Barion Pixel nuuvella

Kocsis Nagy Noémi

Kedves Olvasó, üdvözöllek a fantázia világomban, érezd jól magad nálam! Kolozsvár, Bukarest, Erdély, Berlin, Budapest ezek a városok, helyszínek, ahol hosszabb-rövidebb ideig éltem, most Budapesten élek. Egyúttal történeteim helyszínei is.Többféle műfajban alkotok Gerda Green álnéven. Eddig 7 kaland-fantázia történetem jelent meg bűnügyi szállal, legutóbb A kínai rejtély. 2000-ben diplomáztam az ELTE-n művészettörténész, kulturális menedzser szakon. Egy év múlva becsüsi képesítést szereztem a BÁV becsüs akadémián. 20 évet dolgoztam a szakmában, mielőtt írni kezdtem volna: Szépművészeti Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria, Nagyházi Galéria, BÁV. Számtalan kiállítást nyitottam meg: Kocsis Előd, Dömsödi Zsolt, Brauer Ildikó, Solymosi László, Bér Rudino, a Csili Művelődési Ház alkotókör tárlatai. Elsőként írtam összefoglaló tanulmányt Holesch Dénes festészetéről, amit a róla szóló portréfilmben is felhasználtak. Ezért a sok kulturális vonatkozás a könyveimben. Tizenhét évig főiskolán tanítottam, a KREA-ban és ekkor grafikatörténet és betűtörténet cikkeket, tananyagokat, művészekről szóló méltatásokat írtam. 10 évig voltam szakdolgozati konzulens, diplomazsűri tag. A Kocsis Nagy Noémi blogon is írok és aktív szerzője voltam A szerzői könyvkiadás blognak, ami a Publio kiadóm blogja. Sajátomon a művészettörténeti cikkek mellett, szösszeneteket és családi történeteket olvashattok, ezek velem, családtagokkal, barátokkal, ismeretlenekkel estek meg. Egyik eszközöm a humor és jelmondatom: a humorban nem ismerem a tréfát. Néha a legviccesebb történeteimet olyankor írtam, amikor a legrosszabb kedvem volt, mégis sokan nevettek rajta. Hiszek abban, hogy a humor a legjobb gyógyír a bennünket ért bántásokra, fájdalmakra, nehézségekre. Hiszek abban, hogy minden téma lehet, ami megihlet, bárki lehet az ihletőm, szép, csúnya, gonosz és jó ember, de állatok és növények is. Szabadidőmben írok, olvasok, gyereket nevelek, főzök és sütök. Ha érdeklődtök hol találtok meg, akkor az alábbi hivatkozásokra kattintsatok.
Kocsis Nagy Noémi szakmai oldal a facebookon
Legutóbbi könyvemet A kínai rejtélyt itt találjátok a publiobooxon a webáruházban: https://publioboox.com/termek/a-kinai-rejtely/
Az értékeléseket pedig itt: A kínai rejtély értékelések A moly.hu-n. https://moly.hu/konyvek/gerda-green-a-kinai-rejtely Booktime blog és Lukács Edina jóvoltából:Interjú Gerda Greennel a magyar irodalom kiemelkedő krimi írójával.
Illetve Bódizs Edit rádiós riporter velem készült riportját a Marosvásárhelyi Rádió Aranyszalagtára interjúi között hallgathatjátok meg. https://www.marosvasarhelyiradio.ro/musorok/kocsis-nagy-noemi-es-a-kinai-rejtely/
2021-ben készült Tallér Edina író, szerkesztő riportja velem az Újbuda tévében, amit a Youtubeon nézhettek meg Látótér Kocsis Nagy Noémivel címmel.
2021-ben Dugonics András díjra jelöltek krimi irodalom kategóriában, ahol az országos VI. helyet értem el.


Eddigi megjelenések

Gerda Green szerzői néven: Fény és förtelem (2014), A kék macska (2014), Fenevadak Erdélyben (2015), A karlócai szellemház titka (2016), A kínai rejtély (2019). Kocsis Nagy Noémiként írótársakkal közös könyv: Egy őrült történet (2016), Saját szakácskönyv: Ízek innen és határokon túlról (2015), Szerzői könyvkiadás blog cikkei a saját nevemen. Kocsis Nagy Noémi blog cikkei, Kocsis Nagy Noémi ételei blog receptjei.


Szereted a sorozatokat? Én nagyon, ezért írtam hármat is. Városi mesék, családi történetek, grafikatörténet. Válogass kedvedre! tovább olvasom


Eddigi megjelenések

Gerda Green szerzői néven: Fény és förtelem (2014), A kék macska (2014), Fenevadak Erdélyben (2015), A karlócai szellemház titka (2016), A kínai rejtély (2019). Kocsis Nagy Noémiként írótársakkal közös könyv: Egy őrült történet (2016), Saját szakácskönyv: Ízek innen és határokon túlról (2015), Szerzői könyvkiadás blog cikkei a saját nevemen. Kocsis Nagy Noémi blog cikkei, Kocsis Nagy Noémi ételei blog receptjei.


