Barion Pixel nuuvella

Füstölgő szerelem

Kitti, a huszonhárom éves, fiatal, egyetemista lány már egy éve élvezte albérletének magányát. Nagy változást jelentett számára akkor, hogy leköltözött otthonról, és saját életet kezdett. Az egyetem mellett esténként bárokba járt énekelni. Jól keresett, mégis szerette a kicsit lelakott, bohókás, polgári lakást a város szívében.

Épp az esti műszakra indult, amikor szemüvege sarkából meglátta a szomszéd lányt, Szandrát. Csabával, a férjével éltek a szomszédban. Kicsivel Kitti után költöztek be, de nem volt velük semmi gond. Szandra és Kitti ha éppen összefutottak a lépcsőházban, kedvesen váltottak pár szót egymással. Csak néhány évvel volt idősebb Kittinél a kiskosztümös, kicsit teltkarcsú irodai alkalmazott. Csaba már inkább más típus volt. A harmincas évei elején járó pasi drága öltönyöket és márkás cipőket viselt. Sokszor töprengett is rajta Kitti, hogy vajon mit keresnek itt, ebben a lepukkant társasházban, ha ennyi pénzük van. Csaba igazi macsó buisnissman volt. Ott lógott a szivar a szájában, és folyton telefonált. Mint a régi gengszterfilmek főszereplői. Leginkább a körszakálla miatt volt Kitti számára némileg idegesítő. A köszönésen kívül egyéb beszélgetésbe nem keveredtek egymással.

Csütörtök este Kitti fáradtan vánszorgott fel a lépcsőn. Négy vizsgája volt aznap, így nem vállalt estére munkát. Az egész hetet átéjszakázta. Nem vágyott másra, csak hogy bezuhanjon az ágyba, és megnézzen egy jó krimit. Persze éppen most nem találta a kulcsot a táskájában. Végigtúrta az egészet, és mikor végre meglett, megkönnyebbülten nyitotta ki a lakás ajtaját. Bement, becsukta maga után az ajtót, ledobta a táskáját a földre, kibújt a cipőjéből, és rázuhant a nappaliban a kanapéra. Bekapcsolta a tévét. Háromszor is végignézte a csatornákat, mire végre talált valami jó filmet. Már éppen lecsukódott a szeme, amikor csörömpölésre lett figyelmes. Először azt hitte, hogy a filmben történt valami, de amikor lehalkította a tévét, a hang még erőteljesebben hallatszott. Túl fáradt volt most ahhoz, hogy foglalkozzon a zajjal, így erőt vett magán, bevánszorgott a hálóba, magára zárta az ajtót, befeküdt az ágyba, a fejére húzta a takarót, és megpróbált elaludni.

Másnap reggel a korai napfény épp az arcába sütött. Persze, elfelejtette leengedni a redőnyt. Durcásan felkelt, úgyis órája volt nyolckor az egyetemen. Kiszédelgett a fürdőbe, vett egy frissítő hideg zuhanyt, behörpintett egy nagy adag tegnapi kávét, felkapta a táskáját és már indult is. Szandrával épp egyszerre értek ki a folyosóra. Egy pillanatra rémület ült ki az arcára, amikor meglátta a lányt.

- Jó reggelt! - mondta kedvesen Szandra.

- Neked is jó reggelt! - felelte szakadozó hangon Kitti.

Szandra látta a lány arcán a meglepettséget, így megelőzve a kérdezősködést, mély nyugalommal mondta:

- Leszakadt a konyhában a poharas szekrény. Sajnos épp a közelében voltam. Szerencsére nem történt nagy baj, és Csaba is itthon volt.

Ekkor Csaba húzta meg befelé a bejárati ajtó kilincsét. Határozott tekintettel nézett először Szandrára, majd egy alig észlelhető biccentéssel jelzett Kitti felé, hogy észrevette.

- Ne haragudj, de sietek. Elkések a munkából. - mondta Szandra, megfordult és elkezdett leszaladni a lépcsőn.

Kitti bezárta az ajtót, majd a még mindig az ajtóban álló Csaba felé fordult. Mélyen a férfi szemébe nézett. Most először látott valami ördögit a tekintetében. Aztán elhessegette a gondolatot azzal, hogy biztos az esti krimi volt rá ilyen hatással.

Este megint időben ért haza. Az aznapi fellépést betegség miatt lemondták. Ezt most nem is bánta. Még mindig nagyon fáradt volt. Felment a lépcsőn, és az ajtaja előtt ott ült a földön Szandra.

- Szia Kitti! Már vártalak!

A szeme a sírástól be volt dagadva, és most még inkább látszódtak az arcán a sebek, amiket az állítólagos poharaktól kapott.

- Szia! Baj van?

