Barion Pixel nuuvella

Jin és jang - Az erdő és a gyár.

Az út békésen kanyargott a gyár és az erdő között. Forgalom alig volt rajta. Mintha csak azért építették volna, hogy a két oldalt ezzel a szabályos „S” alakkal elválasszak egymástól és felülről szabályos jin-jang jelre hasonlító szakrális formát hozzanak létre a természet végtelen rajztábláján. Mert ha valóban ez volt a cél, nos, akkor igencsak jól sikerült, mert a két oldal, annak ellenére, hogy tökéletes ellentéte volt a másiknak, mégiscsak jól megfért egymással szemben. A félkör alakban szétterülő gyárban bömbölő kohók ontották magukból a sárgán izzó vastömböket, amit hatalmas gőzkalapácsok ütöttek egyre laposabbra és sűrűbbre, amíg az el nem érte a megfelelő méretet és tömörséget. A másik félkörben, az erdő lakói, őzek, nyulak és más hamar megriadó prédaállatok lassanként hozzászoktak a gőzkalapácshoz és már fel sem emelték a fejüket a döngő nappali zajra. Így minden alkalommal, amikor békésen legelésző társuk hirtelen holtan esett össze, értetlenül álltak, mert nem tudták, hogy a dörrenés a közelből jött, az út innenső oldaláról. A vadász fegyvere pontosan úgy szólt, mint a gőzkalapács távoli ütése.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Kocsis László 25 történetét!


  • 1319 szerző
  • 910 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Kocsis László

Jin és jang - Az erdő és a gyár.

Műfaj

bejegyzés

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Kocsis László nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!