Barion Pixel nuuvella

A bál

  A postás pontban délben érkezett az ajánlott levéllel. Ismeretlen volt a lány számára a feladó. Kinyitotta és egy levél kíséretében báli meghívót talált benne. Meglepődve olvasta el a levelet, melyben a szervezők aláírásával tudatták vele, hogy a meghívó költségét már rendezték, így számára a belépés ingyenes.
Tátva maradt a szája. Egy igazi bál és ő meghívót kapott. Sosem járt még bálon. Ruhája nincs hozzá. Táncolni sem igazán tud, de azért megoldaná. Ha elmenne...

  Csörgött a telefon, felvette.

  – Szia szívem! Mesélj valami jót, mert pokoli napom van. – szólt bele a férfi.
  – Szia! Képzeld kaptam egy báli meghívót postán.
  – Ez szuper! Remélem elmész. – mondta a férfi.
  – Hát nem is tudom…
  – Na ne szórakozz velem, kihagynál egy ilyen lehetőséget?
  – Simán. Egyedül nincs kedvem hozzá és ruhám sincs.
  – Meg tudod oldani, hogy legyen?
  – Hát... talán egy kölcsönzővel igen. 
 – Akkor nem fogadok el kifogást, szombaton ott leszel a bálon és kész!
  – Honnan tudod, hogy szombaton lesz? Nem mondtam.
  – Bocs, mennem kell, szeretlek.

Hát ez több, mint gyanús – gondolta a lány. De ha így, akkor legyen. Kinézte a legközelebbi ruhakölcsönzőt és elindult. 1 óra múlva már egy csodálatos halvány lila, csipkés és masnis báli ruhával tartott hazafelé, már csak a megfelelő lábbeli hiányzott. de azt majd másnap intézi.

  Az irodában ült és a fejét fogta. Soha nem szólta még el magát, most viszont alaposan sikerült. Tudta, hogy a lány jó stratéga, így össze fogja rakni, hogy ő intézte el a meghívót. Meglepetés akart lenni, de ezt alaposan elszúrta. Húga épp belépett az ajtón.

  – Na mi a gond Bratyó?
  – Ne is kérdezd! Megkapta a meghívót. Én, hülye meg elszóltam magam a telefonban.
  – Na végre, te is hibáztál – mondta nevetve a húga. – Épp ideje, elegem van már a tökéletességedből. Most pedig kitaláljuk, hogy oldjuk ezt meg, hogy jól gyere ki belőle.

  Eljött a szombat és a taxi időben megérkezett a bál helyszínére. Végül egy hosszú szárú magas sarkú csizmát vett a kölcsön ruhához, mert abban biztosan stabilan tud menni és táncolni is. Már rengetegen voltak ott, mikor ő megérkezett. Gyönyörű nők, kiöltözött férfiak és számára mindenki idegen. Bárcsak itt lenne a férfi, akkor nem érezné magát olyan magányosan.
Egy pincér egy pohár pezsgőt adott át neki és rákacsintott. Mintha ismerős lenne a pincér... Ja igen, a férfi barátja - jutott hirtelen eszébe. Őt már sokszor látta. Megnyugodott. Már van akit ismer, így már sokkal jobb.

  Megfordult, hogy körbenézzen, merre mi van. Ekkor vette észre az ezüst kisestélyi ruhás szőke nőt. Ismerős volt neki, túlságosan is. Ha ő itt van, akkor itt van a férfi is, de merre. S hogy képzeli, hogy helyette ezt a szőke ribancot hozza el?!
A nő ránézett, lépett egy felet előre, hogy a lány jól lássa hosszú lábait az elől rövid, hátul félhosszú ruhában. A ruha egyvállas, melyet magas fodor díszít, a dekoltázsa túl mély, de a melleit jól kiemeli. Egy ilyen nő ebben a ruhában túl feltűnő hozzá képest. Az ő ruhája ehhez képest zsáknak hatott. A férfi lépett oda hozzá. Mindketten ránéztek, a szőke nő hozzábújt.