- Nincs semmi baj. Elhagytam a kulcsomat, és Csaba csak reggel jön haza. Nincs hová mennem. Esetleg megengeded…

- Hát persze, gyere be! - Kitti kicsit furcsállta a történetet, mert Szandra mindig olyan precíz, és pontos. Épp ő hagyta volna el a kulcsát?

Lepakoltak, majd kimentek a konyhába. Kitti elővett egy üveg bort és kérdezés nélkül töltött.

- Jól vagy? - nyújtotta át Szandrának a bort.

- Persze. Buta voltam, hogy elhagytam valahol azt a kulcsot. Reggel majd megkeresem.

- Oké, oké. Csak kérdeztem. Csaba mivel is foglalkozik?

- Üzletember. Ma nincs fellépésed?

- Lemondták. Mivel üzletel?

- Sajnálom. Biztos szép hangod van. Egyszer majd elmegyek, és meghallgatom. Ne haragudj, de fáradt vagyok. Lefeküdhetnék?

- Persze, mindjárt hozok takarót. - felelte Kitti. Takarót és párnát adott Szandrának. A lány lefeküdt a kanapéra, és azonnal elnyomta az álom. Kitti is elvonult a szobájába. Egy darabig még gondolkozott Szandra és Csaba kapcsolatáról, de aztán ő is elaludt.

Reggel dörömbölésre ébredtek. Kitti azt hitte, valamelyik futár hozott csomagot. Azok szoktak így dörömbölni. Kiment a nappaliba, és akkor Szandra arcán rémisztő félelmet látott. Alig láthatóan rázta a fejét, hogy ne nyisson ajtót.

Kitti a bejárathoz lépett, és kinyitotta. Csaba állt a túloldalon.

- Na végre megvagy Kicsim! Mióta hazajöttem, téged kereslek. Hol a telefonod?

- Azt hiszem, lemerült.

- Mi történt?

- Nem találtam meg a kulcsomat, és Kitti befogadott.

- Gyere, menjünk haza, és reggelizzünk!

- Megyek. - felelte Szandra, majd felállt, és az ajtóhoz ment. Lassan, nagyon lassan vette fel a cipőjét. Elindult az ajtó felé, jobb kezét hátra tette, négy ujját kinyújtotta, a hüvely ujját becsukta, majd ráhajtotta a négy ujját. Mintha ezzel jelezni akart volna valamit.

Kitti észrevette a jelzést, de nem szólt semmit. Becsukta mögöttük az ajtót, majd mivel szombat volt, egy nagy adag kávéval a kezében lehuppant a kanapéra és bekapcsolta a tévét. Közben a Szandra által küldött jelen gondolkozott. Ismerős volt neki a kézmozdulat. Mintha már látta volna valahol, de nem ugrott be neki. Elővette a telefonját és kutakodni kezdett. Közben kezdett felderengeni neki, hogy mostanában látta a közösségi oldalakon reklámozni ezt a jelet. A bántalmazottak néma kiáltásának nevezik. Amint tudatosult benne, hogy mi történt, hirtelen pisztolylövés hallatszott a szomszédból. Kitti összerezzent. A kávé kiborult a kezéből. Leejtette a bögrét, majd az arcához kapott. Tárcsázta a 112-t, majd elindult a szomszédba.

Úgy érezte, át kell mennie. Muszáj Szandra mellett lennie. Határozottan megállt az ajtó előtt, és bekopogott.

- Ki az? - kiáltott ki bentről egy férfi hang.

- Kitti vagyok. Szandrával szeretnék beszélni.

Mire ezt kimondta, a zárban már elfordult a kulcs. Csaba nyitott ajtót. Mögötte ott feküdt a földön Szandra vérben úszva. Csaba berántotta a lányt.

- Na gyere csak picinyem! - mondta.

Mire a rendőrség kiért, már csak a két lány holttestét találták meg. Annak, hogy bárki is járt volna a lakásban, nyoma sem volt.

A ház előtt egy fekete autóban egy fekete alak épp rágyújtott a szivarjára.

Tetszett a történet?

1 0

Regisztrálj és olvasd a kedvenc szerzőidet!


  • 1201 szerző
  • 785 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Kovács Dalma

Füstölgő szerelem

Műfaj

krimi

Rövid leírás / Beharangozó

Te tudod hogy mi folyik a szomszédban? Hallottál már a néma kiáltásról? Ismered azokat, akik körülötted élnek? Kitti csak egy egyszerű egyetemista lány volt, aki szépen énekelt. De vajon kik laktak a szomszédjában?

Rövid összefoglaló

Mit teszel, ha a szomszédod néma kiáltással jelez feléd? A félelmed, vagy a bátorságod az erősebb?

Olvasási idő

5 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Kovács Dalma nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!