Barion Pixel nuuvella

Szentséges föld

 

Két pápa, egy Dalai Láma, meg,  egy Rabbi indult el a nagy expedícióra. Bolygójuk jövője függött a sikertől, vagy bukástól. Ezen a helyen ugyanis, csak szent emberek éltek. Pápák, Rabbik, Lámák Hittérítők, vallási fanatikusok…..átlagos ember egy sem. Többször szerveztek ökonemikus imahetet, hogy egy nyomorult hívő lelket szabadítson, végre rájuk az Isten.

És lőn, megtörtént a csoda! Egy szentműhold képen tisztán kivehetővé vált, egy elszigetelt helyen vegetáló ember. A sok szent emberben felcsillant a remény! Azonnal felfedező expedíciót indítottak---de ezt, már tudjuk.

A „túra” hosszadalmas volt. Kínok kínját állták ki, míg vonatról, hajóra, hajóról repülőre, repülőről buszra szálltak, s mindezen kínokon,  az első osztály kényelme sem sokat enyhített. Végül egy helyi járat, amit egy tisztességben megőszült Pópa vezetett, elvitte őket arra a helyre, ahol az az ominózus ember leledzett.

Megdöbbenve tapasztalták, hogy elkéstek! Az ember, már halott volt! Az utolsó potenciális hívő. Így kiáltott fel első megdöbbenésében az egyik Pápa:

-          De ki fog akkor hinni Istenben?

És milyen igaza volt!

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Lény Ede 55 történetét!


  • 1261 szerző
  • 857 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Lény Ede

Szentséges föld

Műfaj

filozófia

Rövid leírás / Beharangozó

Mi lenne? Most megtudhatod.

Rövid összefoglaló

Egy olyan világban, ahol csak papok vannak, ki a legkeresettebb személy? Nem, nem az Isten, hanem a hívő....

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Lény Ede nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!