  Máskor biztosan elrohant volna, de a férfi az övé és nem hagyja, hogy ez a szőke nő kisajátítsa magának. Odalépett a párhoz.

  – Szép estét! Szabad egy táncra? – kérdezte a férfit.
  – Nincs hölgyválasz kisanyám! A pasi az enyém, kopj le.
  – Tudom, de engem is ő hívott meg. – válaszolta a lány, miközben a férfi csillogó szeméből látta, hogy az jól mulat.
  – Egy ilyen kis senkit biztosan nem. Na menj csak, keress magadnak valaki mást.
  – Rendben, ha te egy ilyen ribancot akarsz helyettem, akkor legyél vele. De utána ne gyere hozzám sírva, hogy megcsal. – súgta oda férfinak, miközben a pezsgős poharának tartalmát mintegy véletlen a szőke nő dekoltázsába borította.

Elfordult és távozott volna, mikor érezte, hogy a férfi megfogja a vállát.

  – Gyere táncoljunk, míg megszárítja magát. – mondta nevetve.
  – De utána a közelünkbe ne jöjjön, mert legközelebb meggybort vagy hasonlót borítok rá!
  – Hidd el, ez éppen elég volt ahhoz, hogy legyen oka távozni. – mondta nevetve.

  A tánc csodálatos volt és az est további részében a szőke nő már nem került elő. Fantasztikusan érezte magát. A férfi megmutatott neki mindent és egész este csak vele táncolt. Mintha egy mesebeli hercegnő lenne, úgy érezte magát a lány.
Együtt léptek ki a kertbe, ahol a szőke nő a pincérrel már várta őket. A szőke nő egy borítékot adott át a férfinak, amit másnap be kellett vinnie az irodába, majd odafordult a lányhoz.

  – Köszönöm a segítséget. Hagy mutatkozzak be: ennek a nagy mamlasznak a húga vagyok – mutatott rá a férfira –, egy fontos bizonyítékra volt szükségem, hogy lezárjak egy biztosítási csalást. Kellett egy indok, hogy elhagyhassam a báltermet, ezért volt ez a színjáték. Tökéletesen reagáltál.
  – Örülök, hogy segíthettem! – mondta a lány – Ezek szerint te és ő sosem voltatok együtt?! – szégyellte el magát, mert soha nem kérte meg a férfit, hogy meséljen a barátnőiről. Akkor kiderült volna…
  – Ne aggódj! Már rengetegszer eljátszottuk, hogy egy pár vagy férj és feleség vagyunk, fel sem veszem, ha valaki féltékeny rám. Nem haragszom, sőt nagyon hálás vagyok és ezt honorálni fogom egy csajos vásárlással, mondjuk holnap. Mit szólsz?
  – Az hiszem lett egy új barátnőm – válaszolta mosolyogva a lány.
  – Most már minden rendben van, szerintem táncoltassuk meg még a csajokat és utána menjünk el vacsorázni, ez a kaja nem nekünk való. – mondta a férfi a barátjának.

Mind a négyen nevetve indultak vissza a bálterembe, ahol még órákig táncoltak, mielőtt elindultak a kedvenc olasz éttermükbe, hogy olyat egyenek, amit igazán szeretnek.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Kara Beatrix 61 történetét!


  • 1235 szerző
  • 831 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

romantikus

Rövid leírás / Beharangozó

"Együtt léptek ki a kertbe, ahol a szőke nő a pincérrel már várta őket. A szőke nő egy borítékot adott át a férfinak, amit másnap be kellett vinnie az irodába, majd odafordult a lányhoz.

– Köszönöm a segítséget. Hagy mutatkozzak be..."

Rövid összefoglaló

A meghívás elfogadva, de nem minden a terv szerint történik. Vagy mégis?

Olvasási idő

5 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Kara Beatrix nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!