Barion Pixel nuuvella

A visszautasítható ajánlat

Pár hete egy egyesülettel voltam nyaralni, és haza egy egyesületi busz vitt minket, ami több helyen is megállt kirakni a közelben lakó embereket. Mire elértük Budapest központját, egész kevesen maradtunk. Az utolsó állomás a népligeti buszközpont volt, ahová rajtam kívül még egy ember tartott, és véletlenül ő is pont ugyanabba a vidéki városkába ment, mint én. Itt az egyesületi busz kitett minket, és ezzel az ismerőssel mentünk átszállni a VOLÁN egy távolsági járatára.

Lementünk az aluljáróba, majd onnan mozgólépcsőn fel a váróterembe, mely idő alatt az alig ismert fiatal férfit volt alkalmam megkérdezni, hogy van-e valamilyen utazási kedvezménye. Nem rejtettem véka alá, hogy ezt azért kérdezem, mert nekem van egy ún. MÁK kártyám, aminek birtokában én és kísérőm 90% kedvezményben részesül az együtt töltött távolsági utazások alatt. Merő jóindulatból felajánlottam neki ezt a lehetőséget, mire ő ezt udvariasan visszautasította, s megjegyezte, hogy 50%-os közalkalmazottival már rendelkezik.

Én erősködtem, hogy már pedig:

- De, de, de! Csak mondd azt, hogy a kísérőm vagy, és 90% kedvezménnyel utazhatsz te is! – De ő csak ellenállt.

Elmagyaráztam neki, hogy nincs félnivalója, mert már csomószor utaztam ilyen módon más emberekkel, sőt egyszer egy teljesen vadidegennel is, és sose lett belőle baj. Abba bele se mentem, hogy matematikailag a 90% ötször olyan jó, mint az 50%. De mindez hiába, a kolléga ellenált. Nem értettem miért, de ráhagytam.

Végül felszálltunk a buszra: én megvettem a saját kis 90%-os jegyemet, a fiatalember az 50%-osát, majd leültünk. Gondoltam adok még egy esélyt, hátha megtöröm a jeget, így megkérdeztem a szűkszavú jóembert, hogy:

- És amúgy mivel is foglalkozol?

Mire ő közölte, hogy NAV-os. Nyeltem egyet, és csendben magam elé meredtem. Pár perc múlva megtörte a kínos csendet azzal, hogy ő akkor most zenét hallgat. Bőszen helyeseltem, és követtem a példáját, hátha elfelejti a történteket, de legalábbis nem adok lehetőséget magamnak a további fekete pontok begyűjtésére.

Tetszett a történet?

4 0

Regisztrálj és olvasd Kismester 15 történetét!


  • 1318 szerző
  • 909 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Kismester

A visszautasítható ajánlat

Műfaj

humor

Rövid leírás / Beharangozó

Pár hete egy egyesülettel voltam nyaralni, és haza egy egyesületi busz vitt minket, ami több helyen is megállt kirakni a közelben lakó embereket. Mire elértük Budapest központját, egész kevesen maradtunk. Az utolsó állomás a népligeti buszközpont volt, ahová rajtam kívül még egy ember tartott, és véletlenül ő is pont ugyanabba a vidéki városkába ment mint én. Itt az egyesületi busz kitett minket, és ezzel az ismerőssel mentünk átszállni a VOLÁN egy távolsági járatára.

Rövid összefoglaló

Igaz történet alapján!

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Kismester nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!