Barion Pixel nuuvella

A Kiválasztott

Délelőtt ismét elindultak a part felé. Eni kivételével mindannyian megmártóztak a vízben, ami a nyári hőségtől már a délelőtti órákban sokat melegedett a part közelében. Eni a víztől távolabb napozott.

Kicsivel később a fiatalok úgy döntöttek, hogy kimennek a sziklás részhez, ahol kevesebben vannak és nagyobbak a hullámok.

Mikor kint napoztak úszás és lubickolás után a kora délutáni órákban, a fiúk elmentek jégkrémért és jeges üdítőért. Rozrita elindult a part közelében kialakított mosdó irányába, Eni pedig elnyújtózott a strandtörülközőjén. Pár perc múlva megérezte, hogy eltűnik szeme elől a nap. Kinyitotta szemeit, és egy eltorzult arcú férfi állt felette.

– A véredet akarom! – vicsorította Enire a fogát, majd letérdelt hozzá, és bele akart harapni a karjába. A lányban felcsapott a rémület lángja, ereiben az adrenalin őrült sebességgel kezdett el száguldani. Segítségért ordított, közben rugdosni kezdte a támadóját.

Eni párja a barátjával hamar visszaért. Azonnal le is rángatták az idegent a megzavarodott és enyhén sokkos állapotban lévő lányról. Ekkor észrevették, hogy a körülöttük lévő emberek is mind felálltak a napozóágyakról meg a törülközőkről, és mozdulatlanul nézték a lányt.

– Baj van! – mondta Medárd.

Rozrita is visszaért. Amint mindhárom angyal felállt egy sorba védelmező helyzetben, máris egy idegen és ismeretlen nyelven egy parancsolati igézetet mormoltak. A furcsa szemű emberek nem mentek közelebb hozzájuk.

Eközben a feldúlt Eni sarkon fordult, és bemenekült a közelben fekvő apartmanjukba. Berontott az ajtón, ott bebújt egy szűk helyre a nagy konyhai mosogató alá, ahol a csövek takarták.

Kis idő elteltével bent volt a házban Medárd és az angyalpáros is. Felkutatták az apartman szobáját a lányt keresve, mire párja végre megtalálta.

– Kicsim! Itt vagyok! Nincs semmi baj! Gyere elő!

– Nem! Hagyj! – ordította ki a lány, közben még beljebb húzódott.

Bocsárd arca hirtelen nagyon komollyá és ünnepélyessé vált. Döbbent és egyszerre mindent tudó szemekkel nézett barátjára.

 – Medárd! Tudod, hogy ez mire utal? Akkor viselkednek így, ha Ő az… Medárd…! A Kiválasztott megjelent! – közölte meghökkenten Bocsárd.

Medárd arcán a pillanat töredéke alatt az érzelmek teljes skálája rohant végig: a gondterhelt és aggodalmaskodó pasi érzelmétől kezdve teljesen a szerelmes és kedvesére büszke férfi érzéséig, mint ahogy a ledöbbenés furcsa keveréke is tükröződött rajta. A tekintete még többet elárult a lelkében zajló megrendülésről. Hangja kissé remegett, mégis megszokott komolysággal csengett, amikor megszólalt:

– Vannak olyan furcsa dolgaid, amiket csak magadnál tapasztaltál, de más embertársaidnál nem? – kérdezte Enitől.

– Biztos... – tűnődött el a lány. – Például álmomban olvasok.

– Ez az egyik fő ismérv. Ő az! – hallatszott ismét Bocsárd hangja.

Medárd odahajolt a réshez, és odasúgta Eninek:

– Minden emberöltőben születik egy olyan ember, aki úgymond zseni. Ha nem fedezzük fel, akkor jön újabb nemzedék után egy ilyen csodabogár. Tud olyat, amit a többiek nem. De nehéz felismerni, mert sok a furcsa szerzet, a különc. Mi csak egymást érezzük meg, de a Kiválasztottat nem. Nem is tudjuk, hogy a te véredet hogyan szagolhatták ki! Aki elsőként iszik a véredből, az uralhatja az Univerzumot – mondta a srác, továbbra is mélyen megrettenve.

