Barion Pixel nuuvella

Kedves Olvasó, üdvözöllek a fantázia világomban, érezd jól magad nálam! Kolozsvár, Bukarest, Erdély, Berlin, Budapest ezek a városok, helyszínek, ahol hosszabb-rövidebb ideig éltem, most Budapesten élek. Egyúttal történeteim helyszínei is.Többféle műfajban alkotok Gerda Green álnéven. Eddig 7 kaland-fantázia történetem jelent meg bűnügyi szállal, legutóbb A kínai rejtély. 2000-ben diplomáztam az ELTE-n művészettörténész, kulturális menedzser szakon. Egy év múlva becsüsi képesítést szereztem a BÁV becsüs akadémián. 20 évet dolgoztam a szakmában, mielőtt írni kezdtem volna: Szépművészeti Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria, Nagyházi Galéria, BÁV. Számtalan kiállítást nyitottam meg: Kocsis Előd, Dömsödi Zsolt, Brauer Ildikó, Solymosi László, Bér Rudino, a Csili Művelődési Ház alkotókör tárlatai. Ezért a sok kulturális vonatkozás a könyveimben. Tizenhét évig főiskolán tanítottam, a KREA-ban és ekkor grafikatörténet és betűtörténet cikkeket, tananyagokat, művészekről szóló méltatásokat írtam. 10 évig voltam szakdolgozati konzulens, diplomazsűri tag. 2019-ben hoztam létre a Líra Könyv Zrt-nek kollégáimmal a Líra Savoya könyvesboltot, ahol dolgozom. A Kocsis Nagy Noémi blogon is írok és aktív szerzője voltam A szerzői könyvkiadás blognak, ami a Publio kiadóm blogja. Sajátomon a művészettörténeti cikkek mellett, szösszeneteket és családi történeteket olvashattok, ezek velem, családtagokkal, barátokkal, ismeretlenekkel estek meg. Egyik eszközöm a humor és jelmondatom: a humorban nem ismerem a tréfát. Néha a legviccesebb történeteimet olyankor írtam, amikor a legrosszabb kedvem volt, mégis sokan nevettek rajta. Hiszek abban, hogy a humor a legjobb gyógyír a bennünket ért bántásokra, fájdalmakra, nehézségekre. Hiszek abban, hogy minden téma lehet, ami megihlet, bárki lehet a múzsám, szép vagy csúnya, gonosz vagy jó ember. Ezek az emberek előbb-utóbb karakterré válnak az írásaimban. Szabadidőmben írok, olvasok, gyereket nevelek, szenvedélyesen főzök és sütök. Gyerekemet évek óta egyedül nevelem, ennek boldog-nehéz pillanatai írásaimban is tükröződnek. Ha érdeklődtök hol találtok meg, akkor az alábbi hivatkozásokra kattintsatok. Szakmai oldalamat itt tudod követni a facebookon.
Kocsis Nagy Noémi szakmai oldal a facebookon
Legutóbbi könyvemet A kínai rejtélyt itt találjátok a publiobooxon a webáruházban: https://publioboox.com/termek/a-kinai-rejtely/
Az értékeléseket pedig itt: A kínai rejtély értékelések A moly.hu-n. https://moly.hu/konyvek/gerda-green-a-kinai-rejtely
Booktime blog és Lukács Edina jóvoltából:Interjú Gerda Greennel a magyar irodalom kiemelkedő krimi írójával.
Illetve Bódizs Edit rádiós riporter velem készült riportját a Marosvásárhelyi Rádió Aranyszalagtára interjúi között hallgathatjátok meg. https://www.marosvasarhelyiradio.ro/musorok/kocsis-nagy-noemi-es-a-kinai-rejtely/


