Barion Pixel nuuvella

Részegség

sTalán kár is elmesélnem még, semmi sem biztos. Szót sem érdemelne az a vacak bicikli, de bosszant. Egész nap csak arra gondolok, hogy valaki most jót röhög rajtam. Tegnap estefelé is addig-addig piszkált a dolog, hogy kimentem a széles út mellé - a trafik mögé -, mintha valakit várnék. Pedig fenét! Egy gyereket lestem, mert mondták, hogy egy barna fiúcskát láttak villogni az én kedves öreg járgányommal. Az eső szerencsére már elállt, még egy-két csepp, de semmi komoly. Az asszonyok sem álltak már be az eresz alá, ki-kiballagtak az út közepéig, lesték a buszt, ami az embereiket hozta a szomszéd faluból. Mint segédmunkaerő nyűtték ott magukat.
Nekem még nem volt szerencsém, se egy  biciklis, se egy árva gyalogos nem jött arra, de az asszonyok mintha felélénkültek volna, egyikük az út közepén állva kiabált vissza emezeknek.
- Asszem egyikük jön!
A busz kitett egy emberkét a jó kétszáz méterre levő megállónál, úgy látszott, ez a járat nem is akart keresztülmenni a falun.Elég sötétes volt már, egy dülöngélő alak látszott távolabb, lassan, de közeledett.
A kicsi sovány, mintha nem is érdekelné, hogy jön e valaki, egy ablak felé lesett félszemmel, a kezét kicsit  felemelve zongorázott az ujjaival. Engem ez nem érdekelt, tőlem csinálhatja! Bár lehet,  észre se vette, hogy ott vagyok.
Lassan közeledett az alak, de mégis elvergődött több, mint félútig. Szegénykém nagyon megszívhstta a kobakot! Mit látott, mit nem, nem tudom, a marhája egyenesen neki a pocsolyának.
Az asszony, aki közelebb volt hozzá, kiabált.
- Kerüld ki te hülye, mit gondolsz, ki fogja kimosni a cuccodat?
Az ember erre felkapta a fejét, elkezdett hátrálni a sárban és... úristen! Hanyatt esett a szerencsétlen. Akart felállni, négykézlábra is próbált, de mindig visszaesett.
- Bele ne egyen a fene má' no!
Amint odaért az assszony,  próbálta kitalálni, melyikük embere szerencsétlenkedik ott, de nem tudott semmit sem kivenni a sárgombócból. Másikjuk a járdáról kiabált neki.
 - Melyik az Zsuzsi?
- Mittom én!
- Nézd má' meg no!
Amaz kicsit tétovázott, majd határozott mozdulatokkal kigombolta a "sárgombóc" nadrágját. Nézte, tapogatta, majd kikiabált emennek.
-  Ez nem az én uram!
A másik is erőt vett magán, és bokáig a sárban taposva szemügyre  vette azt a nadrágot. Belenyúlt, matatott kicsit és határozottan kijelentette.
- Ez tényleg nem a te urad!
Már a harmadikjuk is ott serte-pertélt, lesett, lesekedett, mire odaengedték, hogy ő is szemlélje már meg a jövevényt. Először a fejét nézte méla undorral, majd a bevált módszerrel próbálkozott ő is. Csuklóig bent  a keze, messziről nem láthattam az arcát, de a beszédét tisztán értettem.
- Ez nem is falunkbeli!
Ekkor robogott el egy bicikli előttem, majd' hogy el-nem ütött. Nagyon gyanús volt, ahogy a sárvédő zörgött, ahogy reccsent a kátyúban az egész. Lehet, hogy tudom, ki ült rajta!
Meg lesz az, de ma már sötét van, nem várok tovább. Látom, az asszonyok még maradnak, várják a másik buszt. Az "új-embert" kifektették a fűre, és mondták, mind a hárman egyszerre. Így már négyen nem értettük, hogy ki mit mond.
De legalább tudom hogy a szomszédom fia az, aki majdnem elütött.
Juhéééééé kis elégtétel!
Ez kell nekem!
Ez! Egy kis só!
Ugye kedves olvasó?

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Kovács Károly 34 történetét!


  • 1213 szerző
  • 799 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

felnőtt

Rövid leírás / Beharangozó

Az asszony, aki közelebb volt hozzá, kiabált.
- Kerüld ki te hülye, mit gondolsz, ki fogja kimosni a cuccodat?

Rövid összefoglaló

Részeg embert várják az asszonyok.

Olvasási idő

3 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Kovács Károly nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!