Kocsis Nagy Noémi ajánlásai

Kocsis Nagy Noémi
Betűtörténet 15. Huszár Gál a vándor tipográfus
Kocsis Nagy Noémi
Betűtörténet 14. A Sárvár-Újszigeti Sylvester nyomda
Kocsis Nagy Noémi
Szűrővizsgálat
Városi mesék - 57.
Kocsis Nagy Noémi
Az ég szürkesége
Kocsis Nagy Noémi
Retró életérzés

Szeretném kiadatni a könyvemet

Sziasztok! Célom a Családi történetek/Városi mesék könyvem vagy a Grafika, művészettörténet könyvem kiadása, amit szerettek és amelynek műhelymunkáiba, részeibe itt a Nuuvellán is beleolvashattok.

Támogatási célom: 250 000 Ft

Támogatom
Betűtörténet 15. Huszár Gál a vándor tipográfus

 

Huszár Gál nyomdász portréja.  
Copyright© 2012. - 2022. Kocsis Nagy Noémi    A szöveg semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedély... Tovább olvasom

10 perc olvasás
1 1 0
Betűtörténet 14. A Sárvár-Újszigeti Sylvester nyomda

Copyright©2012- 2022 Kocsis Nagy Noémi    A szöveg semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül! 
Ez a cikk eredetileg 3076 olvasót vonzott a blogo... Tovább olvasom

5 perc olvasás
1 1 0
Szűrővizsgálat
Városi mesék - 57.

A szűrővizsgálatokról Van az, hogy az embernek kötelező szűrővizsgálatokra kell járni a saját egészsége érdekében. Ennek két módja van. Vagy kérsz időpontot a hozzád legközelebb eső egészségügyi intézménybe, vagy kérsz időpontot a magán orvoshoz.

4 perc olvasás
1 1 0
Az ég szürkesége

Az ég szürkesége Tegnap felkeltem és élni sem volt kedvem. Vannak ilyen napok, kinézel az ablakon és mindent beborít a tejfehér köd szeptemberben, mintha november lenne. Nemhogy a lábadat nem akarod kidugni a takaró alól, de az orrodat sem a lakásból.

2 perc olvasás
1 1 0
Retró életérzés

Mostanában nagyon kedveljük a retró életérzést, ezért határoztuk el, hogy idén a Hotel Annabellába fogunk menni. A szálloda patinás több, mint ötven éve épült, családi nyaralásra tökéletesen megfelel. Gondozott park, úszómedence, finom konyha  várt minket, ahogy a leírásokban volt. Még a vonaton val

16 perc olvasás
3 2 0
Dresszkód

Dresszkód Lehet én vagyok régimódi, földhözragadt és túl kritikus, de van egy szint, ami alá nem megyünk. Különösebben nincsenek márkás holmiim, de ami van jó állapotban van és mind tiszta és elegáns. Nagyon kényes vagyok a pecsétekre és mivel nem éppen kis keblekkel áldott meg a sors

3 perc olvasás
1 1 0
Pécs a meditterán város és Kornél a harkányi gyík
Családi történetek - 19.

Érdekes volt az üzletasszony, aki úgy jött le reggelizni, mint aki valóban üzleti tárgyalásra indult, ami bizonyára így is volt, de a merevségéből mit sem engedett. Frizurája ősz tökéletesen beállítva lakkal, blúza nem passzolt élére vasalt nadrágjához, tűsarkai kopogtak a márványpadlón.

15 perc olvasás
2 2 1
Betűtörténet 13. Magyarország történelmi nyomdái
Grafika, kézművesség és építészettörténet - 40.

Nádasdy Tamás országbíró Sárvár-újszigeti udvara, a dunántúli legjelentősebb művelődési központja volt a XVI. században. Ebben az időszakban Huszár Gál nyomdáját, Komjáton a Forgách család támogatta.

10 perc olvasás
1 1 0
Betűtörténet 12. Hess András és a Chronica Hungarorum
Grafika, kézművesség és építészettörténet - 39.

1472-1473 között Hess András nyomdáját fontos, de nem illusztrált kiadványokkal jellemezhetjük ilyen a Chronica Hungarorum. Egy másik 1477 és 1480 között működő nyomdát, amelynek sem a nevét, sem működési helyét nem ismerjük, de három illusztráció nélküli kiadványuk révén ismeretesek.

8 perc olvasás
2 2 1
Az ember társas lény
Városi mesék - 56.

Az ember társas lény mondja az Anyukám és én teljességgel igazat adok neki kivéve, amikor magányra vágyom. 

5 perc olvasás
2 2 1

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Kocsis Nagy Noémi nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!