Barion Pixel nuuvella

Jéghideg érintés - az utolsó felvonás 2

              -Nem tehetem… - súgta Alain és karjait széttárva, mintha repülni szeretne, elrugaszkodott a hídról. Teste a föld felé zuhant a húsz méteres magasságból. Jason utána vetette magát, az utolsó pillanatban kapta el a fiú kabátját. Erejét megfeszítve kezdte el visszahúzni a nehéz testet. Odalenn Julia felsikoltott. Nem akarta a fiú halálát, de nagyon féltette Jasont. Kétségbeesetten nézett a mellette álló szellem Catre. Bízott a lányban, az erejében, a jóságában, hogy megmenti a halál torkában lévő két embert. Cathy mozdulatlanul nézte a hídon lévő két férfit. A fiatalabb lefelé lógott, az egyik kezével felfelé nyúlt, hogy elérjen valamit, amiben megkapaszkodhat, ami megmenti az életét. Az idősebb a hídon hasalt, fél teste a mélybe csüngött, úgy tartotta a másikat, akinek még lehet jövője. Cat arcán végigfutott valami, valami, amitől a mindig kéken szikrázó aurája elfeketedett. Julia megérezte a változást, iszonyattal nézett a lányra. Cathy széttárta a karjait, jeges vihar alakult ki körülötte, a puha hópelyhek éles jégkristályokká válva kavarogtak. Julia iszonyodva kiáltott fel, kétségbeesetten nyúlt a lány felé. A szilánkok nem kímélték, kesztyűje vastag szövetét átmetszve hasították fel bőrét, apró, de annál fájdalmasabb sebeket ejtve rajta. Julia ajkait összeszorítva tűrte a fájdalmat, közelebb lépett Cathez. A jég elérte az arcát, felhasították bőrét, vékony vércsermelyek eredtek meg. Julia sírva tántorodott hátra. Tudta, mi történik, látott már ilyet. A szellem átadta magát a bosszúnak, a fájdalomnak és inkább pusztítani akart, mint segíteni. Nem a megbocsátás volt már a célja, hanem a rombolás, a bosszú. A jégvihar a két férfi felé hömpölygött. Julia kiáltását vitte magával, Jason, még mielőtt szembesült volna a feléjük tartó biztos halált, meghallotta a hangot. Addigra a jeges jégörvény már a csüngő Alain mellé ért. A fiú döbbenten nézte a Cat arcát formázó förgeteget, látta szemében a kegyetlen dühöt. A fekete pupillák, mintha az övé lettek volna, amikor azon az átkozott éjszakán elvette a lány életét. Tudta, hogy nem menekülhet. Tudta, hogy az a valami, amivé Cat változott, megöli őt, hogy elégtételt vegyen.                                                           - Engedjen el, nyomozó. Csak engem akar, magának nem kell meghalnia – suttogta Jason felé.                                                                                                       - Nem tehetem – morogta a fogai között Woods hadnagy, de érezte, hogy egy számára ismeretlen erő húzza lefelé a fiú testét. A jégszilánkok ostromolni kezdték Jasont. Épp, mint Julián, fájdalmas sebeket ejtettek arcán, beletéptek kabátjába, felhasították kézfején a bőrt. Teste egyre mélyebbre csúszott a jeges padlón, már – már átzuhant ő is.

Alain még egyszer, utoljára felnézett, de már csak a körülötte forgó jégszilánkokat látta. Szerette volna megköszönni a nyomozónak, hogy idejött. Hogy tett érte valamit. Hogy ő megbocsátott, próbálta megmenteni. A jégpelyhek az arcába vágódtak, vérpatakok folytak a sebekből. Várta a zuhanást. Agya a halál körül forgott, vajon milyen érzés lesz a földbe csapódni. Érezni fog e valamit, vagy azonnal meghal. Csodálkozott magán, nem érzett félelmet, csak kíváncsiságot. Nem kellett sokáig várnia. Az egyre erősebb jégvihar kicsavarta a nyomozó markából. Vagy egyszerűen Woods adta fel. Teste zuhanni kezdett a föld felé, Cat körülötte kavargott, mintha biztos akarna lenni a halálában, ki akarta élvezni annak minden pillanatát. Alain becsukta a szemét, úgy várta a becsapódást. Az utolsó másodpercekben mégis kinyitotta, vagy Cat ereje nyitatta ki vele, hogy láthassa a lány gonosz mosolyát. Teste a betontörmelékre csapódott, feje egy nagyobb sziklán zúzódott szét. Szemei a távolba meredtek, de már nem látták a földi világot. A jégvihar elcsendesült, ahogy Alain széthasadt fejéből ömlő vörös vér befestette a hófehér havat. Julia feledve fájdalmát, a fiúhoz rohant. Zokogva térdelt mellé. A hídon Jason az utolsó erejét megfeszítve kúszott a padló közepére, lihegve fordult a hátára.

Cat a magasból nézte a halott fiút, önelégülten felkacagott. A jégkristályok szétpattantak és milliónyi ezüst szemcsében hullottak alá. Julia még ott térdelt Alain mellett, amikor Jason mellé ért. Gyengéden megszorította a nő vállát, kényszerítette, hogy felálljon, majd szorosan átölelte. Így álltak percekig, szótlanul. A nyomozó a telefonjáért nyúlt, itt már csak a halottkémre volt szükség.

Kelet felől világosodni kezdett az égalja, amire a helyszínelők megérkeztek. Új nap volt virradóban.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Katie Drift 9 történetét!


  • 1200 szerző
  • 784 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Katie Drift

Jéghideg érintés - az utolsó felvonás 2

Műfaj

misztikus

Rövid leírás / Beharangozó

A hópelyhekkel száll a lelked, hogy megtalálja végső nyugalmát… - az utolsó felvonás 2....

Rövid összefoglaló

Egy lány, aki halott és a választ keresi. Egy fiú, aki olyat tett, amit sohasem lett volna képes. Egy nő, aki képes segíteni, hogy mindenki megtalálja a maga békéjét. Egy nyomozó, aki, azt hiszi sok mindent látott már.

Olvasási idő

4 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Katie Drift nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!