Történetek

Mindenki fogyókúrázik
Városi mesék - 37.
Mindenki fogyókúrázik - hallom a bevásárlóközpontban, a fürdőruha részlegen. Én is. Ja nem. Én csak életmódot váltottam, nem eszem fehérlisztből készült ételeket, cukrosakat sem. Kedvenc sós snackemet is elhagyom örökre miután megállapítottam, hogy mennyi benne a cukor, meg a mesterséges ízfokozó.
szatíra   1 perc olvasás
Husi
Városi mesék - 36.
Igen, vannak férfiak, akik a teltebb nőkre buknak és pont. Gyötörhetik magukat a nők a fogyókúrákkal, lobogtathatják a stylistok a női magazinokat a karcsúságról, s mi mindent meg is tehetünk a strand alakért, akkor is van, aki ettől indul be.
humor   1 perc olvasás
Elraboltak az ufók
Városi mesék - 35.
A férfi megfáradtan, nehézkesen jön be a boltba, elmúlt már hetven, de nyolcvan még nem volt. Valahol a kettő között. Teste kövérkés, öltözéke gondosan ápolt volt. Ugyan nem a legújabb divat szerinti, inkább olyan, mint egy hajdani hivatalnoknak, ahol fontos volt a mindennapos rendezett megjelenés.
fantasy   4 perc olvasás
Kós Károly
Grafika, kézművesség és építészettörténet - 8.
Kós Károly élete, még ha nem is volt ennyire harcos személyiség, mint Luther, abból a folytonos munkából áll, aminek célja a népművészeti kincsünk, díszítések, építészet, népballadák, költészet és zene, összegyűjtése és modern formákba való öntése úgy, hogy az a kor embere számára is használható
művészet   23 perc olvasás
Kalandok Budapesttől Erdélyig. A Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásárról, harmadik rész
Városi mesék - 34.
Hogy megint a végéről kezdjem, hogy az elején fejezzem be-ahogy az apám szokta mondani. Mert akiben egy kis székely vér is csörgedezik a sok más, német, holland, magyar mellett, mintha az agya fordítva lenne bekötve. Szerintem nekem is.  
utazás   10 perc olvasás
Kalandok Budapesttől Erdélyig, A Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásárról, második rész
Városi mesék - 33.
A buszsofőrrel is beszélgettem odafele menet, ami nagyon szórakoztató volt, mert a Kárpát-medence problémáitól egészen a családi dolgokon át a gyereknevelésig minden témáról értekeztünk. Láttam, hogy a telefonján traktor katalógust nézeget és azt hittem, azt rendel majd az angyaltól.
utazás   9 perc olvasás
Kalandok Budapesttől Erdélyig, a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásárról
Városi mesék - 32.
Hogyan is kezdjem az új történetemet? A legjobb lesz a végéről mesélni, időben visszafele haladva. Hogy a lányom, amikor hazaértem félálomban olyan szorosan ölelt magához, annyi erővel és szeretettel, aminél csodálatosabb dolog alig van a világon. 
utazás   5 perc olvasás
Kalandok a Lukács fürdőben
Városi mesék - 31.
Már egy ideje tervezem, hogy végiglátogatom Budapest fürdőit. Ez a folyékony arany kincs, ami a föld alól bukkan ki, már a rómaiaknak is jól esett. Claudius császárnak többekközt, aki említi az itt folyó melegvizű forrást. A keresztes lovagok gyógyultak tőle és törökök is, akik több fürdőt építettek
kaland   7 perc olvasás
Bazi zűrös Valentin nap
Városi mesék - 30.
Biztos emlékeztek még arra, ha láttátok a Szex és New York egész estés filmet, amikor a vörös hajú Miranda és a főszerepet játszó, újságíró Carrie Bradshow elmennek Bálint napot ünnepelni és Miranda ott vallja be végre, hogy ő szúrta el Carrie esküvőjét azzal, hogy butaságot mondott a vőlegénynek Mr
