Barion Pixel nuuvella

A Fohász

   Összegyűltek mindannyian. Az egész faj. Minden egyed, egytől egyig, mint még soha azelőtt. Túlélésük múlt rajta. A nép pusztulóban volt, ettől az imától várták sorsuk jobbra fordulását, más esélyük nem maradt.

   A vezető közös imára hívta őket, hogy egységben, egyetlen akarattal rendelkező entitásként szólítják meg a Legfelsőt, hagyja meg őket, adjon nekik még egy esélyt a túlélésre, hogy pusztulóban lévő fajuk újra felvirágozhasson. Mert valaha nagyok voltak, megszámlálhatatlan rajzottak szét az ismeretlenbe, meghódítva a legtávolabbi helyeket. Harcosaik leküzdöttek minden ellenállást, amivel szembe találták magukat és azt hitték, hogy ez mindig így lesz. De valami történt. Mintha a sors, vagy az Isten, melyben sohasem hittek, ellenük fordult volna. Ismeretlen kór ütötte fel a fejét, a nép pusztulni kezdett, tömegével haltak meg. A dicső időknek vége lett, mára nyoma sincs a hatalmas birodalomnak, elszigetelt telepeken tengődtek, önmaguk egyre halványuló árnyékaként. A halál, a végtelen pusztulás, felette minden reményüket. Nem maradt más lehetőségük, mint megszólítani a legfelsőbbet, az Istent, melyben sohasem hittek.

   A vezető megfogalmazta az imát és ők mindannyian, kivétel nélkül elismételték, gondolatáramaikkal megerősítették és a hatalmas vágyenergiát az univerzumba küldték.

 „Ó, hatalmas Isten, Mindenható, ki fajunkat teremtetted és a pusztulás szélére sodortad, kérlek hallgasd meg fohászunk! Itt állunk előtted legyőzötten, megalázottan és kétségbeesésünkben hozzád fordulunk, hogy segíts rajtunk! Segíts népünknek, hogy túléljen! Kérlek, hatalmas Isten, adj még egy esélyt, add, hogy népünk újra felemelkedjen, szaporodjon és újra elöntsük az ismeretlen világot, hogy neved dicsőítve újra kirajzhassunk és uralhassuk a végtelent. Ha segítesz nekünk, dicsérni és imádni fogunk téged, míg világ a világ, míg minden össze nem omlik és el nem pusztul körülöttünk.”

   A legfelsőbb meghallgatta az imát és megsegítette őket. Birodalmuk újra felvirágzott, sohasem volt erőre tettek szert. Gyorsan szaporodtak és eljutottak a végtelen legtávolabbi szegletéig. Birodalmuk valóban kitartott az idők végezetéig és az őket körölvevő világgal együtt pusztult.

                                                                             *

   A pap merev arccal adta fel az utolsó kenetet. A családtagok mind lesújtottan álltak, a halál váratlan csapott le. Az orvosok értetlen álltak az eset előtt, gyógyultan engedték haza, a tüdőgyulladás elmúlt, alig maradt már baktérium a szervezetében, de valami történt, valami megmagyarázhatatlan ami pár nap alatt elvitte. A baktériumok az antibiotikumok ellenére újra elszaporodtak és ellepték a tüdőt teljes egészében. Ilyet korábban még senki sem látott. Az orvosok tanácstalan tárták szét a kezüket.

   - Az ima segíthetett volna - mondta a pap alázatosan. - A fohász mindig segít. Mindannyian Isten kezében vagyunk.

   A feleség kisírt szemekkel nézett rá, tekintetéből harag és gyűlölet áradt.

     -  Az ima semmit sem ér, atyám. Isten nem létezik.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Kocsis László 23 történetét!


  • 1232 szerző
  • 821 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

vallás

Rövid leírás / Beharangozó

Az ima ereje.
Nem a méret számít.
Nietzsche halott - Isten.
Ahol nincs hitt, ott a tudomány

Rövid összefoglaló

Az ősi birodalom újbóli felemelkedése, ami egy ember halálást okozza

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Kocsis László nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!