Barion Pixel nuuvella

A fekete-fehér, igen-nem és a színek minden árnyalata

Nem, ez most nem a játék lesz. Ha az lenne, máris vesztettem volna, hisz kétszer is kimondtam a "nem" szócskát. Ha ismered a játékot, tudod, hogy a lényege, hogy egy párbeszédben soha ne mondd ki ennek a négy szónak egyikét sem: fekete, fehér, igen, nem. Szóval ha most veled játszottam volna, vesztes lennék, mert már az első mondatomban ott volt a nem.

De én más okból adtam ilyen címet a betűimnek. Ahogy te is látod, ezek ellentétek. Nemcsak ellentétek, hanem végletek is, amit mi emberek nagyon szeretünk. A végletetek, a különbözőségek megosztóak is, mint ma általában minden. Kutyás és nem kutyás, dohányzó és nem dohányzó, ezt a sort a végtelenségig lehetne folytatni. De én pont ezt nem szeretném...

A sokszínű rendszerváltás '89-ben

Én a nyolcvanas évek szülötte, a rendszerváltás gyermeke vagyok. Kislány koromban szorongós és zárkózott voltam, majd a kilencvenes években megkedveltem a rockzenét és feketében kezdtem járni. Azóta is a kilencvenes évek optimizmusát hordozom magamban. Ezt szeretném átadni másoknak is a magam módján. A '90-es éveknek köszönhetem a másik felemet is, aki osztozik velem ezekben a gondolatokban és vele mindig is "ketten voltunk a világ ellen".

Én voltam, aki fekete ruhát viselt, mégis a világ hangulata vált gyászossá. Nem könnyű úgy optimistának maradni, mikor mindneki mindenben megtalálja a negatívumot és az említett ellentéteket. Igen, az éremnek mindig két oldala van, de attól még, mert négy évszakból áll egy év, nincs mindig zivatar…

A küzdőtérnél sokkal színesebb a világ

Az interneten rengeteg lehetőség van rá, hogy tartalmat osszunk meg és olvassunk. A dühöngésnek teret adó közösségi arénák sajnos mindenkit arra nevelnek, hogy ne akarják érteni amit látnak. Júdást kiálltunk emberekre, és nem vagyunk kíváncsiak az illetőre, sem a miértekre, csak az akasztására. Te pl. tudtad, hogy a jégvödör kihívás hátterében mi állt? Ha nem, javaslom, hogy nézz utána! Az egésznek az apropója korántsem olyan vicces, mint ahogy a világ kezelte az ügyet. Persze a humor fontos, de tudni kell, hogy min nevetünk.

Nagyon örültem, amikor először hallottam a nuuvella.hu-ról, hiszen itt talán végre hozzám hasonló lelkületű embereket ismerhetek meg, akik ha érzésekről van szó, nem elégednek meg egy-egy szmájlival, vagy "vicces" mémmel. Szóval lehet, hogy végre megtaláltam a helyem, ami azt jelenti, hogy nem is vagyok olyan vesztes. Igaz, én eddig sem mondtam ilyet csak feltételesen, ha "Fekete-fehér, igen-nemet" játszottunk volna.

A feketétől a szivárvány minden színéig

Én könyvek helyett saját weboldalakra írok, ahol azon dolgozom, hogy a különböző témakörökben mindig meglássuk a színeket és azok minden árnyalatát. Be szeretném bizonyítani, hogy a világ milyen sokszínű, valamint azt, hogy az internetes tartalom is lehet több egy-egy provokáló újságcikknél, vagy álhírnél. A sokoldalú, érdekes és hasznos tartalom egyaránt nyújt önbizalmat annak írója és az olvasó számára is, miközben a közösségben való részvétel kapcsolatokat és életcélt teremt.

Tetszett a történet?

1 0

Regisztrálj és olvasd a kedvenc szerzőidet!


  • 1199 szerző
  • 783 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Káró Adrienn

A fekete-fehér, igen-nem és a színek minden árnyalata

Műfaj

önsegítő

Rövid leírás / Beharangozó

Az internet ma már a legfőbb tájékozódási forrásunk, valamint kultúránk része, ezért nem mindegy, mivel töltjük meg a lapjait. Szeretném bebizonyítani, hogy a könyvek mellett a weboldalaknak és az internetes olvasnivalóknak is legalább akkora szerepük van a hétköznapjainkban, mint a könyveknek.

Rövid összefoglaló

Szeretném, bebizonyítani, hogy a jó weboldalak is érnek annyit, mint egy jó könyv. Egy weboldal tulajdonképpen egy egész könyvtár...

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Káró Adrienn nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!