Barion Pixel nuuvella

A döntés

 Sosem történt még ilyen vele, pedig jó pár férfi volt már az életében. Sosem zavarta meg ennyire egyik sem. Sosem volt ennyire szétcsúszott, szétszórt. Persze ráfoghatják az egészet nagymamája betegségére és elvesztésére is, de ő tudta mi az igazság.

 A szomorú igazság az, hogy ez az a férfi, akire majd negyven évig várt. Ezt már biztosan tudta azóta, hogy először mélyen a férfi szemébe nézett. Rabul ejtette a tekintetét és elrabolta a szívét is. Az élete 360 fokos fordulatot vett.

 Nagyjából 8 hónapja vette észre, hogy a férfi figyeli. Utána kezdett ő is érdeklődni utána. A családi tragédia közbeszólt és év elején, a temetés után magasabb szinten folytatták. Igazi flört volt, legalábbis annak nézett ki. Voltak hullámok és völgyek, de nem jutottak egyről a kettőre. Mindketten megváltoztak közben.
Magabiztosabb lett, igazi nő, pontosan tudta mit akar és sajnos mindent sikerült ennek alárendelnie. De ennek most vége.
Végleges döntésre jutott. Fájdalmas döntés, de muszáj. Nincs kegyelem. Ennek véget kell vetnie. A saját érdekében muszáj megtennie. A férfi látszólag döntött. Más választott. Legyen úgy, ahogy ő akarja. Majd ha itt lesz az ideje, visszajön hozzá.

  Egy ősi bizonyosság mondatja vele, hogy vissza fog hozzá jönni. Valamikor, majd egyszer. A kötelék, ami közöttük van, nem múlik el. El tudják fedni, elfelejteni, de akkor is ott van közöttük. A lány is tudta ezt és tudta, hogy a férfi is érzi. Csak ő nem akarja, hogy így legyen.

 Kinézett az ablakon. Nagyon nem lesz könnyű. Szemben lakik, pont rálát az ablakára. A kocsiját is általában úgy parkolja le, hogy az ablakból jól látják mindketten. Szomszédok és mivel egyikük sem fog elköltözni a közeljövőben, így el kell fogadni, hogy akár naponta többször is láthatja. Akkor pedig úgy kell viselkednie vele, mintha nem is ismerné.
Bár a gyomra görcsben volt a lelki fájdalomtól, elmosolyodott. Nem először fog úgy csinálni, mintha semmit nem jelentene neki a férfi. Ahogy halad az idő egyre könnyebb lesz. Viszont eddig mindig történt valami, ami visszavonulásra késztette. Utoljára az ajándék. Most nem hagyja magát.

 Visszament az íróasztalához, ránézett a kézműves rózsára, ami a vázában pihent. Pár napja találta a kapu kilincsére ráakasztva, mikor sétálni ment. Egy ajándék csomag része. Valószínűleg tőle kaphatta, bár levél nem volt benne. Amikor megérintette a rózsa fejét, bizseregtek az ujjai. Mintha ismerős energiát éreztek volna.
Sajnos azonban a férfi a nővel volt aznap. Előző este, pont edzés közben érkeztek meg és csak délután vitte haza. Boldogok voltak. Ritkán látta a férfit mosolyogni. Általában nővel volt akkor. 
Igaz nem ezzel, de az lényegtelen most már. 

 Az ajándékokat megtartja, még akkor is, ha nem derül ki a küldőjükről az igazság. A lány biztosan érezte, hogy a férfi tette oda, de azért hagyott 1 százalék hibalehetőséget arra, hogy mégse ő volt. Történt pár dolog az elmúlt hetekben, ami miatt úgy érezte, hogy valószínűleg szórakoznak vele.
A lány pedig 2 dolgot gyűlölt, de nagyon: ha szórakoznak az ő kárára és ha nevetnek rajta és az érzésein. Megtörtént már vele mindkettő. Pontosan tudta, milyen érzés. Most is ezt érezte.
Ez csak megerősítette a döntésében.

 Többen mondták, hogy belelovalta magát, meg nem is úgy volt, ahogy ő gondolja. Hogy a férfi sosem akart tőle semmit. Viszont ő tudta az igazságot. Ismerte az érzéseit, amelyek azután sem változtak, hogy sikeresen eltávolodott pár hete a férfitól. Így átgondolva, pontosan ugyanazt érezte. A férfi az övé, a kötelék közöttük valós és ő szerelmes is belé. Ha az utóbbitól eltekintett, akkor is megmaradt a többi érzés. Az ősi bizonyosság, amit más csak akkor érthet meg, ha átéli. Szerencsésnek is mondhatná magát, hogy ő ezt tudja, de jelen helyzetben csak akadály és gát.

