Barion Pixel nuuvella

A táncoló balerina

  A nagy bevásárlóközpontban sétáltak, felesége két oldalán gyermekeik. A kislány most lesz 8 éves, a kisfiú 5 múlt nyáron. A férfi nézte az előtte sétáló hármast és arra gondolt, még mindig nehéz elhinnie, hogy majd 9 évvel ezelőtt hozzáment felségül a lány. Ránézett a mellette sétáló kislányukra. Az iker lányok karácsonykor születtek, 24-én, nem kis meglepetést okozva a családnak, s már milyen nagyok!

  Felesége hátranézett és rámosolygott. Nemsokára elérik a játékboltot és mellette van a könyvesbolt, most jön az izgalmas rész. A gyerekek összesen 3 ajándékot választhatnak, de hogy melyiket kapják meg, csak akkor derül ki, ha kibontják az ajándékot.

  A saját hitük szerint nevelték a gyereket és ebbe nem tartozott bele sem a Télapó, sem a Jézuska. A gyerekek pontosan tudták, hogy a 3 ajándék közül a szüleik az égiek segítségével választják ki, melyiket kapják meg. De közben azt is tudták, hogy más gyerekek még hisznek a Mikulásban és a Jézuskában is, és megtanulták, hogy ha kérdezik őket, ők is úgy válaszolnak, mintha hinnének bennük. Így nem volt belőle gond sem az iskolában, sem az óvodában.

  A másik, ami más családokhoz képest különlegesnek számított, hogy a gyerekek a 3 kiválasztott ajándék helyett felajánlottak 3 régi ajándékot. 5 éves korukig minden karácsonyra és születésnapjukra kaptak játékot és könyvet is, s most ezekből kell majd hármat kiválasztaniuk, amit árva vagy beteg gyerekek fognak megkapni. Ha hazaérnek, a gyerekek szó nélkül ki fogják választani azt a 3 régi ajándékot, amit felajánlanak és beteszik egy nagy dobozba, amit lezárnak, s majd 24-én viszi el a férfi a család által kiválasztott intézménybe, a testvéreivel együtt. Mindannyian ezt az ajándékozást vezették be a saját családjuknál. Ez minden évben így van, mióta a lányok 5 évesek lettek.
A férfi mosolyogva gondolt arra, hogy a kisfia - akinek ez az első ilyen karácsonya - reggel magától hozta ki a plüss maciját, amivel 1 éves koráig aludt, hogy szeretné betenni a dobozba. Így neki már csak kettőt kellett választania. A nagyszülőkkel már előre egyeztettek, hogy összegileg kinek mennyi fér bele, így nagyon figyelmesen kell idén is felírni a gyerekek választását, mert mindegyik ajándékot meg fogják kapni.

  - Megérkeztünk, először a játékboltba megyünk be, majd utána a könyvesboltba. Jól nézzetek körül! Tudjátok összesen 3 ajándékot választhattok, hogy segítsünk az égieknek dönteni, melyik a legszuperebb, amit idén megkaphattok. - mondta a lány, s rámosolygott a férjére.

  A gyerekek csak álltak a játékbolt ajtajában, nem mentek be. S ennek nem az volt az oka, hogy nem akartak játékot választani, hanem mert látták, hogy bent rohangálnak a gyerekek. Ők sosem rohangáltak az üzletekben, már kisded koruk óta jól viselkedtek, jelentősen megkönnyítve ezzel szüleik dolgát. Ez nem jelentette azt, hogy ők soha nem voltak rosszak. A játszótéren és a parkban mindig bűn rosszak voltak, míg az apjukat fel nem bosszantották. Amikor a birkatürelem elmúlt, jött a rendezett fegyelem. S ehhez semmi mást nem kellett a férjének tennie, csak halkan megszólalnia: "Na most már elég legyen!" Abban a pillanatban a rossz gyerekek eltűntek és angyali jó gyerekek léptek a helyükbe. Na persze, mire a férje ezt meglépte, őt már az idegbaj kerülgette, hogy nem tudott rendet tartani.
Minden más helyen angyali volt a 3 gyermek. Most is türelemmel megvárták, hogy a "rossz gyerekek" kijöjjenek a boltból, de ő már észrevette, hogy az iker lányok összekacsintottak. Ezek szerint megint kitaláltak valamit, amit pontosan azt jelentette, hogy az apjuk nyithatja a pénztárcájukat, mert valami közös játékot ki fognak könyörögni, miközben valami háztartási munkát - általában a kedvenc süteményének elkészítését - megígérnek az apjuknak. Amit persze meg is csinálnak, amint hazaérnek. Csak sajnos őt is bevonják, így a saját terveit megint nem tudja majd megcsinálni. Sebaj, majd ha lefekszenek a gyerekek.

