Barion Pixel nuuvella

Leda DRasi

149 követő 56 történet

Leda DRasi

Az olvasóim Leda D’Rasi névem ismernek. Ha valaki mégis az eredeti nevemen szeretne szólítani, annak elárulom, hogy az Adéllal nem lő mellé.

Szűkebb otthonom az ország keleti régiója, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében születtem, itt élek ma is.

Történeteimben visszaköszön minden, ami én magam vagyok. Szívem csalfa, nem egy, de több örök szerelme van: fantasy, mitológia, misztikum, romantika, humor, és persze a jó öreg rémület. Ezek az elemek tűnnek fel a történeteimben, sajátos stílusban ötvözve, melybe bőven kerül bicskanyitogató szóhasználat, és csípős humor is.

Eddig tíz könyvem jelent meg, szeptemberre várható a következő. Az olvasók leginkább a „Boszorkánydinasztia” sorozatról ismernek, de a szabadszájú „A Dög”, a „Végzet” és a "Rítus" is az én nevemhez fűződik. Írásaimmal a célom egyszerű: szórakoztatni. Az olvasókat és - nem titok! - önmagamat is.

Íróként a könyveimen és az olvasók pozitív visszajelzésein kívül arra vagyok a legbüszkébb, hogy 2020-ban fantasy kategóriában én nyertem a Dugonics András Irodalmi Díjat, illetve megkaptam az első Etelka díjat is, ami a Dugonics András Irodalmi Díj aboszolút győzelmét jelenti.

A Nuuvella olvasói számára új, eddig sehol máshol nem olvasható történetekkel is kedveskedni kívánok majd.


Eddigi megjelenések

Egy boszorkány naplója - avagy a Luna-féle sztorik
Rítus
A Dög
Végzet
Utolsó kívánság - Boszorkánydinasztia 1.
Lidércfény - Boszorkánydinasztia 2.
Talán tündérmese - Boszorkánydinasztia 3.
Mindörökké 1-2 - Boszorkánydinasztia 4.
Kezdetek és sorsdöntő évek - Boszorkánydinasztia előzménykötet
Karácsonyra légy szép


Eddig tíz könyve jelent meg. Az olvasók leginkább a 'Boszorkánydinasztia' sorozatról ismerik, de a szabadszájú 'A Dög', a 'Végzet' és a "Rítus" is az ő nevéhez fűződik. Írásaival a célja egyszerű: szórakoztatni. Az olvasókat és - nem titok! - önmagát is. tovább olvasom


Eddigi megjelenések

Egy boszorkány naplója - avagy a Luna-féle sztorik
Rítus
A Dög
Végzet
Utolsó kívánság - Boszorkánydinasztia 1.
Lidércfény - Boszorkánydinasztia 2.
Talán tündérmese - Boszorkánydinasztia 3.
Mindörökké 1-2 - Boszorkánydinasztia 4.
Kezdetek és sorsdöntő évek - Boszorkánydinasztia előzménykötet
Karácsonyra légy szép


Leda DRasi ajánlásai

M. Baranyai Anikó
A legjobb író, a halott író...
Gondoltam egyet - 5.
Mason Murray
A leselkedő
Mason Murray
Fehér zaj
Mason Murray
Most és soha
Marie M
Csütörtök - 2005. december 22.
Hét, kettő, egy... - 2.
Szólíts botránynak
Egy boszorkány naplója - 12.

Luna szülinapi buliba hivatalos, ahol felüti fejét az unalom. Aki olvassa a boszorka naplóját, az tudja, hogy ez mit jelent: Luna megpróbál kitörni az unalomból. Vagyis a botrány garantált.

18 perc olvasás
1 0 0
Megharaptam egy vámpírt
Egy boszorkány naplója - 11.

Lunának eddig is olyan történetek voltak a tarsolyában, amikkel más nem büszkélkedhet, de az, hogy megharapott – vagy visszaharapott, ez nézőpont kérdése – egy vámpírt, mindenképpen dobogós helyezést érdemel az őrült sztorik sorában!

26 perc olvasás
0 0 0
Post-it bakik, vagyis előszó a 2. menethez
Egy boszorkány naplója - 10.

Luna beleszeretett a naplóírásba. Lunának sok sztorija van, úgyhogy sokáig folytatja a történetek megosztását. Főleg, mert Luna olyan, aki még pár post-it fecnivel is kalamajkát tud kavarni. Egy szó, mint száz: jön a 2. menet...

10 perc olvasás
1 0 0
Zárda, fityula, miegymás - 1.
Egy boszorkány naplója - 9.

Luna és a zárda? Aki ismeri a holdboszorkát az már a gondolatra is röhögőgörcsöt kap! Mit lehet várni egy ilyen sztoritól? Elképzelhetetlenül eszement történéseket, amiknek hála nem kizárt, hogy újra kell szentelni a helyet...

16 perc olvasás
1 0 0
Vezér egy napra
Egy boszorkány naplója - 8.

Luna olyan sztorikat vet papírra, amikről Una a.) nem is tud vagy b.) tud, de minden megtesz, hogy elfelejtse. A "Vezér egy napra", vagyis Una első és egyetlen berúgásának története garantáltan a második kategóriába tartozik.

19 perc olvasás
2 0 0
Francos fekete szempár
Egy boszorkány naplója - 7.

Minden nőnek van gyenge pontja, így nem csoda, hogy a boszorkányoknak is akad. Mi lehet a Lunáé? A saját szavaival élve: "Egy francos fekete szempárt, amitől a józan ész lemond a tisztségéről és feltétel nélkül kapitulál…"

17 perc olvasás
5 0 0
A kisördög
Egy boszorkány naplója - 6.

"Beöltözős buliban mindent szabad!" Ez Luna jelszava, ha jelmezbálról van szó. Igen ám, de felmerül a kérdés, hogy mi történik, ha kedvenc holdboszorkánk ezt a jelszót 1615-ben alkalmazza, a boszorkányüldözések kellős közepén, miközben nőstény ördögnek öltözik a világ leghíresebb karneválján?

16 perc olvasás
10 1 0
Kalóz eset - A Szivárvány Guppi legendája
Egy boszorkány naplója - 5.

Lunából kalózkapitány lett. Igaz, csak néhány napra, viszont nem ért a hajókhoz, nem ismeri a tengeráramlatokat, és azt sem tudja, hogy egy normális kapitány messziről kerüli a Bermuda- háromszöget...

18 perc olvasás
1 0 0
Próba-cseresznye, avagy hogy nem nyiffant ki Angel...
Egy boszorkány naplója - 4.

Luna - mondjuk ki - bolond. Ebből kifolyólag az agya is érdekesen jár. Így, amikor Una egy fontos feladattal bízza meg, ő sajátos értelmezéssel veti bele magát a küldetésbe, és kezdetét veszi a "Hogyan nyiffantsuk ki Angelt" hadművelet.

14 perc olvasás
4 2 0
És megszületik az első szabály...
Egy boszorkány naplója - 3.

Kedvenc Holdboszorkánk lökött egy nőszemély. Ebben a naplóbejegyzésben azt meséli el, hogy született meg az Unával kapcsolatos első szabály. Nem is kellett sok hozzá. Csak egy bazi nagy medve...

9 perc olvasás
2 1 0

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Leda DRasi nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!