Barion Pixel nuuvella

Lakó Péterfi Tünde vagyok, 2 fiatalember édesanyja, és négy törpike nagymamája. Marosvásárhelyen születtem és nőttem fel. Erdélyiségem, magyarságom rendkívül fontos számomra.


Történetek |

Nina
A sánta nő és férje története
életrajz   4 perc olvasás
Saláta néni
Eleinte csak salátát árult, így ragadt rá a név. Egy letűnt kor utolsó mohikánja volt ő. Kertes házikója egyedüli volt a betonkockák között, amit a kommunista diktatúra épített, egyik öt éves terv keretén belül.
történelmi   3 perc olvasás
Böbörcsik Elemér kettős élete
 Böbörcsik Elemér sikeres vállalkozó volt, de pénze jórészét nem egészen tisztességes módon szerezte, ezért kínosan ügyelt arra, hogy ne nagyzoljon semmilyen téren.
szépirodalom   2 perc olvasás
"Kicsi drágám"
Mikor mamához mentünk, útközben betértünk a Zöldbékába, s megivott egy felest, én meg kaptam egy marék mogyorót, vagy egy rumoscsokit, s cinkosan villogó szemmel kért, ne mondjam meg Édesanyunak, hogy a Zöldbékát is útba ejtettük.
életrajz   2 perc olvasás
Hús, vér, szilánk
Egyenesen a nő felé tartott. Az továbbra is szoborként állt a terasz előtt. Durván ragadta vállon, s fordította meg a fiú. Nem szólt, csak lihegett, az ujjai elfehéredtek, ahogy szorította a törékeny vállakat.
szépirodalom   2 perc olvasás
Nem fúj a gyár
Mi mindent szül egy hang az ember lelkében?
életrajz   3 perc olvasás
Öcsi
Szerettem őt... Feketebárányunk volt ő nekünk, de mégis...
életrajz   3 perc olvasás
Kalapos Marika
Marika igaz története felkavaró.
történelmi   2 perc olvasás
Doktor Borgőzös Izé
 Időpontom volt. Egy belgyógyászhoz. Látom a táblán, hogy doktor Izé és doktor Izéné rendel itt. Na, mondom, ezek erőst jól jártak, éjjel nappal együtt vannak.
kaland   2 perc olvasás
Otthon
Merre irányít a sors keze, mi a gyerekkorunk élményeinek következménye?
szépirodalom   4 perc olvasás
Gyerekgyász
Az osztályfőnök rohant a tanáriba, felhívta Édesaput a gyárban, hogy hol vagyok, mert né mit mondott Babu. Apám leblokkolt, s kétségbeesett, teljesen elfelejtette, hogy ő küldött el, s hazarohant.
életrajz   3 perc olvasás
Nanó és Papó
Ünneplőben, nyikorgó csizmában feszített, fekete haja kikandikált a kucsma alól, sötét szeme vad életkedvvel villogott. Legény-bajsza még nem volt drótszerü, amikor megcsókolta, csak csiklandozta a zsenge leányajkakat.
szépirodalom   2 perc olvasás
Esetem a körömlakkal
Hatalmas házban laktunk kettecskén, nekem a szobám és a fürdőm a második emeleten volt, a papóé az elsőn, a nappali , konyha a földszinten. Ezen kívül persze voltak még szobák, de mi azokat nem használtuk.
életrajz   2 perc olvasás
Echte ungarische langosch
Megmutattam! Izé... Majdnem megmutattam milyen az igazi magyar lángos, a derék sógoroknak.
visszaemlékezés   4 perc olvasás
A lump esete az amerikai nagybácsival
Egy szép nap aztán megtörtént a csoda, amiről eleddig csak hallottak a telepen, s városi legendának hitték, hiszen élő embert nem ismertek, akivel megesett volna ilyesmi.
szépirodalom   6 perc olvasás
Tanárelvtársnak tisztelettel jelentem...
Emlékszem a szabó műhelyére, ami egyben a bolt is volt. Emlékszem arra a jellegzetes illatra, ami a sötét helyiségben a polcokon pihenő perkál, pamut, krepp, damaszt, s még ki tudja milyen anyagból áradt.
életrajz   4 perc olvasás
Apám házassága
Apám együtt élt egy nővel, már hosszú idő óta s hogy boldogan-e azt nem tudhatom, de tartósan, az biztos, és vadul. Azaz vadházasságban. Ami szigorúan tilos volt abban az időben. Bűncselekménynek, a nő részéről prostitúciónak számított.
életrajz   2 perc olvasás
Gyermekvásár
Akkor kerültünk ki Magyarországra, pontosabban azért ott szálltam le a vonatról, ahol született, mert beindult a szülés. Nem csoda, hiszen hosszú vonatút állt mögöttem, tele feszültséggel. A román vámosok a babakelengyét is elvették tőlem, mondván, hogy biztos üzletelni akarok, mert lám, minden holm
életrajz   3 perc olvasás
Angyalcsinálás - gyanú
Egész délelőtt fájdogált a hasa, de nem volt vészes, tudott dolgozni. Kettőkor aztán, mikor fújt a gyár, megkönnyebbülve takarította le a marógépet, s élvezettel figyelte a vasporos olajtól fekete lé mint válik tiszta vízzé a kagylóban, ahogy megtisztult a keze.
életrajz   5 perc olvasás
Loz in plic
A boltok mindenkori ürességük csúcsát érték el, csak ecet, halkonzerv és vodka volt a polcokon. A kenyér savanyú volt és fekete, és bár soha nem volt friss, mindig sor volt érte.
életrajz   4 perc olvasás

Lakó Péterfi Tünde

Lakó Péterfi Tünde vagyok, 2 fiatalember édesanyja, és négy törpike nagymamája. Marosvásárhelyen születtem és nőttem fel. Erdélyiségem, magyarságom rendkívül fontos számomra.

Béta.

Ez a funkció még nem érhető el.

Hogy mikor lesz vége a béta verziónak? Amint lesz elég történet, rögtön elindul a szolgáltatás...

Rendben