Barion Pixel nuuvella

A három Fülöp-szigeteki

Ma nagyon eseménydús napunk volt a könyvesboltban. Kedves őrültek és őrülten, nem kedves vevők szórakoztattak minket. A legviccesebb volt az a nő, akinek a férje jólelkűen szólt hozzánk, aranyosan kérdezett és érdeklődött. Ez beindított a nejében valami parancsoló hajlamot, hogy mi tudjuk, hogy hol a helyünk és neki, mint feleségnek mutatni kell, hogy ő van tulajdonon belül. Egyébként nagyon szép és hangos kislányuk mindenkit túlharsogott, de ő a mama is mindent vitt. Általános iskolásoknak szóló, tanítónénis stílusban diktálta a nevét a kolléganőmnek és intézkedett, fontoskodott, mint a Karenek Amerikában. A férj szinte szóhoz sem jutott, de egyikünknek sem állt szándékában flörtölni vele, vagy különösebben viszonozni a kedvességét. Láttam, hogy a kolléganőm szája széle remeg és mosolyra ferdül és nekem is erősen fegyelmezni kellett magam, hogy ne nevessem el magam.

Aztán egy férfi megkérdezte, hogy meghívhat-e egy kávéra? Valószínűleg látta rajtam, hogy fáradt vagyok. Annyira meglepődtem, hogy igennel feleltem és erre otthagyta az árát, nem kávét hozott, de jólesett a kedvessége. 

Hozzánk mindenféle népek jönnek, nyugdíjasok, kismamák, vásárolni küldött férjek, akik a rendelést nem tudják, csak a feleségük nevét és fizetniük kell a könyvcsomagért. Valahogy így képzelem el a szituációt:

-Papa indulj, hozd el a könyveimet, amit a héten rendeltem.

-Jó, de mit és honnan?

-Hát a könyvesboltban, azzal az áruházzal szemben, ahol a múltkor a sörödet, meg a ruhaszárítót, és a steaknek valót vettük neked! Már ezt sem tudod? Majd ott megmondják! A boltos lányok tudni fogják.

Aha. Mi tudjuk.

Szállítók, akik olyankor jönnek, amikor a legnagyobb kavalkád van. Vagy az a sportoló nő, aki majdnem elfelejtkezett a csomagjáról és lihegve rohan be futóruhában. 

Olyan azonban még nem volt, hogy bejöjjön egy ételszállító két, teli szatyor kajával és megkérdezze, ki rendelt innen szemből a nagyáruházból? Tudtunkkal senki, de mindenféle finomságok domborodtak a zacskókban. Elképzeltem, hogy kaviár, pezsgő, lazac, ropogós, friss kiflik, sajtok, eper, csokoládék és kávé. No meg pisztácia. 

- Innen rendelték, nem? 

-Mi nem rendeltünk, mert tudnánk róla. 

-Ide az van írva, hogy ilyen és ilyen bolt, ez nem az? 

-De - feleltem. - Esetleg megnézhetném a rendelést, hogy kinek a nevére jött? 

-Igen - és odamutatta. Valami Bayani Risalino Alon, vagy hasonló nevű volt. Jobban megnéztem és láttam, hogy oda volt írva angolul a rendelésre, hogy a bolt mellett. Vagyis nem nekünk hozta, inkább a bolt mellé valakinek. Így elkedvetlenedve távozott a futár. Nem is tudtam, hogy meg lehet jelölni olyan helyszínt, hogy "a bolt mellett", de ha a bejáratunk előtti rész római fórummá, vagy görög agorává változik olykor és ott cserélnek gazdát a világrengető információk, akkor bármi lehet. 

Nagyjából olyan tíz perc telhetett el, amikor három Fülöp-szigeteki srácot láttunk, a kezükben a rendeléses szatyrokkal, akik a bolt előtt üldögéltek a kanapékon és vártak. Abban a pillanatban, amikor megkapták  a finomságokat, boldogan   szelfiztek a helyszínen és a háttérben ott világított az áruház. Élni tudni kell. Próbáltam rájönni, hogy turisták, vagy menekültek, akik egyetemen tanultak Kijevben és idejöttek továbbtanulni? De fiatalok voltak, jókedvűek és kellemes volt rájuk nézni. Mi kell még? 

Feladat:

Válogass továbbra is kedvencekből az írásaim közül és kommenteld az írás alatt, hogy melyik kerüljön be egy kötetbe. Kedveld és oszd meg a közösségi médiában!

Lechner Ödön

https://nuuvella.hu/kocsis_nagy_noemi/3387-lechner_odon

Arts and Crafts 

https://nuuvella.hu/kocsis_nagy_noemi/2879-arts_and_crafts_muveszetek_es_kezmuvesseg

Art nouveau, szecesszió, bécsi műhely

https://nuuvella.hu/kocsis_nagy_noemi/3102-art_nouveau_szecesszio_becsi_muhely

Béemvével suhanok 

https://nuuvella.hu/kocsis_nagy_noemi/3220-beemvevel_suhanok

Ideálom a vendéglátóm 

https://nuuvella.hu/kocsis_nagy_noemi/3275-idealom_a_vendeglatom

Tetszett a történet?

4 3

Regisztrálj és olvasd Kocsis Nagy Noémi 126 történetét!


  • 1200 szerző
  • 783 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Kocsis Nagy Noémi

A három Fülöp-szigeteki

Műfaj

bejegyzés

Olvasási idő

3 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Kocsis Nagy Noémi nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!