Barion Pixel nuuvella

Alakváltó romantika

Angel épp leugrani készült az asztalról, csatlakozni kívánt a többiekhez, amikor hirtelen a semmiből egy kéz bukkant fel a látómezejében. Felocsúdni sem volt ideje, amikor ugyanannak a kéznek a szorítását érezte a csuklóján, és valaki rántott rajta egyet. Angel kibillent az egyensúlyából, és az asztal szélére bucskázott, de nem esett le, mert ott termett egy széles felsőtesttel rendelkező idegen, akihez az előbbi kéz is tartozott, és mire kettőt pislogott, máris az illető vállán keresztbe vetve találta magát, majd legnagyobb rémületére vele együtt elindult, és ő ott lógott, mint egy zsák krumpli.

Hogy lehet ez? Hová tűnt az ereje?

Angelt egy pillanat alatt elöntötte a pánik, főleg mivel az ereje ugyanúgy körülötte vibrált, ahogy eddig. Ki is tudta terjeszteni, de valamiért az erő ahelyett, hogy kitaszította volna magából az ismeretlen támadót, körülölelte, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy őt is megvédi.

A férfi az Aréna kijárata felé tartott vele, pontosan az ellenkező irányba, mint amerre ő menni szándékozott.

Mit akarhat tőle?

Amikor valaki a férfira támadt, és az reagálásra kényszerült, Angel kihasználta a lehetőséget, és miközben elrablója fél kézzel harcolt valakivel, ő maga is támadásba lendült. Érezte, ahogy a lábát átfogó kar szorítása gyöngül, és ezt kihasználva a jobb lábával jó alaposan beletérdelt a férfi gyomrába. Ezt követően nagy erővel a gerincébe könyökölt. Inkább érezte, mintsem hallotta, hogy amaz felnyög, tehát sikerült jó alaposan eltalálnia, de ez volt minden reakciója. Nem engedte el, és nem is gyengült annyira a fogása, hogy ki tudott volna csusszanni a keze közül. Bárhogy csépelte, semmire sem jutott. Mintha meg sem érezte volna az ütéseit.

És mindeközben az ereje vidáman ragyogott körülötte, pontosan úgy, ahogy szokott. Csak éppen cseszett bármit is csinálni. Szégyen, nem szégyen, ideje segítséget hívni. Felhagyott a férfi céltalan sorjázásával, és teli torokból kiabálni kezdett.

- Una!

Próbálta túlkiabálni az óriási zajt, de az általa hívott személyt éppen két szárnyas démon vette közre, és kitárt karjából nem volt nehéz kitalálni, mire készül. Elérkezettnek látta az időt ereje bevetéséhez, amellyel el tudta szívni ellenfele minden erejét.

- Luna! Fairy!

Hiába. Semmi reakció. Egyikük sem mutatta jelét, hogy eljutott volna hozzájuk a segélykérés. Franc, franc, franc!

Ahogy ujjával a férfi pólójába markolt, Angel észrevette, hogy az anyag itt-ott elengedett, éppen a varrásnál. És ettől szörnyű balsejtelme támadt. Végignézett a férfin majd amennyire tudta, megemelte magát, hogy még többet szemrevételezhessen belőle. Az arcát nem látta, de a divatosan rövidre nyírt fekete hajkorona és a fekete póló, farmer, bakancs összeállítás kísértetiesen ismerősnek tűnt.

Jobbra kapta a fejét, a küzdőtér irányába, ahol nemrég a két férfi dulakodott egymással. A rácsokon belül immár béke honolt, az általa ledarált démonok feküdtek csak odabent mozdulatlanul. Aghrimon az északi kapunak támaszkodva állt. Figyelmével nyilvánvalóan őt kísérte, mert amint észrevette, vidáman integetett neki. Angel ilyen távolságból is tisztán látta, hogy inge ujjával a szája sarkából szivárgó vért törölgeti, mégis úgy vigyorgott, mint akinek elment az esze. És persze esze ágában sem volt segíteni neki!

Ráadásul az Aghrimon mögötti üres küzdőtér csak tetézte a gyanúját, és Angel immár tudni vélte, kinek a hátán utazik.

Una és a többiek lassan eltűntek a szeme elől, ahogy a tömeg összezárult mögöttük.

- Tegyen már le! - ordított magából kikelve saját kiszolgáltatottságától felbőszülten. Körmével dühösen végigszántott a férfi hátán, bár kárt nem tudott okozni benne, ez az apróság inkább csak neki esett jól.

Néha úgy érezte, a széles mellkas ritmikusan remeg, de hamar rájött, hogy a férfi nem remeg, hanem morog. A mellkasa mélyéről előtörő hang volt az, amely így talált utat magának a külvilág felé, és ez egy olyan tulajdonság volt, ami nagyon is jellegzetesnek számított egy adott fajnál.

Igyekezett visszaemlékezni rá, mennyit látott a férfiból a küzdőtéren, és úgy érezte, most aztán tényleg eljött a pillanat a régóta halogatott ájulásra. Fizikai átalakulás utáni hatalmas test, elképzelhetetlen erő és vérszomj, félelmet nem ismerő támadás, karmok, vérfagyasztó üvöltés, most meg ez a morgás, amelybe ő maga is beleremegett.

A férfi alakváltó!

Egy hús-vér testbe bújt vadállat, a halhatatlan fajok között az egyik leghatalmasabb és a legerősebb! Ki tudja, milyen gyilkos fenevad lapul a félelmetes izmok alatt, hiszen az alakváltóknak számtalan alfaja létezik.

- De hát végül is nem teljesen mindegy, milyen állattal bír az a példány, aki elrabolt? - kérdezte Angel magától.

A végeredmény ugyanaz. Agyarak, tépőfogak, borotvaéles karmok és olyan erő, amellyel nem szállhat szembe, főleg most, hogy az ereje pihenőre tért.

Atyavilág, mit akarhat tőle egy alakváltó?

A férfi elérte a kijáratot. Késlekedés nélkül bevetette magát a katakombák dohos folyosójára, és ezzel Angel végérvényesen egyedül maradt vele.

Csak ő és a fenevad...

Így kezdődött Angel és Lazarus közös története, a Boszorkánydinasztia sorozat első részében.

Tetszett a történet?

9 6

Regisztrálj és olvasd Leda DRasi 52 történetét!


  • 1293 szerző
  • 881 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Leda DRasi

Alakváltó romantika

Műfaj

fantasy

Rövid leírás / Beharangozó

Meglátni és megszeretni. Vagy épp megutálni. Hol így történik, hol meg úgy. Egy azonban biztos. Akár a szerelem, akár a gyűlölet lobban lángra a szívekben, az első találkozás mindig emlékezetes. Hiszen egy egész történet kezdődik vele…

Rövid összefoglaló

Angel és Lazarus szerelme legendás, akárcsak az első találkozásuk. Mert alakváltó szemmel nézve az, hogy elrabolod életed párját, abszolút romantikus.

Olvasási idő

4 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Leda DRasi nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!