Barion Pixel nuuvella

Jónásné Göncz Zsuzsánna

Alsó tagozatos tanítónő vagyok. Szabolcsbákán élek a családommal. Van két lányom és egy fiam, aki oxigén hiányos állapota miatt állandó gondozásra szorul. Tagja vagyok a Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzők és Kiadók Reprográfiai Egyesületének. Jelenleg a pedagógiai pályát nem művelem. Családi körben élek a Parkinson – kór társaságában. Ezen kívül önismereti és párkapcsolati trénerként segítem a hozzám fordulók tudatosodását önismereti írásokkal és videókkal.
Móricz Zsigmonddal együtt én is vallom, hogy „Az igazi írás mindig abból származik, hogy valaki, akinek roppant nagy fájdalma van, ki akarja azt kiáltani, hogy megkönnyebbüljön tőle. Szépen megírni csak azt lehet, ami fáj.”


Eddigi megjelenések

Ma nem tálcol a szívem – Könyvműhely
Kezemet kezedbe – Könyvműhely
A semmi szárnyán – Publio Kiadó
Koszorút fon az ősz – Publio Kiadó
Rongyokból szőtt álom – Publio Kiadó
Ágnes és Glória – Publio Kiadó
Emily és Liza – Publio Kiadó
Teresa – Publio Kiadó
Helena – Zöld magány – Publio Kiadó


Alsó tagozatos tanítónő vagyok. Szabolcsbákán élek a családommal. Van két lányom és egy fiam, aki oxigén hiányos állapota miatt állandó gondozásra szorul. Tagja vagyok a Magyar Szak- és Szépirodalmi S... tovább olvasom


Eddigi megjelenések

Ma nem tálcol a szívem – Könyvműhely
Kezemet kezedbe – Könyvműhely
A semmi szárnyán – Publio Kiadó
Koszorút fon az ősz – Publio Kiadó
Rongyokból szőtt álom – Publio Kiadó
Ágnes és Glória – Publio Kiadó
Emily és Liza – Publio Kiadó
Teresa – Publio Kiadó
Helena – Zöld magány – Publio Kiadó

3 az 1-ben
3 az 1-ben - 6.

Elhagyott zongorából dallam száll. Elhamvadt, széthullt a rózsaszál. Vérző szirmait mozsár törte szét. Vörösre festette a zongora billentyűzetét.

3 perc olvasás
1 1 0
A hang

Én itt lakom benned. Tudom minden gondolatodat, érzem az érzéseidet, látom a vágyaidat, álmodom az álmaidat. Itt az ideje, hogy szembenézz önmagaddal!

5 perc olvasás
1 1 0
A nagy üres semmi

Minden ember vágya, hogy olyan szeretetkapcsolatban éljen, mely biztonságot ad és növeli az önbizalmat. Mégis, nagyon sok családban elszabadulnak az indulatok és a családtagok verbálisan bántalmazzák egymást.

1 perc olvasás
1 1 0
Léna

Miért probléma az, ha egy szülő folyton azt emlegeti, hogy gyermekem, jó neked itthon, addig vagy jó helyen, amíg a szoknyám mellett vagy?

4 perc olvasás
1 1 0
Végtelen álom

Az Alzheimer–kórral élő emberek egy külön kis világot építenek fel maguknak. Az elméjük bezárja őket, de rajtunk múlik, hogy tudunk hozzájuk eljutni.

15 perc olvasás
1 1 0
Régi kép

1 perc olvasás
1 1 0
Kristályszerelem

Amikor kialszik a lámpa, megszakad valami, ami addig egész volt. Olyanok voltak, mint egy kör. Egymásba olvadtak. S most vége. Ennyi! Befejeződött a szerep.

3 perc olvasás
1 0 0
Lotilko szárnyai (tunguz népmese nyomán)

Milyen lenne ott hagyni a régi életedet, magad mögött hagyni minden gondot, fájdalmat, rettegést? Milyen lenne úgy elmenni, hogy senkitől sem köszönsz el, hogy belevághass egy másik életbe? Milyen lenne, ha repülhetnél?

13 perc olvasás
1 0 0
3 az 1-ben
3 az 1-ben - 10.

–Pontosan úgy sír, mint Sarah – döbbent meg a nő. – Sarah! Kicsikém! – mondta önkéntelenül. A gyerekszobában ekkor fény villant. –Sarah meghalt, de én élek – suttogta egy torz hang és belenevetett a kagylóba.

7 perc olvasás
0 0 0
Birodalom a felhők felett (megtörtént események alapján)
Birodalom a felhők felett (megtörtént események alapján) 1. rész - 2.

Ha egyforma lenne minden földi sors, valamennyi ember élete harmóniában, gondtalanságban és örömben telne, akkor abban a hitben ringatnátok magatokat, hogy a földi életnek nincs más célja, mint a jólét és a dőzsölés. Az egyszer élünk, éljünk legalább jól felfogás hamis és öncélú.

12 perc olvasás
0 0 0

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Jónásné Göncz Zsuzsánna nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!