önsegítő   5 perc olvasás
Rigó a ravasz és Csöpi a kalandor
Családi történetek - 10.
Hol is kezdjem? Hiszen annyi kutyás történet, regény, blog, novella, film készült már. Írtak róla olyan nagyságok, mint Jack London, aki az Éneklő kutyáról alkotott felejthetetlen regényt, vagy ott van a krimi klasszikusa Sir Arthur Conan Doyle, A sátán kutyája hátborzongató és izgalmas történetével
humor   10 perc olvasás
Art deco
Grafika, kézművesség és építészettörténet - 7.
A mozgalom, amely Franciaországban, az 1920-as években jött létre, egy olyan lakberendezési, formatervezési és építészeti irányzat összefoglaló neve, amelyre egyaránt jellemezők a geometrikus és lépcsőzetes formák, az élénk színek, a letisztultság.
művészet   13 perc olvasás
A lányom és a testvériség
Családi történetek - 9.
Nekem nem született testvérem, ami azért érdekes, mert sokan azt mondják a testvérek nélkül felnövő emberek, az úgynevezett egykék el vannak kényeztetve, mindent megkapnak, a szüleik szeretetét egyedül élvezhetik és nem kell osztozkodniuk semmin.
önsegítő   3 perc olvasás
Lechner Ödön
Grafika, kézművesség és építészettörténet - 6.
Lechner Ödön a XIX.-XX. század fordulójának legkiemelkedőbb magyar építésze. Két kulcskifejezéssel szoktuk őt jellemezni: a nemzeti építőstílus kifejezője vagy a magyaros szecesszió kitalálója vagy atyja.
művészet   13 perc olvasás
Dömsödi Zsolt művészete
Grafika, kézművesség és építészettörténet - 5.
Dömsödi Zsolt gyermek kora óta, kedvenc témái közé tartoztak, az amerikai zombifilmek és azok plakátjai. Mivel ezzel a szubkultúrával kevesen foglalkoznak Magyarországon, pár éve ez adta a kiindulást grafikai munkásságában, amiből napjainkban lassan áttért, az irodalmi élmények által kiváltott könyv
művészet   8 perc olvasás
Ideálom a vendéglátóm
Városi mesék - 29.
A történetem a két Covid hullám között íródott. Az utóbbi időben nem mondom, hogy kicsattanok a vidámságtól, de sokkal boldogabb vagyok attól, hogy a terheimet, értsd olyan dolgokat, amelyek hátráltatnak, mint léghajóból a homokzsákokat, sorra dobálom ki az életemből.
művészet   5 perc olvasás
Béemvével suhanok
Városi mesék - 28.
Sokkal többet utaztam béemvével gyerekkorom óta, többet, mint amennyi krumplit megpucoltam egész életemben. Ja nem. Busszal inkább, meg metróval, villamossal, de olykor még trolival is.
életrajz   4 perc olvasás
Art Nouveau, Szecesszió, Bécsi műhely
Grafika, kézművesség és építészettörténet - 4.
Szeretsz kalandozni a 19. század vége és a 20. század eleje művészet és kultúrtörténetében? Ha igen, akkor tarts velem és élvezd az utazást.
művészet   14 perc olvasás
Japonizmus
Grafika, kézművesség és építészettörténet - 3.
Szeretsz kalandozni a 19. század vége és a 20. század eleje művészet és kultúrtörténetében? Ha igen, akkor tarts velem és élvezd az utazást.
művészet   8 perc olvasás
Esztétikai mozgalom
Grafika, kézművesség és építészettörténet - 2.
Szeretsz kalandozni a 19. század vége és a 20. század eleje művészet és kultúrtörténetében? Ha igen, akkor tarts velem és élvezd az utazást.
művészet   4 perc olvasás
Arts and Crafts/Művészetek és kézművesség
Grafika, kézművesség és építészettörténet - 1.
Szeretsz kalandozni a 19. század vége és a 20. század eleje művészet és kultúrtörténetében? Ha igen, akkor tarts velem és élvezd az utazást.
művészet   6 perc olvasás

