Barion Pixel nuuvella


A vérrel áldozó angyal

Egy színész élete sohasem átlagos, sohasem unalmas, vagy monotón. Történetünk főszereplője tehetséges színésznő magánélete sem zökkenőmentes, különösen, ha házassági ajánlattal kérik meg.

15 perc olvasás
ŐSI VÉR - A VÉRVONAL
ŐSI VÉR A VÉRVONAL - Tizenkilencedik fejezet - 19.

Ősi Vér - A Vérvonal című regényem az Ősi Vér negyedik könyve, ami még nem jelent meg könyvben. Solomon és Will közös erővel azon vannak, hogy Satoru elérje a Kiválasztottak szintjét. De elég idő lesz arra? Satoru elhatározta, hogy Kiválasztott válik belőle. De mindez kinek fog jól jönni?

86 perc olvasás
Sorsfordító beszélgetés
A szinasztria - Időtlen szerelem - 32.

Viktória összezavarodik az elmúlt napok és hetek váratlan eseményei hatására. Vajon merre viszi tovább a Sors szekere? Mennyire van hatással döntésünk az életünk alakulására?

4 perc olvasás
Budatétényi Rózsakert
Családi történetek - 12.

Nagyon régi vágyam volt meglátogatni a Nagytétényi Rózsakertet. Akárhányszor elmentünk mellette kocsival csak vágyakozva néztem befelé, de egyszer mindennek eljön a napja. Korábbi bejegyzésemben itt a Nuuvellán írtam Nektek a Bukaresti Botanikuskertről, mely életem annyira meghatározó élménye volt,

6 perc olvasás
A saját napló projekt...
Egy boszorkány naplója - 1.

Una évszázadok óta vezeti a feljegyzéseit. Egyszer beleolvastam. Dög unalmas volt! Gondoltam megmutatom, hogy kell ezt csinálni. Mert bocs, de én még egy halálosan snassz dolgot is úgy tudok előadni, hogy mindenki dől a röhögéstől. Azokról a sztorikról már nem is beszélve, amikről Una nem is tud...

8 perc olvasás
Norvég fjordok
Norvég fjordok - 2.

Malmö és Koppenhága nevezetességei, fine dining vacsora, finn szauna – Annára záporoznak az érdekesebbnél érdekesebb újdonságok, miközben Ibolyának szent meggyőződése, hogy aki vele kirándul, annak rövidesen nem csak az életszemlélete, de egész élete is gyökeresen megváltozik.

33 perc olvasás

fikció

A detektív halála

Osvaldo Corteznek, a magándetektívnek lehetősége nyílik elérni élete álmát. Egy gyönörű nő oldalán végre belecsöppen egy igazi bűnügybe! Az abszurd azonban keresztülhúzza a férfi számításait.

6 perc olvasás
Döntés

Valaki figyeli a családot, de a probléma belülről fakad.

2 perc olvasás
Pattogó kavics

Történet egy képzeletbeli kataklizmáról, melynek során az emberi természet abszurditása kerekedik felül, és ismételten bebizonyosodik, hogy valójában mi magunk jelentjük a legnagyobb veszélyt a saját létezésünkre.

1 perc olvasás
A szenes ember

Egy régi történet amiben még ló húzta a szenet a derék megrendelőnek és amiben a sör is gyakran megfordult.

3 perc olvasás

nem-fikció

Szellem járta szálloda
ÉGEN és FÖLDÖN - 7.

Vannak tévedések még sokcsillagos szállodákban is, de igen csak kellemetlen, amikor az ember rádöbben, hogy a szobája fürdőjéből bármelyik pillanatban kiléphet egy idegen, meztelen férfi.

5 perc olvasás
Egy mítosz eróziója
Kubai útinapló - 4.

Kuba átalakulóban van, és noha az egykori forradalmi jelképek hozzáforrtak az országhoz, úgy tűnik, hogy lassan történelmi emlékké szelídülnek.

7 perc olvasás
Metró

Metrón utazva nincs is jobb annál, mint az utastársakat (meg)figyelni, érzékelni, mi lehet bennük. Egy ilyen figyelés nyomán született írásom.

2 perc olvasás
Jelek

Néha a dolgok mögé kell látni − ezt jól megtanulta látássérült főszereplőnk is.

7 perc olvasás

mese

A pók, aki nem tudott hálót szőni

Egy pókocska úgy dönt, megkéri nagymamát, tanítsa meg horgolni.

6 perc olvasás
Mikulás
Hat felett is - 9.

Mikulás várás.

1 perc olvasás

vers

Szólaló csend (Odacsent szavak)
Virágok és világok - 2.

Egy rövid elmélkedés arról, ahogyan a csend az irodalom által képes hangot ölteni, avagy egy csendes fiatal versbe öntött szerelmi vallomása és pecsétje, amivel a néma pillanatokért és a kimondatlan „szeretlekekért” próbál kárpótolni.

1 perc olvasás
NEHÉZ AZ ÉLETEM

1 perc olvasás

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!