egy falat Hollywood a senki földjén

Hollywood nincs olyan messze, mint gondolnánk.

2 perc olvasás
Író leszek! - A megvalósítható álom
Író leszek - 1.

Hogyan valósíthatod ezt meg? Ahogy a nagy álmokat szokták. Lépésről lépésre. Álmodd, Akard, Tervezd, Tedd, Elemezd, Javítsd, Ismételd. A recept adott, bár nem egyszerű! De a segítségedre lesz, hogy egy nap az a bizonyos mondat így hangozzon el: „Író vagyok!”

3 perc olvasás
Égő Róma!
ÉGEN és FÖLDÖN - 8.

Tudtad, hogy egy nagy lelki trauma döbbenetes módon tudja pillanatok alatt megváltoztatni az ember ábrázatát? Mély karikák, beesett, fénytelen szem, soha többé nem szeretnték átélni ilyen változást, és nem a hiúságom miatt.

7 perc olvasás
A mentőakció
Az ismeretlen áldozat - 2.

A rémálom folytatódik, miközben a remény továbbra is megmarad, hogy végre az egész család kiszabaduljon az orvosok által létrehozott börtönből. Míg nem egy este...

7 perc olvasás

mese

Bence Mókus Kalandjai

-Ó egy újabb állatmesés könyv!Ez nem így van,a meséim elsődleges célja a szórakoztatáson és a mókán túl segítenek eligazodni a kihívások erdejében, megtanítják az olyan értékeket, mint önzetlenség, barátság és hűség. Ha megjött a kedved rajta hát! Olvasd el!

18 perc olvasás
A lány, a képek és a Kívánságszörny

A Kívánságszörny teljesíti Lili szülinapi kívánságát, de nem egészen úgy, ahogy a lány ezt remélte.

7 perc olvasás

vers

Sötét

Minden nyirkos, minden nehéz...

1 perc olvasás
Alkonykapcsoló

Hol van vége a szerelemnek?

1 perc olvasás

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!