Barion Pixel nuuvella

VÁRATLAN SZERELEM

Amíg KATALIN elrakja a papírt a rendelésekhez, és tányérra tesz két darab francia krémest, addig ALEX és a szerelme BEATRIX, így beszélgetnek.

- Nagyon kellemes kis hangulatos cukrászdába dolgozik édesanyád.

- Köszönöm anyukám nevében is. Szinte minden nap bejövök ide, annyira jól érzem itt magam.

A beszélgetés közben, csatlakozik hozzájuk KATALIN, aki így szól. 

- Itt is vagyok. Parancsoljatok, hoztam nektek egy kis finomságot, amire a vendégeim vagytok. Fogyasszátok jó étvággyal. Most már mesélhettek arról a jó hírről, amire már nagyon kíváncsi vagyok.

- A jó hírnek az a lényege, hogy megkaptam a visszaigazolást, a nyereményüdülésről.

- Ez nagyszerű. Szívből gratulálok. Mikor lesz a nyaralás?

- Augusztus 6. – tól 13. – ig tart a nyaralás.

- Akkor ez azt jelenti, hogy két hét múlva már utaztok?

- Igen, ez azt jelenti. Én már nagyon várom.

- Én is nagyon várom már, hogy végre ki tudjunk kapcsolódni egy kicsit.

- Nagyon örülök az üdüléseteknek. Nagyon jól fog esni mind a kettőtöknek a pihenés. A szülei mit szóltak kedves ALEX, mikor meg tudták az értesítést? Csak azért kérdezem, mert az édesanyja nem igazán volt elragadtatva tőle, mikor nálunk jártak.

- Igaza van KATI néninek, mert édesanyám tényleg nem örült az utazásunknak. Pár órával ez előtt, például nagyon csúnyán össze is vesztünk.

- Hogyhogy összevesztetek. Mi történt?

- Az történt, hogy elegem lett abból, hogy mindig beleavatkozik a magánéletembe, és az állandó tiltásaival tönkreteszi az életben elért sikerélményeimet. Egyszóval, megpróbál úgy kezelni és irányítani engem, mint egy tíz éves gyereket.

- Miben nyilvánulnak meg a tiltásai?

- Abban, hogy nem nagyon akarja, hogy szórakozni járjak, és emberek közt mozogjak. Sokszor elgondolkoztam ezen a dolgon, és arra a döntésre jutottam, hogy szerintem az anyám szégyell engem, amiért én egy Sérült ember vagyok. Vagy még az is lehet, hogy csak annyira félt, hogy az már beteges féltékenységé alakult át.

- Valahogy nem tudom épp ésszel felfogni azt, hogy miért kezel még mindig gyerekként, illetve Sérült emberként az édesanyád, és miért nem engedi meg azt, hogy valóra váltsad az álmaidat és terveidet.

- Én azt javaslom kedves ALEX, hogy ne foglalkozzon mások véleményeivel. Törődjön inkább azokkal a dolgokkal, amik örömet okoznak önnek, és amiket a közeljövőben szeretne megvalósítani.

A kissé családias beszélgetést, egy újabb vendég érkezése szakítja félbe. KATALIN, így szól a fiatalokhoz.

- Ne haragudjatok, de újabb vendég érkezett, akit ki kell szolgálnom. Pár perc és azonnal jövök.

- Semmi gond, menjél csak nyugodtan, hiszen elsőbb a munka.

KATALIN elsétál a pulthoz, teljesíteni a vásárló kérését. Így üdvözli a vendéget.

- Jó napot kívánok. Tessék parancsolni?

- Jó napot kívánok, két darab isler fánkot kérnék szépen, meg 2dl Coca Colát.

- Más valamit adhatok – e még?

- Köszönöm, mást nem kérek. Menyivel tartozom?

- Egy pillanat, máris mondom. Volt 2 darab isler fánk, 140 forint, és volt 2 dl Coca Cola, 80 forint, összesen 220 forintot kérnék szépen.

Mikor a vendég kifizeti a sütemények, és az üdítő árát, KATALIN észreveszi, hogy a vendég, nehezen boldogul a tárcával, így szól.

- Tessék helyet foglalni nyugodtan, majd én segítek ki vinni az asztalhoz a tárcát.

- Köszönöm szépen a segítségét.

- Nagyon szívesen.

