Barion Pixel nuuvella

Sikoly

A férfi sikolya erőszakosan tépte szét a sötét éjszaka csendjét. Nyomában izgatott kutyák, hangos ugatással próbáltak információt szerezni egymástól. Minden éjszakai állat, patkányok, szemétben turkáló rókák, macskák pánikban rohantak védettnek vélt rejtekhelyeik felé. Az asszony iszonyodva húzta ki a hosszú pengéjű csontozókést a férfi ágyékából. Felrémlett előtte a kislánya véres ruhában, rémült szemeivel, ezért még egyszer szúrt a térdre rogyott alak mellkasába. Némán cselekedett, bár belül üvöltött a fájdalomtól, dühtől. A sokktól, vérveszteségtől, áldozata immár hangtalanul dőlt el.

Másodpercek teltek el a halottat nézve. Nem érzett se győzelmet, se elégtételt, csupán keserűséget, hogy miért vele, velük történik mindez. A sorra kivilágosodó ablakok fényei rántották vissza a valóságba. Sietség nélkül tette a bevásárló kosarába a kést, lépett a fának támasztott kerékpárjához és a kivilágítatlan, házak közötti ösvényen elkerekezett.

A kutya boldog farok csóválással fogadta a hazatérőt és ugyan gyanakodva szimatolt a kosár felé, de csendben kísérte a bejáratig, majd leheveredett a lábtörlőre tovább őrizve a házat, lakóival együtt.


A tízéves Julia tánclépésekkel igyekezett haza a balett foglalkozás után. Még benne volt a mozgás lendülete, feszültsége, öröme. Apja halála után, anyja próbálta lefoglalni a kislány minden idejét, hogy a bányabalesetben elhunyt apa hiányát enyhítse a gyerek számára. Persze, nem sikerült. Gyakran emlegette Julia, hogy egy-egy történésre hogyan reagált volna imádott apja. Az asszony sokszor elámult, hogy a gyerek milyen pontosan ismerte és idézte fel az eredetiben soha többet nem látható gesztusokat.

A mozgástanár a foglalkozások végén, levezetésként aktuális slágereket is lejátszott a diákjainak. Igaz, közben figyelte is őket, kinek milyen a spontán mozgása, ki az aki a tanult elemeket is beépíti a táncikálásába. Késő ősz volt, hamar sötétedett. Julia magában dudorászva is igyekezett a sötétség okozta aggodalmát csökkenteni.

Az árnyékból egy alak lépett elő. A lánynak nem maradt ideje sikítani. Egy hatalmas tenyér tapadt az arcára és egy lakatlan épület takarásába vonszolta. Kétségbeesetten próbált levegőt venni. Nem sikerült. Egy távolban haladó autó fénye egy pillanatra rájuk vetült, de a férfit a karjaiban ernyedten lógó gyerekkel nem láthatták. Julia öntudata ellobbant.

A kislány magához tért. Nem tudta mennyi idő telt el, de fázott, mindene fájt, deréktól lefelé ruhái egy része hiányzott, feje zúgott, lábai között vérzett. Egyedül volt. Kitapogatta néhány ruhadarabját és hazáig futott. 

Az asszony döbbenten fogadta, az összefüggéstelenül beszélő lányát.

- Bántott! Láttam ki volt. Láttam. Láttam. - motyogta sokáig, szinte magánkívül Julia.

Anyja orvosért sietett.

- Zúzódások, hámsérülések. Testileg rendbe fog jönni. - kezdte az orvos. - Kiállítok egy látleletet, amivel a rendőrségre mehet, feljelentést tenni. - folytatta. - Bár nem tudom lesz-e eredménye, ő már a negyedik kislány, akit megtámadtak.

- Nem akarok feljelentést tenni! - jelentette ki az anya, lelkében tomboló indulatai dacára, hidegen. - Csak hetekig vegzálnák a lányomat és ha el is kapnák az elkövetőt, nevetséges ítéletet kapna.

- Hagyok itt néhány altató tablettát, legalább az első néhány éjszakára, hogy a rémálmok ne ébresszék fel. - búcsúzott az orvos.


Kopogtak. Az ajtóban egy nyomozó állt.

- Jó napot! A doktor úr jelentette, hogy tegnap késő délután, megtámadták a kislányát. - mondta a rendőr.

- Nem akarunk feljelentést tenni. - vágott közbe határozottan az asszony, keményen állva a férfi átható pillantását.

- Értem. Talán érdekli, hogy két utcával önök mögött, éjjel egy halott férfit találtak. Az elsődleges DNS vizsgálat szerint a korábbi erőszakos cselekmények elkövetője, egy ismert pedofil lehet az áldozat. Külön érdekes, hogy az orvos által, az ön lánya sérelmére elkövetett cselekmény után, a gyerektől vett minta is megegyezik az elhunyt férfi DNS-ével.

- Nem teszünk feljelentést! - ismételte meg az asszony rezzenéstelen arccal. A nyomozó tekintete hosszan időzött a konyhapult felett lógó késkészlet leghosszabb, még nedvesen csillogó darabján.

- Meg kell kérdeznem, hol tartózkodott tegnap éjfél és egy óra között? - nézett szúrósan az asszonyra.

A nő nem válaszolt, mereven állt, amikor nyílt a szobaajtó és egy vézna, kék-zöld foltokkal borított kislány jelent meg.

- Anya, vérzek… Segíts! -

A nyomozó az erőszak nyomaira, aztán a gyerek térdéig érő vércsíkra nézett, majd az összeszorított szájjal, sziklaszilárdan álló asszonyra, amint az védőn maga mögé terelte a lányát. Fejében egymást kergették a gondolatok. Végül, kis idő múlva bólintott. 

- Ha nem tesz feljelentést, nincs több dolgom magukkal. - aztán a fájdalmas arccal, az anyja mögül kinéző lányka felé biccentett.

- Hívjon orvost a gyerekhez! Vigyázzanak magukra!

Sarkon fordult és halkan becsukva az ajtót, távozott.


- Anya! Hallassz? Segíts

A nő lassan mozdult, mint akinek irtózatos teher nyomja a vállát, nagyot sóhajtott.

- Menjünk, kicsim.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Jenes Gyula 36 történetét!


  • 1265 szerző
  • 861 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

krimi

Rövid leírás / Beharangozó

Mi a bűn? Mi a bosszú? Mi a törvény? Van-e feloldozás?
Nincs válasz.

Rövid összefoglaló

Az éjszaka csendjét férfisikoly tépi szét… A hivatalos ember másnap lehajtott fejjel, önmagával meghasonlottan, csendben távozik…

Olvasási idő

4 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Jenes Gyula nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!