Barion Pixel nuuvella

Lovass Adél

Nevem, Lovass Adél, választott név. Mikor 2015-ben elkezdtem a saját örömömre írni, szükségét éreztem énem alkotói oldalának megjelölésére. Más ez a személy, mint az, aki dolgozni jár, gyereket nevel, takarít, mos és főz. Aztán arra jöttem rá, hogy mégsem teljesen más, hiszen mindig arról a személyről írok, aki dolgozni jár, gyereket nevel, takarít, mos és főz. De közben érez. Figyeli saját, belső rezdüléseit, titkos vágyait, rejtett adottságait. Azt az oldalát, melyet talán sose lát senki, vagy csak a kiváltságosok.
Kezdetben a fióknak készültek verseim és novelláim, mivel magyartanári képzettségem miatt nem nagyon mertem átlépni az irodalom pantheonjának még a küszöbét sem. Nem voltam abban biztos, hogy merhetek-e én, avatatlan, bekopogni oda, hol az általam ismert és tisztelt „nagyok” léteznek. Aztán győzött a belső kényszer.
Az alkotás segít. Számomra a túlélésben segített; magánéleti válságaimban, fiam elvesztésének tragédiájában, elfogadásában, miközben rájöttem, minden feldolgozható, minden leküzdhető. Akár a halál is…
Verseimet bármi-Nő címmel rendeztem kötetbe, mely 2021. áprilisában került kiadásra a Líra Könyv hálózatában, s mellyel segítő szándék vezérel. Műveim - beleértve a novelláimat is - a metoo témakörében íródtak, többek között a családon belüli és kívüli erőszakról, a szexualitás megéléséről, én- és Istenkeresésről, gyászfeldolgozásról, a természet szeretetéről, az azért való aggódásról szólnak. Komoly, súlyos témák, de ezeken túl írok olyan műveket is, melyek rekeszizmokat tornáztatnak, hisz az élet nehézségeinek elviseléséhez a legjobb eszköz, a nevetés. Jó szórakozást, Kedves Olvasóm!


Nevem, Lovass Adél, választott név. Mikor 2015-ben elkezdtem a saját örömömre írni, szükségét éreztem énem alkotói oldalának megjelölésére. Más ez a személy, mint az, aki dolgozni jár, gyereket nevel,... tovább olvasom


Lovass Adél ajánlásai

Bankó-Erdősi Viktória
Homokozó
Bankó-Erdősi Viktória
Anyám lába
Bankó-Erdősi Viktória
Apám a hős
Lény Ede
Szív alakú vers
Lény Ede
Ma eldöntöttem, szerelmes leszek
Gyerekek - 2.
Miért most?

A novella helyszíne egy hegyi falucska, az a hely, ahol ma is élek. Szereplői is hús-vér emberek. S hogy tényleg léteznek-e ők, vagy valóban megtörtént-e ez a sztori? Nos, tapasztalataim szerint az élet írja a legjobb történeteket... A többi maradjon titok.

10 perc olvasás
1 0 0
Szerettél-e szerelemből?

Van-e hasonlóság a szerelmi aktus és a kenyérsütés között? Választ kaphatsz e versből.

1 perc olvasás
1 1 0
Tudod, mit szeretnék? (Vágy, impotencia esetén)

Egy kielégítetlen nő vágya...

1 perc olvasás
0 0 0
Orgazmus 1 tételben

A csóktól a sikolyig - egy szimfónia zenei tétele is lehetne akár

1 perc olvasás
3 3 0
Transzplantációra várva

A szívedet tálcára teszed. Kell neki. De te nem tudsz szív nélkül élni. Működik-e a transzplantáció? Kinél hogy. De minden ember vágyik rá, az bizonyos. És a kölcsönös szeretet éltető energiája nélkül nem marad más, csak a vegetálás, vagy a halál.

1 perc olvasás
0 0 0
Jelentkeztél. Mért tetted?

Szakítás után vagy? Válsz? Vágysz? Akkor a tiéd e vers!

1 perc olvasás
1 0 0
Sze(re)l(m)es szellem

Egy ereje-teljes szellem (neve: Fene) fertelmes gegre vetemedett szellemfeneke teremt kellemesebb rendet egy kedvetlen szellemseregben. Lehet-e ez? Gyere! Neked teremtetett e mese, nevetned lehet benne!

4 perc olvasás
0 0 0
Az első – azóta

A novella megtörtént eseményeken alapul. Egy nap eseményeit veszi sorra, egy jeles napét, az írónő életének egy szomorú epizódját követően. Húsz éves fia tragikus halála után nem sokkal az első anyák napja "megünneplését" írja le. És ez a nap tényleg ünnepélyesre sikerül, bármi furcsán is hangzik.

8 perc olvasás
3 3 0

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Lovass Adél nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!