Amíg KATALIN elvégzi a munkáját, addig BEATRIX, tovább folytatja a beszélgetést, a szerelmével.

- A történet alapján, amit elmeséltél, azon kezdtem gondolkodni, hogy vajon mi válthatta ki édesanyádnál, ezt az állapotot.

- Azt sajnos én sem tudom, hogy mi okozta nála ezt a változást.

- Esetleg, nem arról lehet szó, hogy a szívbetegsége fordult rosszabb állapotra, és esetleg, azért félt annyira, mert érzi, hogy elveszíthet téged? Csak éppen, másként mutatja ki ezt az érzést.

- Elképzelhetőnek tartom, de szeretném még hozzá tenni az előző kis történethez azt, hogy mielőtt elkezdtem volna dolgozni, már akkor is volt köztünk egy ilyenfajta vitatkozás. Már akkor is meg fogalmazódott bennem a gondolat, lehetséges, hogy attól fél nehogy megfertőzzem az embereket, és ez által kerüljek bajba.

- Ne haragudj, de nem értem, hogy mivel fertőznéd meg az embereket?

- A külsőleg is jól látható egészségi állapot romlásommal, meg a fizikai érintkezéssel. 

- Én csak annyit tudok mondani neked, hogy ez teljességgel lehetetlen, mert senki nem tehet arról, hogy így születtél. Bármi is történjen a jövőben, rám és a családomra, mindig és mindenben számíthatsz.

- Köszönöm szépen a kedvességeteket.

- Nem kell megköszönni semmit sem, mert ez magától értetődik, hogy ha az emberek szeretik egymást, akkor segítenek egymáson.

Miután KATALIN, néhány vendég után rendet rakott, visszatér a fiatalokhoz, majd így szól.

- Meg is érkeztem. A félbeszakadt beszélgetéskor, csak annyit szerettem volna még mondani, hogy ön nem Sérült ember, hanem egy épp egészséges, udvarias, kedves, megbízható, elegáns, talpraesett fiatalember, aki mindig tudja azt, hogy mit akar, aki szereti az életet, akinek vannak céljai az életben. A lányommal viszont szeretik egymást, én is megkedveltem önt, ennél nagyobb öröm, azt gondolom, nem is kell az életben.

- Anyukámnak teljesen igaza van, mert te nem egy szégyellni való ember vagy, hanem épp ellenkezőleg, te egy szeretni és szeretetre vágyó fiatalember vagy, akit én nagyon – nagyon szeretek.

ALEX annyira elpirult a meghatottságtól, hogy az arcának színe, teljesen egyformává vált az asztalon lévő terítővel. Így szól, miután magához tér a szép szavak varázsától.

- Köszönöm, a füleimnek kellemesen csengő szép szavakat, megvallom őszintén, már nagyon régen mondtak nekem ilyen csodálatos bókokat. Nagyon jól esett hallani őket.

ALEX szavai közben, BEATRIX ránéz az órájára, majd így szól.

- Jézus Mária. Már ennyi az idő? Hogy elrepült ez a pár órás pihenő. Ideje lesz lassan haza ballagnunk, mert még készítenem kell valamit vacsorára.

- Mit akarsz majd elkészíteni?

- Az legyen inkább meglepetés. Akkor mi lassan elsétálunk, köszönjük a süteményt, és ne haragudj, hogy feltartottunk, a munkában. Szia anya.

- Kedves egészségetekre. Nem haragszom, nem zavartatok, sőt, éppen ellenkezőleg, nagyon örülök neki, hogy itt voltatok. Szia kislányom.

- Köszönjük a vendéglátást. Viszontlátásra kedves KATI néni.

- Viszontlátásra kedves ALEX.

ALEX hazakíséri a szíve hölgyét, útközben így beszélgetnek.

- Köszönöm neked azt a kellemes meglepetést, amit azzal okoztál, hogy eljöttél elém a munkahelyemre.

- Imádok meglepetéseket szerezni másoknak, de ki mondottan csak olyanokat, amik örömet okoznak.

- Megmondom neked őszintén, nagyon sajnállak, hogy az édesanyád ennyire szigorúan fog még mindig téged.

- Köszönöm neked az együttérzést, nagyon jól esik. Egy biztos, nehéz dolog néha szót érteni az anyámmal. Például a nővérem is megpróbált ma beszélni vele, hogy jó lenne, ha változtatna a viselkedésén.

- Vajon sikerült neki?

