Barion Pixel nuuvella

Az állásinterjú

Heves autók és kutyaugatás zsongta be az utcát. Teodóra leszállt a villamosról és idegesen nézte meg a telefonban az utat. Először rossz irányban indult el, mert a kék pont másfelé vette az irányt, nem a pontozott vonalon. Amikor már tisztán látta az odautat, a szíve kicsit nyugodtabban verte a mellkasát. A fiúja megint leszidta Messengeren, mert maximalista és sosem pihen. Váratlanul felbukkant egy nagy fekete kutya, ami azelőtt egy sötét foltot szagolt a betonon. Megijedni sem volt ideje, mivel a csapzott szőrű kutya neki dörgölőzött, megnyalta a kezét és követni kezdte. Teodóra mindössze annyit gondolt, mosolyogva:

– Mephisto, mi? Vajon ha eladnám neki a lelkemet, akkor sikerülne állást találnom?

Egészen addig a pillanatig nem nyugodott meg, amíg végre le nem ültették. Egy szmokingos férfival fogott kezet az első emeleten és megegyezésként tegeződtek. Megkezdődött az interjú a marketing menedzser állásra. Beszélgetés alatt Robi sokszor nézte a barna hajú lány fekete ingjét és a gallér alatt szépen a nyakhoz simuló bíbor bársonysálat. Észrevette azt is, hogy Fenyvesi Teodóra beszéd közben sokszor kínosan dörzsölni kezdi a kezét. Teodóra frissen végzett grafikus, ez jó pont a cégnek, de nincs kellő tapasztalata, és angolból sem szuperál a figyelem zavara miatt. Ezt szeretné kiküszöbölni idén. Már majdnem két éve keres munkát, ezért reménykedik, hátha most sikerrel jár. Hobbiból blogot ír, két macskát tart, erdőt jár, kreatívkodik, olvas, kertészkedik. Van egy hétvégi nyaralója, amit szeret és az apjától örökölt. Jó tulajdonságait mind az apjától örökölte, a maximalizmust, az akaraterőt és a szépérzéket. Anyjával él egy házban, majdnem egy órányira innen. Jövőképe önálló élet, stabil munkahellyel, amit többnyire otthonról végez. Legalább háromezer forint nettó, rugalmas szabadság. Lágy, kellemes mosollyal meredt Robira, amikor a hobbijairól mesélt neki. Arról, hogy azért szeret alkotni, mert mindig is szeretett adni a világnak, szeretett nyomot hagyni benne. Akkor érzi magát jónak meg szórakozottnak, ha ilyenekkel tölti az idejét.

Az interjú után elbúcsúztak, majd Robi szomorút sóhajtott, miközben becsukta a kocsiajtót. Beindította a kocsit. Az utóbbi napok interjúi jártak fejében. Felhívta a felettesét és elmondta értékelését Teodóráról. Inkább az előző munkakereső felé húzott a szíve. Az csakis marketingre specializálódott és az angol nyelvtudása, ami szintén döntő szerepű ennél a cégnél, a Zolinak kitűnő az akcentusa. Az előbb feltűnni látszott egy fekete folt, az most majdnem nekiütközött az autónak, ezért Robi nagy ívben elrántotta a kormányt. Szerencsére nem ütközött semminek és mögötte sem jött semmi. Teodórának meg majd máshol szerencséje lesz. A fekete folt egyszer felé nézett, majd eltrappolt. Robi átkozódva gurult ki a főútra. A kutya nem hagyta nyugodni. Hiába mondta folyton felesége, felgyorsított 80-ra. Az autó megrázkódott, a visszapillantó tükörben látta, hogy elhagyott valamit, bizonyára a kutya okozta az előbb. Ó, az a drága kenyér! Egészen hazáig bosszankodott. Ráadásul az az átkozott kutya eszébe juttatta azt a régi, nyomasztó balesetet. Felvillant előtte a bírószék és a kesernyés íz, verejték. Gyorsan zajlott, mindenre vevő volt, nehogy ez még meggátolja a beinduló karrierjét. Még csak az kellett volna, hogy lecsukják! A felesége is már a kilenc hónapban állt. Még bele se gondolt teljesen, el is múlt néhány év.

Robi szerette fiait. Egy építész, egy fodrász és egy állatorvos. Kettővel nem jön ki annyira jól, de igyekszik. Feleségével sokat harcolt azért, hogy egyben tartsák a családot, bár jól tudta, hogy Margitnak több köszönhető. Megint kényszer mosollyal üdvözölték egymást, majd Margit rákérdezett a munkára. Nem sok. Újabb interjú. A tegnapi jobb volt. Aztán jött a bor. Nem tudta, miért hozta fel „az ügyet”, de úgy is tudta magáról, hogy ilyenkor hamar eljár a szája. Margit nem beszélt sokat, Robi jött rá, a névre, aztán tűpontosan minden másra… Még az összepréselt kocsi fajtájára is. Miért olyan ismerős a név? Kisvártatva rákeresett a Facebookon Teodórára. Kiadta a blogot is. Margit kérdezgetni kezdte, mit csinál, majd később elszörnyülködött. Most már minden részlet összeállt! Robi gyomra görcsbe rándult. A lánynak kísértetiesen olyan arca van, mint annak a férfinak! És azok a cikkek bámulatosak! Alapos és előretörő.

– Szerinted tudta? – bambult Robi.

– Szerintem tudta – válaszolta Margit.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Johanna Ackerman 10 történetét!


  • 1201 szerző
  • 785 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Johanna Ackerman

Az állásinterjú

Rövid leírás / Beharangozó

Ez is egy állásinterjú a sok közül, csak itt éppen akad egy ismerős férfi...

Rövid összefoglaló

Teodóra majdnem 2 éve munkát keres, mióta letette az érettségit és az OKJ-t. Találkozik egy ismerős férfival a következő interjún, később a férfi rádöbben, honnan olyan ismerős Teodóra vezetékneve.

Olvasási idő

3 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Johanna Ackerman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!