Barion Pixel nuuvella

Lakó Péterfi Tünde

Lakó Péterfi Tünde vagyok, 2 fiatalember édesanyja, és négy törpike nagymamája. Marosvásárhelyen születtem és nőttem fel. Erdélyiségem, magyarságom rendkívül fontos számomra.


Eddigi megjelenések

Tündi-Bündi szösszenetek, novelláskötet, 2012
Erdélyi magyarnak lenni, 2014
Az erdely.ma internetes újság munkatársa voltam, illetve mai napig fellelhetőek ott cikkeim, bár már nem publikálok ott.


Első írók között indított saját Patreon támogatói profilt. Az írásait mostantól a Nuuvellán olvashatjátok. tovább olvasom


Eddigi megjelenések

Tündi-Bündi szösszenetek, novelláskötet, 2012
Erdélyi magyarnak lenni, 2014
Az erdely.ma internetes újság munkatársa voltam, illetve mai napig fellelhetőek ott cikkeim, bár már nem publikálok ott.


Lakó Péterfi Tünde ajánlásai

Hanna Firkál
Hídon
Papp Eszter
Csupaszon sikoltozva egy karácsony éjjel
Andró-Vaskó Sándor
Sennyeiért hullik a könnyem
Hanna Firkál
Karikagyűrű - (Szilárd)
Karikagyűrű - 2.

Szeretnék több időt az írással tölteni

Amint írtam, s többször jeleztem, szeretnék sokkal több időt az írással tölteni. Megköszönöm, ha bármilyen csekély összeggel támogatsz

Támogatási célom: 300 000 Ft

Támogatom
Közös hóvirágok

A férfit melegség öntötte el. A néni sajnálta letépni a gyenge kis hóvirágokat, de mivel pénzre szüksége volt, így kitalálta, hogy élve adja el őket. Megvette mind a négyet.

3 perc olvasás
5 0 0
Pujisor

A világ végének tűnt Zernye, senki nem járt arra, csak a medvék. Egyszer aztán halljuk, hogy valaki hangosan " Buna ziuát" köszön ( Jó napotot ) . Ott állt Pujisor, a csobán

4 perc olvasás
0 0 0
Patrik, a tarantula

Legyet??? Én??? Télen???

3 perc olvasás
2 0 0
Régimódias mosás

Régen még a mosás is más volt.

2 perc olvasás
2 0 0
A cipőbetörő
A cipőbetörő 1 - 1.

Lelki szemei előtt egy jókora hússzelet lebegett, zsírtól tocsogó, parázson sült, mint annak idején otthon, néhanapján. Hozzá fehérbélű kenyeret képzelt, s érezte, menten összeesik az éhségtől. Ekkor már napok óta nem keresett egy fityinget sem.

4 perc olvasás
11 1 0
Nina

A sánta nő és férje története

4 perc olvasás
4 0 0
Saláta néni

Eleinte csak salátát árult, így ragadt rá a név. Egy letűnt kor utolsó mohikánja volt ő. Kertes házikója egyedüli volt a betonkockák között, amit a kommunista diktatúra épített, egyik öt éves terv keretén belül.

3 perc olvasás
3 0 0
Böbörcsik Elemér kettős élete

 Böbörcsik Elemér sikeres vállalkozó volt, de pénze jórészét nem egészen tisztességes módon szerezte, ezért kínosan ügyelt arra, hogy ne nagyzoljon semmilyen téren.

2 perc olvasás
1 1 0
"Kicsi drágám"

Mikor mamához mentünk, útközben betértünk a Zöldbékába, s megivott egy felest, én meg kaptam egy marék mogyorót, vagy egy rumoscsokit, s cinkosan villogó szemmel kért, ne mondjam meg Édesanyunak, hogy a Zöldbékát is útba ejtettük.

2 perc olvasás
1 0 0
Hús, vér, szilánk

Egyenesen a nő felé tartott. Az továbbra is szoborként állt a terasz előtt. Durván ragadta vállon, s fordította meg a fiú. Nem szólt, csak lihegett, az ujjai elfehéredtek, ahogy szorította a törékeny vállakat.

2 perc olvasás
2 0 0

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Lakó Péterfi Tünde nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!