- Azt csak akkor tudom meg, ha majd hazaérek.

- Amikor elkezdted mondani, hogy az édesanyáddal összevesztél, akkor egy kicsit megijedtem, hogy kimondottan én miattam zördültetek össze.

- Szó sincs ilyesmiről. Azt senkinek nem engedném meg, hogy bántson téged, mert én nagyon szeretlek.

BEATRIX, egy érzelmekkel teli hosszú, szerelmes csókkal válaszol ALEX szavaira. A szerelmes ölelkezés és séta után, így beszélgetnek a fiatalok, BEATRIX – ék lakása előtt.

- Van kedved feljönni hozzánk?

- Köszönöm a kedves meghívást.

A SZÍV ÜNNEPE!

Nincs annál édesebb ünnep,

Mikor az ember szerelmes.

Másfél éve, reggel és este,

Boldogan zakatol a szívem.

Szívednek nagy szerelmese,

Mert te vagy a kedvesem.

Mosolyog rám, a nap és a hold,

Mert te vagy az én párom.

Odakint tombol a fagyos hideg,

Idebent, 100 fokos a szerelem tüze.

Szerelmes vagyok nagyon beléd,

Irántad folyton ezt érzem én.

Szívemnek oly heves a verése,

Mint harangoknak a zengése.

Még sokáig szól e zene érted,

Soha nem hagylak el téged.

Ezután a fiatalok, bemennek a lépcsőházba, majd a lakásba, ahol észreveszik, hogy KARCSI hamarább hazaérkezett a munkából. Így üdvözlik egymást.

- Szia KARCSI. Mi történt, hogy már ilyen hamar itthon vagy?

- Sziasztok. Nem történt semmi különös, csak annyi, hogy ma kevesebb volt a munka. Veled, mi újság van ALEX? Régen láttalak. Gyere, foglalj helyet nálunk.

ALEX leül az asztalhoz, majd így válaszol a kérdésre.

- Én egész tűrhetően vagyok. Most ebben a ragyogó szép időben, a szabadságomat töltöm. Közben, megleptem a húgodat többszörösen is.

- Mivel sikerült meglepni őt?

- Elnézést, hogy megzavarom a beszélgetést, csak azt szeretném megkérdezni, kinek hozhatok kávét, vagy üdítőt?

- Én egy üdítőt kérnék, köszönöm.

- Én kávét kérek szépen.

BEATRIX elvonul a konyhába, elkészíteni az italokat. A fiúk addig tovább beszélgetnek.

- Szóval, először is azzal sikerült meglepni őt, hogy elmentem a munkahelye elé, hogy elkísérhessem haza, másodszor pedig azzal sikerült meglepetést okoznom neki, hogy megérkezett a nyereményüdülés visszaigazolása.

- Ez nagyszerű hír, ez tényleg okot ad a jó kedvre. Melyik nap kell elfoglalni a hotel szobát?

- Augusztus 6. – án kezdődik majd a nyaralás, és egy hét múlva, 13 – án fejeződik be.

- Csak azért kérdeztem meg az időpontot, mert akkor arra a napra, szabadnapot fogok igénybe venni. Mert mint azt már korábban megígértem, háztól – házig foglak szállítani benneteket.

A beszélgetés közben, BEATRIX meg érkezik az italokkal.

- Parancsoljatok, itt is vagyok a frissítő italokkal. Egészségetekre.

- Köszönjük.

- Most ha nem haragszotok, akkor én elvonulok átöltözni és összeütni valami gyors és finom vacsorát. Szeretném megköszönni előre is a szállítást.

- Ugyan már, nincs mit. Ez csak természetes, hogy elviszlek benneteket. Minek utaznátok busszal, mikor kocsival kényelmesebben oda lehet menni, egészen a HOTEL elé.

- Igazad van. Tényleg kényelmetlen és bonyolult lenne busszal utazni. Na jól van, akkor én elsurrantam, ti meg beszélgessetek nyugodtan.

Amikor BEATRIX ellibbent a dolgára, KARCSI így érdeklődik a szerelmes pár kapcsolata felől.

- Meg kérdezhetem, hogy hol ismerkedtetek meg egymással?

- Egy nagyon régi jó barátom szervezett a lakásán házibulit, ahová meghívást kaptam a nővéremmel. Az igazat megvallva, én nem akartam elmenni, mert féltem egy esetleges atrocitástól. Végül is a nővérem beszélt rá, hogy kapcsolódjunk ki egy kicsit. Ott a házibulin ismertem meg a húgodat, és ott kezdett kialakulni közöttünk a barátság, majd később a szerelem.

