Barion Pixel nuuvella

Tenyered

Tenyeredben a titkos vonalak, nagy gonddal beégetve, vésve − sorsod hírnökei. Hiszed, vagy nem, de ott van minden. Nem érted talán a titkos jeleket, de nekem nyitott könyv vagy. Úgy olvasok benned, mintha egy tudattalan hangod önként beszélne. Tenyeredben a jelek, dombok és barázdák mesélik sorsod és titkaid. S a jövendőd. Titkos vágyaid és félelmeid is ott vannak mind, sorban leírva. A még el nem dőlt dolgok vonalai, mint egy térkép; mehetsz erre is, arra is… S a megváltoztathatatlanok rendíthetetlen kőszobrai. 

Kezedben egy egész világ, tenyeredben te magad, megrajzolva a finom bőrben, magaddal hordod a sorsodat. Ujjaid hegyétől a csuklódig vezet végig a krónika, s jövendölés. Ott a szívvonal, az életutad, s hogy előtted még mennyi év. Testednek mélyén elrejtett dolgok tárulnak fel, ha szétnyitod kezed, egyetlen pillantásból megmondom, ki vagy, s miféle cél felé vezet a lét. Hogy mi bánt, mi kínoz, mi vár még rád. Tudom azt is, mit te magad sem. Tudlak, értelek, tenyeredből olvaslak ki. 

Múltad, jövőd és jelened; ott van minden egy tenyérben. Hatalmas erők, mindenható művészek vázolták remeküket bőrödbe, s a műalkotás te magad vagy, életre kelve önnön tenyeredből. Még alakulva, formálódva, megírt utad járva a vázlat alapján. Még be nem fejezett, még be nem végzett, de egyedi, felül nem múlható műremek. 

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Kalocsay Rica 30 történetét!


  • 1216 szerző
  • 802 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

szépirodalom

Rövid leírás / Beharangozó

Tenyeredben a titkos vonalak, nagy gonddal beégetve, vésve − sorsod hírnökei.

Rövid összefoglaló

Kezedben egy egész világ, tenyeredben te magad, megrajzolva a finom bőrben, magaddal hordod a sorsodat.

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Kalocsay Rica nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!