Barion Pixel nuuvella

Már sok első volt maradj velem és légy az utolsó fecském

Eddig mind elrepült. Néha rettegő térddel - megelőzve bármit - előre levertem a fészkem, máskor belém fészkelte magát az ördög, és az vert le végül. Ott néztem a fecskéimet, alulról, a nyomorult kis sárkupacomból, ahogy keresik a helyüket, ahogy mindig csak Dél felé néznek, felém sohasem.
Nekem olyan fecske kell, akivel puszta kalandvágyból túléljük a telet, akivel játékból belerepülünk a fagyba, akivel a deres leheletünkön vigyorgunk a mínusz húsz fokban, hogy aztán együtt mosolyogjunk tavasszal azokon, akik azt hiszik majd, hogy ők hozták el a nyarat.

Haiku:

Már sok első volt
maradj velem és légy az
utolsó fecském

Tetszett a történet?

1 1

Regisztrálj és olvasd Ivády Gábor 14 történetét!


  • 1232 szerző
  • 821 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Ivády Gábor

Már sok első volt maradj velem és légy az utolsó fecském

Műfaj

vers

Rövid leírás / Beharangozó

A Haiku 17 szótagból álló, három soros vers Japánból. Rím nincs benne, a sorok külön is elgondolkodtathatnak, de együtt adják ki a teljes képet.
A leírások a haikuról további rétegeket fejtenek le, de a végén mégis csak az a fontos, hogy te hogy értelmezed az írást, mert mindenkinek mást jelenthet.

Rövid összefoglaló

Talán egyszer nem repül el a fecském és itt marad.

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Ivády Gábor nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!