- Már többször megfordultam az AMIGO kávézóban, de még egyszer sem mertem megkérdezni tőled, hogy mi történt a kezeddel?

- A kezem, születésemtől kezdve ilyen, ugyan is én csontfejlődési rendellenességgel születtem. Hozzá kell tennem, hogy a lábaimmal is vannak gondok.

- Elnézést kérek tőled, ha a kérdésemmel túl tolakodó voltam, és ez által megsértettelek.

- Nem sértettél meg, semmi gond.

A diskurzus alatt ínycsiklandozó illat terjed a konyha felől.

- Valami nagyon finom vacsorát készíthet BEATRIX, mert jó illatok terjengnek a konyha felől. Nem tudod véletlenül, hogy mi lehet ez a finomság?

- Ismerős nekem is az illat, de sajnos nem jut eszembe.

Az étel nevének találgatása közben, besétál a konyhából BEATRIX, majd így invitálja a srácokat.

- Egy kis figyelmet kérnék fiúk. Elkészült a vacsora, jöhettek enni.

- Már megyünk is, mert én már farkas éhes vagyok.

- Köszönöm, de én nem kérek, mert nem vagyok éhes.

- Ne tedd ezt velem, kérlek, pont azért készítettem én a vacsorát, mert elsősorban neked akartam kedveskedni. Légy szíves, legalább kóstold már meg, hogy milyen lett az étel, amit sütöttem?

- Na jól van, engedek a csábításnak. De csak azért, mert ilyen szépen kértél meg.

BEATRIX, ALEX és KARCSI elfogyasztják az ízletes ételt, aminek a neve: Milánói Spagetti. A finomság elfogyasztása után, így szól ALEX.

- Nagyon ügyes vagy. Gratulálok, jól sikerült a spagetti.

- Köszönöm a bókot. Igyekeztem beletenni, a szívem – lelkem.

- Sajnos nagyon elszaladt az idő, így nem marad más hátra, mint az, hogy érzékeny búcsút vegyek tőletek. Köszönöm a vendéglátást, további minden jót kívánok nektek.

- Neked és a család többi tagjának is, hasonlóan minden jót kívánunk.

- Csomagoltam egy kis kóstolót a nővérednek, az üdvözlésem mellé. Hálás vagyok a dupla meglepetésért. Vigyázz magadra, nagyon szeretlek.

- Biztosan örülni fog KRISZTA a csomagnak. Nagyon szeretlek, és te is vigyázz magadra. Legyetek jók. Sziasztok.

- Szia ALEX.

- Szia szerelmem.

ALEX és BEATRIX megcsókolja egymást, így válnak el egymástól. Amikor ALEX hazaér, így beszélget a nővérével.

- Szióka, megjöttem.

- Hellóka. Mi újság van? Hogy érzed magad?

- Egészen remekül érzem magam. Neked, hogy telt a napod?

- Részben kicsit izgatottan, mert nem tudtam, miként reagál anyu a kis elő adásomra. De miután megtörtént a ki oktatatás, már minden rendben volt.

- Mit mondtál neki?

- Csak annyit mondtam neki, hogy jó lenne, ha abba hagyná az örökös féltékenységét, mert más különben elveszíti maga mellől az egész családot. Erre a beszólásra úgy meglepődött, hogy minden hang elakadt torkán.

- Örök hálám a segítségért.

- Neked, hogy sikerült a délutánod?

- Nagyon jól sikerült, mert BEATRIX annyira meglepődött, hogy ott várom a munkahelye előtt, a nyaralás időpontjával, hogy elmentünk ünnepelni abba a cukrászdába, ahol az anyukája dolgozik. A meglepetésért cserébe, náluk otthon, Milánói Spagettit készített vacsorára. Küldött neked egy kis kóstolót. Ja! Majd elfelejtettem, mindenki üdvözöl. KARCSI meg a nyaralásunk napján, elfuvaroz minket teljesen a HOTEL bejáratáig.

- Kedves gesztus volt BEATRIX – tól, hogy küldött belőle nekem is. Mindjárt meg is kóstolom. KARCSI – tól is szép dolog, hogy segít nektek eljutni a HOTEL – ba.