 Sírni szeretett volna, ahogy elöntötték az emlékek: Ahogy a férfi a sarkon áll és őt figyeli. 
Ahogy a férfi szembe áll vele, hogy pontosan a szemébe nézzen. 
Ahogy felsegítette, mikor a kocsija előtt elesett. 
Ahogy a szemébe nézett az esés másnapján. 
Ahogy bámulja a kaput, mikor ő éppen kilép rajta. 
Ahogy összetörten ül a korláton és abbahagyják a haverjával a beszélgetést, mikor elment mellette. Akkor már napok óta rá sem nézett. 
Ahogy téblából az autónál, miután anélkül hazajött, hogy ránézett volna. 
Ahogy visszafordul és ránéz, mielőtt belép a kapun. 
Ahogy az ablakából néz rá este, miután mindketten elindultak a saját kapujuk felé.

 Nem, az nem lehet, hogy ezek nem neki szóltak. Lehetetlen, hogy kitalálta őket. Ez mind megtörtént. Ez mind egy flört része volt.
Tapasztalatlan a flörtben, ezzel tisztában volt. Viszont azt érezte, hogy ez a férfinak is komoly volt. Aztán jöttek a nők, másfél hónapig nem is látta, mert kerülte őt a férfi. Aztán előkerült újra, de addigra ő már eltávolodott tőle. Látta, érezte, hogy a férfinak ez nem tetszik. 

 De ő már többre vágyott egy szemezésben kimerülő flörtnél. Ráadásul össze kellett magát szednie, mert a teljes élete összeomlott. Nem volt stabil háttere. Sem a vállalkozása, sem a családjával a kapcsolata, sem a háztartás nem volt stabil.
Segítséget kért és elkezdte összerakni az egészet az elejétől. Közben egyre erősebb lett.

 Ha belegondol, kettejük közül mindig ő volt az erősebb. Most is ő hozza meg a döntést. Igaz, ehhez sok tényező hozzájátszott, főleg a férfi viselkedése. Tisztában volt vele, hogy a férfinak ebbe még lesz beleszólása, ha abbahagyja a pár napja tartó bujkálást. Viszont ő addigra még jobban eltávolodik tőle.

 Pár hete még nem tudta volna elképzelni, hogy más férfival legyen kapcsolata, mint aki neki rendeltetett. Ez mára megváltozott. Most már biztosan tudta, hogy képes egy normális kapcsolatra, mással.
Amúgy is, a férfinak nagyon biztosnak kell lennie a kapcsolatukban, csak még nem tudta miért.

  Megint szomorú lett. A többszörös étel allergiája egy dolog. Megtanult már alkalmazkodni hozzá, így bárkinek meg tudta mutatni, el tudta magyarázni, hogy mire kell figyelni. A hagyományos ételek nagy részét is át tudja már alakítani és képes kétfélét főzni, ha erre van szükség. Ez a kisebb gond.
A nagyobb gondot az egészségi problémái okozzák. A gyenge karjai, melyeket nem szabad túlterhelni. Ezt sokan nem értik meg. S azt sem, hogy még miért nem vállalhat gyereket. 

 A macskáira gondolt, akik a gyermekeket helyettesítik az életében. Sokan nem értik meg, hogy azért vannak ennyien, és azért kényeztette így el őket, mert ő úgy tekint rájuk, mint a gyermekeire.
Lassan 5 éve kellett meghoznia a döntés, hogy nem vállalhat be biztonságosan egy terhességet. Már tudja, hogy van egy termékcsalád, amely segíteni fog neki, de anyagilag még nem engedheti meg magának és idő is kell, míg helyrerázzák a szervezetét. Olyan férfi kell neki, aki ezt megérti és nem akad ki. S aki vigyáz rá minden szempontból. Az ágyban is.

 Tudta, hogy olyan férfira vágyik, aki igazán támogatja őt mindenben. Kár, hogy a legesélyesebb jelölt, aki ráadásul itt van vele szemben, jelenleg erre alkalmatlan.
Hát élje csak a kényelmes életét, ha neki így jó. Ha pedig esetleg valamikor rájön, hogy ő is itt van még, tud neki szólni.

 Nagyot sóhajtott. A döntése végleges. Elkerüli a férfit, rá sem néz, éli az életét nélküle. Addig, ameddig szükséges. Addig, míg a férfi oda nem megy hozzá azzal, hogy ismerkedjenek meg végre. Ha ez megtörténik, tudni fogja, hogy mindketten készen állnak a közös kapcsolatra.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Kara Beatrix 61 történetét!


  • 1216 szerző
  • 802 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Kara Beatrix

A döntés

Műfaj

romantikus

Rövid leírás / Beharangozó

" A szomorú igazság az, hogy ez az a férfi, akire majd negyven évig várt. Ezt már biztosan tudta azóta, hogy először mélyen a férfi szemébe nézett. Rabul ejtette a tekintetét és elrabolta a szívét is. Az élete 360 fokos fordulatot vett."

Rövid összefoglaló

Ha egy távoli kapcsolat nem jut egyről a kettőre, akkor valakinek dönteni kell. De ki legyen az?

Olvasási idő

6 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Kara Beatrix nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!