Kocsis Nagy Noémi

Kedves Olvasó, üdvözöllek a fantázia világomban, érezd jól magad nálam! Kolozsvár, Bukarest, Erdély, Berlin, Budapest ezek a városok, helyszínek, ahol hosszabb-rövidebb ideig éltem, most Budapesten élek. Egyúttal történeteim helyszínei is.Többféle műfajban alkotok Gerda Green álnéven. Eddig 7 kaland-fantázia történetem jelent meg bűnügyi szállal, legutóbb A kínai rejtély. 2000-ben diplomáztam az ELTE-n művészettörténész, kulturális menedzser szakon. Egy év múlva becsüsi képesítést szereztem a BÁV becsüs akadémián. 20 évet dolgoztam a szakmában, mielőtt írni kezdtem volna: Szépművészeti Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria, Nagyházi Galéria, BÁV. Számtalan kiállítást nyitottam meg: Kocsis Előd, Dömsödi Zsolt, Brauer Ildikó, Solymosi László, Bér Rudino, a Csili Művelődési Ház alkotókör tárlatai. Ezért a sok kulturális vonatkozás a könyveimben. Tizenhét évig főiskolán tanítottam, a KREA-ban és ekkor grafikatörténet és betűtörténet cikkeket, tananyagokat, művészekről szóló méltatásokat írtam. 10 évig voltam szakdolgozati konzulens, diplomazsűri tag. 2019-ben hoztam létre a Líra Könyv Zrt-nek kollégáimmal a Líra Savoya könyvesboltot, ahol dolgozom. A Kocsis Nagy Noémi blogon is írok és aktív szerzője voltam A szerzői könyvkiadás blognak, ami a Publio kiadóm blogja. Sajátomon a művészettörténeti cikkek mellett, szösszeneteket és családi történeteket olvashattok, ezek velem, családtagokkal, barátokkal, ismeretlenekkel estek meg. Egyik eszközöm a humor és jelmondatom: a humorban nem ismerem a tréfát. Néha a legviccesebb történeteimet olyankor írtam, amikor a legrosszabb kedvem volt, mégis sokan nevettek rajta. Hiszek abban, hogy a humor a legjobb gyógyír a bennünket ért bántásokra, fájdalmakra, nehézségekre. Hiszek abban, hogy minden téma lehet, ami megihlet, bárki lehet a múzsám, szép vagy csúnya, gonosz vagy jó ember. Ezek az emberek előbb-utóbb karakterré válnak az írásaimban. Szabadidőmben írok, olvasok, gyereket nevelek, szenvedélyesen főzök és sütök. Gyerekemet évek óta egyedül nevelem, ennek boldog-nehéz pillanatai írásaimban is tükröződnek. Ha érdeklődtök hol találtok meg, akkor az alábbi hivatkozásokra kattintsatok. Szakmai oldalamat itt tudod követni a facebookon.
Kocsis Nagy Noémi szakmai oldal a facebookon
Legutóbbi könyvemet A kínai rejtélyt itt találjátok a publiobooxon a webáruházban: https://publioboox.com/termek/a-kinai-rejtely/
Az értékeléseket pedig itt: A kínai rejtély értékelések A moly.hu-n. https://moly.hu/konyvek/gerda-green-a-kinai-rejtely
Booktime blog és Lukács Edina jóvoltából:Interjú Gerda Greennel a magyar irodalom kiemelkedő krimi írójával.
Illetve Bódizs Edit rádiós riporter velem készült riportját a Marosvásárhelyi Rádió Aranyszalagtára interjúi között hallgathatjátok meg. https://www.marosvasarhelyiradio.ro/musorok/kocsis-nagy-noemi-es-a-kinai-rejtely/

Béta.

Ez a funkció még nem érhető el.

Hogy mikor lesz vége a béta verziónak? Amint lesz elég történet, rögtön elindul a szolgáltatás...

Rendben