KRISZTA elvesz spagettiből egy kockát. Miután jó ízűen elfogyasztotta így szól.

- Nagyon ügyes keze van a barátnődnek. Jól sikerült elkészítenie a milánóit.

- Oké rendben, átadom.

- Volna egy kérdésem, amit szeretnék veled megbeszélni.

- Mi lenne az?

- Itt volt délután KARCSI, aki bevallotta, hogy nagyon tetszem neki. Szerinted, ha esetleg kialakulna köztünk egy kapcsolat, annak lenne jövője?

- Azt, hogy a kapcsolat milyen jövőt tartogat, nem tudom, de azt észrevettem, hogy nagyon szimpatikusak vagytok egymásnak. Szerintem bátran vágj bele. Sok sikert kívánok hozzá.

- Köszi. Meg haragudnál, ha elkísérnélek HAJDÚSZOBOSZLÓRA?

- Miért haragudnék meg? Hogy kérdezhetsz ilyen butaságot? Nagyon is örülnék neki, ha elkísérnél. Viszont, kérnék egy kis szívességet.

- Mi lenne az?

- A nyaralás ideje alatt lesz BEATRIX születésnapja és nem igazán tudom, hogy mivel tudnám meglepni. Az üdülés alatt meg nem hiszem, hogy lesz alkalom rá, hogy nézzek neki valami ajándékot. Ebben kérném a segítségedet.

- Nagyon szívesen segítek megoldani a problémát.

- Köszönöm előre is.

IZZÓ NAP!

Lement a nap, aludni tért,

Izzott az ég peremén.

Vágy tüze ég szívem közepén,

Nagyon szeretlek téged én.

Szerelem lobog az éjben,

Szívem dobog a szívedben.

Csókos ajkam az ajkadon,

Simogató ujjam a karodon 

Könny ragyog szemeidben,

Kérlek ne sírj kedvesem

Itt vagyok most veled,

Vigyázok rád az éjben.

Nagyon szeretlek drágám,

Lelkem, lelkedben vibrál.

Szívem, szívedben cirkál,

Jó éjszakát neked, így kíván.

A legféltettebb kincsem,

Elvezet az álmok szigetére,

Megáll a holdnak fénye alatt,

Átadja szerelmes csókomat. 

Szép dolog veled a szerelem,

Boldoggá teszed életpercem.

Álmodj sok szépet kedvesem,

Ébredj majd, vidám jó kedvvel,

Másnap délelőtt ALEX a munkahelyén, két felszolgálás között, amikor van egy kis szabadideje, bekopog az irodába. Megpróbál szabadságot kérni, a nyaralás időpontjára. Így szól az ajtókopogásra ZSUZSA, az AMIGO CAFFE & GRILL BAR vezetője.

- Tessék, szabad?

- Elnézést kérek, zavarhatom önt egy pár percig?

- Jöjjön csak nyugodtan, nem zavar. Miben segíthetek önnek?

- Csak szeretném megmutatni, a nyereményüdülésről kapott levelet, és egyben szabadságot is szeretnék igénybe venni, az adott időszakra.

- Mivel úgyis ráérek, nincs semmi más dolgom, nagyon szívesen elolvasom a levelét.

ALEX, átadja az előző nap kapott levelet a főnöknőjének. Mikor a levél elolvasásra került, így szól ZSUZSA.

- Még egyszer szívből gratulálok önnek, és már meg is írom a szabadságot, Augusztus 6. – tól 12. – ig terjedő időszakra. Kívánok önnek, és a kedves párjának, kellemes időtöltést, pihenést.

- Köszönjük szépen.

A beszélgetés közben, megszólal ZSUZSA mobiltelefonja. Így szól ALEX – hez.

- Elnézését kérem, de ezt a hívást, fogadnom kell. További jó munkát kívánok önnek.

ALEX, visszatér dolgozni, a vendégeket kiszolgálni. Pár óra elteltével, megjelenik PÉTER a vendéglőbe. ALEX így üdvözli a barátját.

- Szevasz PÉTER. De régen jártál már erre. Mesélj, mi újság van veled? Hogy vagy? Kérsz valamit inni?

- Nem kérek most semmit. Továbbra is élek és virulok, szóval elvagyok a többi ember közt. Erre jártam, és gondoltam meglátogatlak. Veled minden rendben van?

