Barion Pixel nuuvella

A Tizedik Apostol

    Amikor megértette, a felismerésbe, a felismerés okozta ámulatba szinte belebolondult. Amire akkor ráébredt, részévé vált, testébe kúszott, s mint szertefutó pókfonál szőtte be lényét. Ebben a tébolyult létállapotban, azt hitte, hogy amit megtalált, az a könnyed átláthatóság, az maga a valóság.

 És valósággá vált…

   Terve nem volt, gyermeki kíváncsisággal kutatott az ismeretlenné vált dolgok között. Ám amikor az igazságra rálelt, megszabadulni tőle többé nem tudott. A tükör által látott való, hazudott tisztaságával megmérgezte, elfeledtetve vele, hogy a tükrök léteznek s bennük a kép homályos. De majd egyszer, akkor, színről színre …

   A kiszáradt elme vélt igazságban önmagát elveszejtve, kristály tisztán lát a bolond, s mert fogyatékosságáról nem tud, vele a vakokat ingerli. Azok meg nem érthetik, nem látják, szemük sincs a látásra. Újonnan lett könnyedségével ingerli a sziklát, légiességével gyalázza vállukon súlyokat cipelőket.

   Sorsa az lett, mint minden tisztánlátónak: Megfeszítették!

   Nem volt fa, nem volt kereszt, minden a bőr határain belül történt, a test legsötétebb helyén. Koponyája fekete belsejében.

  Tudta, várta, mint ahogyan mindegyik tudja és várja szabadulásának óráját.

   Mosolygott, mint ahogyan eddig mindegyik. Szája szélén a nyálbuborékot a kín és nem a megváltás hazugságának szaténos fénye fakította észrevehetetlenné. Az őrület, amibe magatehetetlenül hullott, a valóság. Mert mindegyiket az pusztítja el, még ha mindegyik másmilyennek mondja is azt, amikor az reája hullik.

   Távoli ragyogás.

  Amikor belépett a világba ragyogásával megtöltötte a teret. Ő, aki megszabadult mindentől, hogy a mindenség ne jelentsen neki gátat többé, itt van. 

   Létével fényt hozott, fuvallatszerű mozgása megtisztította maga körül a teret. Az élők mind köréje gyűltek, hogy az általa hozott fényben fürödjenek, vagy, hogy bennüklévő  sötétséget tagadni tudják és őt gyűlöljék miatta.  Most e borús reggelen elveszejteni gyűltek össze őt, nem imádni. 

   Több volt, aki félt, több, aki a felébredettet meggyilkolni jött.

   A szomorúsággal súlytó Istennek az Apostol megbocsátott, s ő ebben a bocsánatban áhítatra talált. Itt van most előtte, fénye reá esik. Őt várta, de nem ilyennek képzelte…és nem így, nem ebben a helyzetben. Mint ahogy magát sem ebben a szerepben.

   A megváltás szent pillanata megérkezett. feladatát jól tudta, lándzsáját nyirkos markával megszorította és azt a meggyötört húsába döfte. Ezt kellett tennie.

   Amikor a tizedik Apostol a fényemberével találkozik, köntösét megoldja, testét rejtő ruházatát ledobja és aláhullik, csontos térdére bízva testének súlyát. Lábát megcsókolja, a port ajkáról nem törli le. A lándzsát észrevétlen a homokba ejti, szomorúságát kineveti, és eggyé válik a fény emberével.

   Nyomtalanul tűnik el, és senki sem beszél róla többet. A lándzsát ma is keresik…

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Kocsis László 23 történetét!


  • 1216 szerző
  • 802 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Kocsis László

A Tizedik Apostol

Műfaj

vallás

Rövid leírás / Beharangozó

"Újonnan lett könnyedségével ingerli a sziklát, légiességével gyalázza vállukon súlyokat cipelőket."

A Tizedik Apostol, aki úgy jutott a menybe, hogy a Krisztus oldalába döfte lándzsáját.

Rövid összefoglaló

"Amikor a tizedik Apostol a fényemberével találkozik, köntösét megoldja, testét rejtő ruházatát ledobja és aláhullik, csontos térdére bízva testének súlyát. Lábát megcsókolja, a port ajkáról nem törli le. A lándzsát észrevétlen a homokba ejti, szomorúságát kineveti, és eggyé válik a fény emberével."

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Kocsis László nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!