Barion Pixel nuuvella

A jövő fénye

Miközben jártuk a szerteszórt fenyvesek közötti utakat, legelőket, én mesélni kezdtem neki – aki figyelmesen figyelt, az utamról apámhoz.

Süvítettem a hatalmas szántóföldeket félbevágó kerékúton. A biciklin úgy tekertem előre, ahogy csak bírtam a poros homokban. Az ég hatalmas volt, a környék pedig tele mezőséggel. Talán, ha figyelek láthatok rajta őzeket.

Azt mondtam neki, Felszabadulok, ha egyedül nekikelek valami nagynak... a nagyvilágnak. Csak lépkedtünk előre szerényen, összehangoltan. Hallgatózván hol a földet, hol pedig a rejtélyes fákat fürkészte, amelyek az elvarázsolt erdőt hozták el nekünk.

Ahogy elnéztem oldalra, néha visszakaptam a fejemet, mert különben kiszalad a kormány a kezeim közül. De ha sokáig tarthattam a szememet az egyik oldalon, elém tárult a valóság. Az igazi, naplementében úszó, csivitelő szabadság. Semmi határ, se ház... Sehol.

Megéreztük a fenyők illatát, és az erdő adta hűs levegőt. Áradt belénk az erdő hangulata, ami szintén csendesen csak engem hallgatott.

Haladtam előre, hogy aztán elkanyarodjak a szántóföldről az erdőbe. Erősen markoltam az apám biciklijének kormányát. Olyan volt, mintha ő irányítana engem; és én bíztam benne.

A kanyar árával átváltottam megint a jelenbe. A fiú nevetett, mikor a kezemmel mutattam, milyen erős kanyar volt.

Körülöttem a városom erdejének fái és dús növényzete suhogott; a felém jövő gallyak, levelek, amiket hajolgatva kerülgettem el. Az út kígyózott, és néhol belehullámzottam a bucskákba.

Kézzel mutogattam a fiúnak, mialatt beszéltem. Figyelt, én pedig folytattam:

Hajtottam tovább, és átadtam magam a földi hullámoknak, egy újabb széllöketnél pedig hirtelen begyorsítottam a kerekeket.

– Meséltem.

Kicsaptam a növényzetből, s befaroltam az úttest előtt. Áthaladtam az úton, aztán elkígyóztam a hátsó temetőbe a hatalmas tuják sora között.

Elhaladtunk egy újabb ötvenéves göcsörtös fenyőfa mellett, miközben mondtam, és...

Ott álltam apám sírja előtt, mialatt lepergett előttem egy szál levél. Ordításban tőrt ki belőlem a sírás, mialatt lerogytam a kő elé.

Most zokogva térdre rogytam Jesse mellett.

Tépett a semmit tevés. Csípett a sok könny, amennyi lepergett rólam. Sebesen folytak és égettek engem, míg én belepirultam. Nem hagyta abba a lelkem a gyászt. Újra nagy basszusokat vert a szívem, én pedig megint hevesen felsírtam. Nem mertem hozzászólni. Gejzírként törtem ki ismét a susogó fa és virágágyás előtt. Beborított a tehetetlenség és a félelem. Hol van ő? Egy kő volt előttem, nem pedig ő. Nem volt itt senki!

Feküdtem apa sírkövén, és csak néztem az eget. Azt a lelassult időt, amit a halottak okoznak; a nélküliséget; és a nappal világító Holdat. A szél csendesen suhogott fölöttem.

Jesse keze nyúlt felém a fényben és megláttam őt. Némaságunkban talpra álltam a földről, majd tovább sétáltunk, mindketten a tehetetlen csendben.

 

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Johanna Ackerman 10 történetét!


  • 1233 szerző
  • 827 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Rövid leírás / Beharangozó

Ketten sétálunk a fenyves környékén, mialatt ezzel a visszaemlékezéssel belecsöppenünk a múltba, s jelenként éljük meg. A barátom kezdi érteni, miért mesélek neki az apámhoz vezető útról, de az olvasó lehet, nem.

Rövid összefoglaló

A történet az elbeszélő visszaemlékezését mutatja be, emléket az emlékben: egy séta során barátjának elmeséli hosszú útját édesapjához, ezzel viszont csak egy bökkenő van...

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Johanna Ackerman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!