– Szerintem felfigyeltek, hogy emberi lény van köztünk. Gyaníthatták, hogy tudunk valamit, holott eddig még kevesebbet tudtunk, mint ők – mondta enyhén fanyar humorral Bocsárd. – Medárd! Amikor veled volt, nem vágta meg magát, hogy megérezhetted volna a vérét?

– Nem – válaszolta Medárd, kíváncsian várva, hogy mire akar kilyukadni a barátja.

– A tegnap esti fürdés – szólt halkan Eni.

– Mi történt? – kérdezte kicsit ijedten Medárd.

– Valami megvágott a vízben, de a hullámok lefoglaltak, és csak kint vettem észre, akkor nagyon fájt a sós víztől. Egy kis vágás a talpamon. – Eni kidugta a lábfejét, amin egy másfél centiméter hosszúságú, nem túl mély vágás ékeskedett.

– Ez nem vészes. Ezt a környéken pihenő alvilágiak sem érezhetik meg.

– A menstruációs vért is megérzitek? – kérdezte suttogó hangon Eni. 

– Igen, de nem lényeges, azon nem lehet megérezni a Kiválasztott vért – mondta Bocsárd.

– Ez csak ránk érvényes, rájuk nem. Ha közel vannak, ők megérzik. Főleg ilyenkor és ilyen helyen a magas rangú alvilágiak, akik felügyelik lent a rendet, feljönnek vadászni, a nőket nagyon szemügyre veszik, rájuk jobban koncentrálnak. Eni! Megjött? – kérdezte Rozrita.

– Igen, ma reggel. Azért nem mentem a vízbe.

Kis szünet után Rozrita megint megszólalt:

– Nincs főhadiszállásunk, ezért most azok, akik itt vannak, döntenek arról, hogy ki ihat a lány véréből. De szerintem jogosan Medárdé a lehetőség, mert az ő barátnőjéről van szó.

– Valakinek meg kell tenni, hogy ne egy alvilágié legyen a hatalom. Az igézet visszatartja őket, de a lehetőség ennél kecsegtetőbb számukra. Előbb-utóbb berontanak egy ellenigézettel a zárt ajtón, vagy az ablakok egyikén. Amint hallom, kint egymást ölik, hogy bejussanak és megszerezzék a „vörös elixírt” – mondta Bocsárd kuncogva, az utolsó két szót nyomatékosítva.

– Ne szórakozz, Bocsárd, nem vicces! – kiáltotta Medárd ijedten, olyan rémülettel a hangjában, mint akinek legrosszabb álma válik valóra.

Az ajtó megremegett. Az ablakok már nem engedtek át több fényt… Kint gyűlt a sereg.

– Cselekednünk kell! Medárd! Igyál a véréből! – szólalt meg ismét az angyallány ideges sürgetéssel a hangjában.

Medárd ismét behajolt a lyukhoz, és a következőt közölte Enivel:

– Soha többet nem leszel veszélyben. Csak egy vágás.

Egy kis habozás után egy vékony kar nyúlt ki a mélyedésből, és Medárd kisegítette a remegő lányt. Mikor kihúzta Enit, szorosan magához ölelte, és megcsókolta.

– Nem lesz semmi baj! Nagyon szeretlek! – suttogta a fülébe Medárd.

Eniben a félelem és a zavarodottság keveredett valami szokatlan, eddig soha nem érzett végzetszerűséggel és eltökéltséggel. Bár rettegett attól, ami hamarosan bekövetkezik, de Medárd szavai és gyengéd törődése megnyugtatták. Azt az érzést keltették benne, hogy hamarosan valami rendkívüli és csodálatos dolog fog történni.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Lady Nairi 17 történetét!


  • 1213 szerző
  • 799 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Lady Nairi

A Kiválasztott

Műfaj

misztikus

Rövid leírás / Beharangozó

Eni és Medárd sok év után ismét találkozik. Hamarosan Eni megtudja, hogy miért nem akart régebben Medárd vele járni. És mikor kezd minden egyenesbe jönni, a lányról is kiderül egy titok... amit még ő sem tudott magáról.

Rövid összefoglaló

A szerelem kibontakozása és önmagunk megismerése... a titkok kitudódnak. 9. fejezet

Olvasási idő

5 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Lady Nairi nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!