  Végre bejutottak és a 3 gyerek csendesen, nyugodtak elindult, hogy kiválassza a játékokat. Már előre tudták, hogy vagy 1 játék és 2 könyv vagy 2 játék és 1 könyv lesz a választásuk. A kisfiú nagyon gyorsan kiválasztott egy vasút szettet, amiben volt mozdony, kocsik és sín is. Csakhogy az apjuk észrevette, hogy a benne lévő sínek közül több törött. Azért felírta. A kisfiuk jelezte, hogy ő nem választ többet. A lányok is mondták, hogy ők is csak egy játékot szeretnének. A nagyobbik lány egy 50 cm-es plüss macskát választott, plusz kiválasztott még egy kisebbet is, a zsebpénze terhére, hogy ő azt még a dobozba betenné a gyerekeknek. A nagy plüss macskát felírta az apjuk, a kisebbik pedig bekerült a kosárba. Azt hazaviszik, s mielőtt a lányuk beteszi a dobozba, a zsebpénzéből odaadja az árát az apjának. Volt bőven zsebpénzük, ritkán költöttek belőle, viszont annál többet dolgoztak érte az egész családnál. Ezt is még 5 éves korukban vezették be a szülők, meg volt határozva, milyen segítségért mennyi apró pénzt kapnak, amit minden hónap végén a szülők beváltottak papír pénzre. Ami apró maradt, azt a lányok felajánlották egy nagy dobozba, amiről ugyan nem tudták, hogy mire való, csak azt, hogy a tartalmát csak 18 éves korukban kapják meg. Valójában az apjuk minden év végén kiegészítette a benne lévő összeget és befektette.

  A kisebbik lány, aki alig 1 perccel volt fiatalabb nővérénél, a kirakatot bámulta. Ott egy nagy baba táncolt. A szülők összenéztek és a férfi odament az egyik eladóhoz, megérdeklődni, hogy eladó vagy sem a nagy táncoló baba. Sajnos sem az, sem a vasút szett nem volt már elérhető, így ebben az üzletben azokat biztosan nem tudja megvenni. A nagy plüss macskát félrerakták nekik.

  A könyvesboltban nagyon gyorsan végeztek, s mielőtt tovább mentek volna, a két lány odasimult az apjukhoz, s közölték vele:

  - Apu! Láttunk egy szivárvány labdát, azt megkapjuk, ha elkészítjük a kedvenc sütidet? - a férfi felnevetett, ennek sosem tudott ellenállni. Gyorsan visszamentek a szivárvány labdáért.

  2 nappal később, 23-án reggel a férfi felöltözött, elköszönt a gyermekeitől és feleségétől, majd kocsiba ült. Egyedül a lány tudta, hogy férje nem dolgozni megy. Először visszament a bevásárlóközpontba és megvette a kiválasztott könyveket és a plüss játékot. Az eladók szóltak neki, hogy egy másik üzletükből sikerült vasút szettet szerezniük, így ez az ajándék is meglett. A táncoló balerina viszont még mindig hiányzott. 
Mivel pihenőt kellett tartania vezetés közben, így a férfi gyorsan elővette laptopját és az eladóktól kapott pontos információk alapján elkezdett keresgélni az interneten. Gyorsan megtalálta, amit keresett. Felhívta a feleségét:

  - Drágám, majd csak reggel érek haza. A táncoló balerinán kívül mindent megvettem. Azt viszont Németországban tudom beszerezni. A kötelező pihenők miatt csak kora reggel leszek otthon.
 - Vigyázz magadra és várunk haza - válaszolta a felesége, aki pontosan tudta, addig nem nyugszik élete szerelme, míg meg nem szerzi a lányuknak a balerinát.

Visszaemlékezett arra a különleges éjszakára, mikor még iker lányaik a pocijában voltak és ő görög dinnyét kívánt december 23-án. Amit persze itthon nem lehetett megszerezni. Így a drága férje fogta magát és a testvérével együtt kimentek Görögországba, hogy hozzanak neki görögdinnyét, Az volt az utolsó étel, amit a lányok születése előtt megevett, de olyan jóízűen és boldogan, mint még soha.

  Másnap hajnalban csörgött a telefonja. A férje ébresztette, hogy menjen ki a kocsihoz, segíteni neki. Álmosan felöltözött és kiment a nagy fekete autóhoz, aminek a hátsó ülése és a csomagtartója tömve volt.

  - Felvásároltad fél Németországot? - kérdezte nevetve férjétől.
  - Nem, csak a fél bevásárlóközpontot, drágám. Mindent megkaptam ott egy helyen, amit felírtunk és nem tudtuk itthon beszerezni, az összes gyereknek a családban.
  - Megvan minden családi karácsonyi ajándék? - nyílt tágra a lány szeme. - Ez hihetetlen! Hála az égieknek, fantasztikus karácsonyunk lesz!

Nevetve és szívükben hálával pakolták ki a már becsomagolt ajándékokat. Idén náluk gyűlt össze a család, s mikor a gyerekek kibontották a különleges ajándékokat, köztük a nagy táncoló balerinát, a boldogságtól gyöngyöző nevetésük felhallatszott egészen az égig.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Kara Beatrix 61 történetét!


  • 1213 szerző
  • 799 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Kara Beatrix

A táncoló balerina

Műfaj

szépirodalom

Rövid leírás / Beharangozó

Felesége hátranézett és rámosolygott. Nemsokára elérik a játékboltot és mellette van a könyvesbolt, most jön az izgalmas rész. A gyerekek összesen 3 ajándékot választhatnak, de hogy melyiket kapják meg, csak akkor derül ki, ha kibontják az ajándékot.

Rövid összefoglaló

A családban megszokott különleges hagyomány alapján mennek kiválasztani a gyerekek ajándékait. De vajon minden ajándék meglesz?

Olvasási idő

6 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Kara Beatrix nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!