Barion Pixel nuuvella

Sivatag III.

Pödört fölény élesztett fámája alapította meredésre az élezett abszcisszió ridegült türelmét. Korrelációkor apadt meg az éj ontó korrekciója, miután az emlékezet tűzből karcolt zsarátjai borostyán hasadást píriroztak a feltámadás olvadt obeliszkjén. Gyöngylegyező reziduum, mint szelíd diszperzió, alkalmazkodásból szított, fondorlatos hintés.  

Villámrecés skarabeuszok aprították ki belőlem a mételyek vastagon tisztító hagyományát; sebeim önzetlen hozománnyá kristályosodtak, exoterm pihenésük a kollektív büszkeséggé rácsosodott. Obszidiántorkú kobra mart közvetlen az undor gennyben szivárgó, keléslobbantó sárkányába, ettől fejtett istenekre bomlott; az érzetek toborzódtak bennem, vesztő ábrándok ketreceit hasították, dús rögzítést árasztottak: núbiai viszony kvarcsüllyesztő rutinja.   

Az alkony jeges forrásakor felengedett a sanyarba kelepcelt Alexandria távlata is: a kegyes eszmény felgyújtotta a lendület babérbágyadt uradalmát. 

Teljessé serdültem, mint a Hold ezüstháló tánca, szabadultá, mint a Nap aranynyílas záporai.  

S míg pengék hajlanak a szenvedés ereklyéinek varros dörgéseiből, addig is nevelem Nílusom mellett a friss bizalom zsenge papiruszait, hátha a csendes áztatás ragaszkodó és éber dajkáló csillanásai a termo viaszáig nyújtja őket. 

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Leninova1997 5 történetét!


  • 1350 szerző
  • 923 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Leninova1997

Sivatag III.

Műfaj

önsegítő

Rövid leírás / Beharangozó

Prózai líra, a szabadság villanásában

Rövid összefoglaló

Prózai líra, egy befejező epizódban, mikor is lezártam magamban az elmúlás valaha áruló töredékeit. Keletkezés ideje: 2021. 08. 03.

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Leninova1997 nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!