- Velem, amióta nem találkoztunk az történt, hogy nyertem a rádióban, kétszemélyes nyaralást HAJDÚSZOBOSZLÓRA, a THERMAL HOTEL VIKTÓRIÁBA. 

- Ez nagyszerű dolog. Gratulálok. Mesélj, hogy zajlott le az egész?

- A rádióban hallottam egy játék felhívást, amire sikerült elsőként jelentkeznem.

- Mi volt a játék lényege?

- Az volt a kérdés, hogy melyik városban szokták megrendezni évente, a szépségkirálynő választás döntőjét. Mivel én voltam a leggyorsabb telefonáló és válaszadó, én nyertem meg a nyaralást.

- Szívből gratulálok még egyszer a nyereményhez.

- Köszönöm a gratulációt.

- Most már sajnos mennem kell, üdvözlök mindenkit, légy jó, vigyázz magadra, örülök neki, hogy láttalak, jó nyaralást kívánok. Szia ALEX.

- Oké rendben, átadom az üdvözlést. Te is vigyázz magadra. Szia PÉTER.

Nem sokkal PÉTER távozása után, KRISZTA sétál be a kávézóba, aki megszerezte a szülinapi ajándékot, egy ezüst gyűrű formájában.

- Szia ALEX. Hogy vagy?

- Szia nővérkém. Köszi remekül vagyok, mert sikerült egy hét szabadságot kérnem.

- Ennek nagyon örülök. Nekem meg sikerült ajándékot venni a barátnődnek.

- Jaj de jó. Mit sikerült venned neki?

- Egy hozzá illő ragyogó szépséget. Meg is mutatom neked.

KRISZTA elővesz a táskájából, egy elegánsan becsomagolt dobozt, amit át ad a testvérének. ALEX izgatottan bontja ki a dobozt. Mikor meg látja a tartalmát, igy szól.

- Ez tényleg gyönyörű. De nem lesz ez még túl korai, hogy gyűrűt ajándékozok?

- Nem, mert elég csak rátok nézni. Úgy ragyogtok a boldogságtól, hogy arra gondoltam itt az ideje még komolyabbá tenni a szerelmeteket.

- Nagyon köszönöm, hogy így gondolod.

RAGYOGÁS!

Hogyha belenézek

Két szép szemedbe,

Csupa ragyogás

Körülöttem az élet.

Felrepül a szívem

Örömébe az égre,

Ahol nagybetűvel 

Írja ki: SZERETLEK 

Szeretlek téged, amíg

A földön élet lesz,

Vigyázok, hogy bánat

Téged sose érjen.

Vigyázok, hogy mosoly

Legyen lelked közepébe,

Érzem, a szerelmünk

Sosem ér majd véget.

Egy hét elteltével, végre elérkezett, a nyaralás napja. Reggel 8 órakor, KATALIN benyit a lánya szobájába, hogy fel ébressze. Közben látja, hogy BEATRIX már régóta ébren van, és az utolsó apróságokat rakja bele a bőröndjébe. Így szól KATALIN.

- Szia kislányom. Te már ébren vagy?

- Igen, mert nem tudtam már tovább aludni. Féltem attól, hogy elalszok. Ezért felkeltem, és bepakoltam pár dolgot a táskába, ami még eszembe jutott.

- Készítettem finom reggelit. Menjél, reggelizzél meg, én addig szólok a bátyádnak.

BEATRIX kikészíti az előtérbe a csomagot, majd leül az asztalhoz reggelizni. KATALIN benyit a fia szobájába, majd így szól.

- KARCSI ébredj. El kell vinned a húgodat és a barátját HAJDÚSZOBOSZLÓRA.

- Tudom, már ugrok is ki az ágyból. Pár perc és készen vagyok.

- Reggelizel valamit?

- Nem eszek semmit, csak egy kávét iszok, mert a kajálásra már nem lesz idő. Majd megállunk valahol útközben, és bekapok valami harapni valót.

KATALIN csatlakozik a lányához a konyhába. BEATRIX, így szól az édesanyjához.

- Mi újság van? Felébredt már KARCSI?

- Azt mondta, pár perc és itt van. Addig, amíg elkészül, csomagolok nektek pár darab szendvicset az útra.

Közben meg is érkezik KARCSI. Így üdvözli a családját.

- Jó reggelt mindenkinek, jó étvágyat húgicám.

- Viszont kívánok neked is.

- Én úgy döntöttem, hogy csak egy kávét iszok, mert nem akarom, hogy miattam induljon rosszul, a nyaralásod.

- Nagyon rendes testvér vagy, hogy így aggódsz a nyaralásomért. Szerintem, kár ennyire izgulni, mert minden a legnagyobb rendben lesz.

- Figyelj rám, KARCSI. Csomagoltam neked is az útra, pár darab szendvicset.

- Oké rendben, köszönöm.

Miután mindenki megette az ennivalóját, megitta az innivalóját, BEATRIX így szól.

- Köszönöm anya a finom reggelit.

- Egészségedre.

- Ha úgy gondolod bátyuskám, mehetünk.

- Én készen állok. Ha minden össze van készítve, akkor én bepakolok a kocsiba, és indulhatunk.

- Amíg KARCSI bepakol a kocsiba, addig én elköszönök. Puszi neked, majd felhívlak, ha ott vagyunk a HOTEL – ben.

- Rendben van kislányom. Nekem az is elég, ha írsz egy sms – t, én már abból tudni fogom, hogy szerencsésen megérkeztetek és jól vagytok. Vigyázzatok magatokra, jó utat, kellemes nyaralást kívánok nektek. Add át üdvözletem ALEX – nek.

- Rendben. Átadom neki.

- Készen is vagyok a pakolással.

- Akkor mi elindultunk, mert ALEX már biztos izgatottan várakozik. Nem akarom, hogy azt hiddje, meggondoltam magam.

- Nem olyannak embernek ismertem meg, hogy ilyet gondolna rólad.

- Szia Anya.

- Szia kislányom.

A búcsúzkodás után, KARCSI és a húga BEATRIX beülnek az autóba, majd elindulnak ALEX – ék lakásához. Mikor megérkeznek, megnyomják a kapucsengő gombját, amire KRISZTA így válaszol.

- Tessék, VARGA lakás?

- Szia KRISZTA, KARCSI vagyok. A kocsi előállt, a kirándulásra. 

- Sziasztok. Nyitom az ajtót. Gyertek fel.

Amikor KARCSI és a húga belépnek a lépcsőházba, és felmennek a lakáshoz, már ALEX és a nővére, útra készen várják őket. A találkozáskor így üdvözlik egymást.

- Sziasztok. Úgy látom, már minden el van készítve a nyaraláshoz.

- Sziasztok, szia szerelmem.

- Szia szerelmem, szia KRISZTA.

- Szia BEATRIX.

- Jól látod KARCSI, mert tényleg itt van a bőröndbe minden, ami csak kellhet az üdüléshez. Izgulsz nagyon, a nyaralás miatt szerelmem?

- Nem izgulok egy cseppet sem, mert tudom, hogy minden veled töltött időm, kellemesen telik majd el.

- Nagyon jól esik ezt hallani. Szintén ezt érzem én is veled.

- Azt szeretném kérdezni tőled KARCSI, hogy mielőtt elindulnánk, van idő arra, hogy elköszönjön ALEX a szüleitől?

- Igen van. Sőt! Még más elintézni való dolgokra is van idő, mert ma szabadnapos vagyok.

- Elnézést kérek a buta kérdésért, de ezt nem tudtam, hogy szabadságon vagy.

- Semmi gond.

- Ha meg beszéltünk mindent, akkor szerintem akár indulhatunk is.

- Rendben, akkor menjünk.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd KeskenyRobert 46 történetét!


  • 1261 szerző
  • 857 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

életrajz

Rövid leírás / Beharangozó

A történet részben a képzeletben, részben pedig a valóságban előforduló eseményeken alapul. Napjainkban, egy 30 – as éveiben járó fiatal srácról szól, akinek az egészségi állapota eltér az embertársaitól. Születése óta mozgássérült. Az állapotából adódóan, nagyon sok kellemetlenségekkel és hátrányokkal kell megküzdenie, a mindennapos teendőiben, a családján belül és az élet minden területén. Az emberek többsége kigúnyolja, lenézi őt. Egy fülledt nyári hétvégén azonban, váratlan esemény sorozat veszi kezdetét, melynek kedvező fordulatai, szintén akadályokba ütközik.

Rövid összefoglaló

Az életrajzi történet, kitalált esemény elemeket, személyeket tartalmaz. A valósággal megegyező hasonlóság, csupán a véletlen műve.

Olvasási idő

18 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni KeskenyRobert nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!