Barion Pixel nuuvella

Makuch Mihály

Amióta az eszemet tudom, szeretem a betűket. Kezdetben csak arattam őket, később megpróbálkoztam a vetésükkel is. Amik azután ezekből a betűvetésekből kinőttek, eleinte egy fiókba kerültek. Ám később A Lajosok című novellával elindultam egy pályázaton, ahol is megnyertem az első díjat, ami komoly biztatás volt számomra, hogy talán érdemes az írással komolyan foglalkoznom a jövőben is.
Nagyjából ezzel egy időben alakult meg Pásztón az Athéné Alkotókör, melynek tagjaként már szélesebb körben váltak ismertté novelláim, verseim, melyek egy része az évi rendszerességgel megjelenő Athéné Antológiában olvasható.
Novelláimból szerkesztett válogatás egy könyvben is olvasható, melyet Kovács Natáliával (ő is itt van íróként köztünk) közösen jegyzünk: „S az ember nem is sejti…” címmel jelent meg az Underground Kiadó gondozásában. (Figyelem, ez egy burkolt reklám volt! 😀)
Néhány írásommal további pályázatokon is indultam, melyek mindegyikén felállhattam a dobogó valamelyik fokára, ám a legbüszkébb arra vagyok, hogy az Irodalmi Rádió 2018-ban országosan meghirdetett pályázatán én lettem az „Év vasutas írója”.
Mivel vasutas vagyok, sok mindennel találkoztam munkám során: sorsokkal, életekkel, melyek hol szomorúak, hol vidámak, de mert mindegyiket az Élet írta, ezért ezekből a történetekből sokat fel is dolgoztam, mivel lehet belőlük tanulni, vagy éppen nevetni rajtuk. Mert nevetni jó, de még jobb nevettetni, ezért szívesen írok humoros történeteket is.
A próza az, ami igazán közel áll hozzám, de vannak verseim is, melyek közül ide is válogattam néhányat..
Kívánom minden kedves Olvasómnak, hogy soha ne bánja meg azt az időt, amit műveim olvasására fordított!


Eddigi megjelenések

Kovács Natália - Makuch Mihály: S az ember nem is sejti...
Válogatás a szerzők írásaiból.

Athéné Almanch (évente megjelenő kiadvány, válogatás a pásztói Athéné Alkotókör tagjainak műveiből)


Amióta az eszemet tudom, szeretem a betűket. Kezdetben csak arattam őket, később megpróbálkoztam a vetésükkel is. Amik azután ezekből a betűvetésekből kinőttek, eleinte egy fiókba kerültek. Ám később... tovább olvasom


Eddigi megjelenések

Kovács Natália - Makuch Mihály: S az ember nem is sejti...
Válogatás a szerzők írásaiból.

Athéné Almanch (évente megjelenő kiadvány, válogatás a pásztói Athéné Alkotókör tagjainak műveiből)


Makuch Mihály ajánlásai

Kovács Natália
Egy lángelme találkozása a Teremtőjével
Kovács Natália
Gyöngyharmat
Kovács Natália
Félálom
Kovács Natália
Kellemetlen anyag
Kovács Natália
Felhő-rapszódia
Hontalanul

Egy hontalanná vált öreg szomorú véget érő története.

7 perc olvasás
1 0 0
Mikor a világot

Nőnapra írt vers, melyből kiderül... (hogy mi, az megtudható a versből)

1 perc olvasás
0 0 0
Meg kéne beszélnünk

Valami elromlott a világunkban. Nem bánunk jól sem a természettel, sem a egymással, és erről a tényről kevés szó esik érdemben.

1 perc olvasás
0 0 0
A Patak

Egy kis patak története, aki az állatok és emberek örömére csendesen folydogált a medrében addig, amíg az emberek beteggé nem tették. Már alig élt, amikor egy gyerek úgy döntött, meggyógyítja.

11 perc olvasás
1 1 0
A haditerv

Mindenki tudja, hogy a varjak okos madarak. Azt is, hogy a kutyák szintén. Az általános vélekedés szerint azért a kutyák okosabbak. Vagy nem.

9 perc olvasás
1 1 0
Örök titok

"Na, ezt jól megkaptuk - mondta egy tanárnő ismerősöm -, de telitalálat! Igen, ilyenek vagyunk." Nos, ha egy nő ezt mondja, én készséggel elhiszem neki! Egy kérdésem maradt: Ön, kedves Olvasó, egyetért velem?

1 perc olvasás
2 2 0
Eggyé válás

Egy, vagy több világ van? Mi(k) és miért van(nak) ez(ek) a világ(ok)? Kik, vagy mik vagyunk mi? Hol a helyünk, mi a szerepünk ebben a világban, és van-e magasabb célja a létünknek? Kerestem ezekre a kérdésekre a választ, és amire jutotam, az talán nem tudományos, de mindenképpen fantasztikus!

8 perc olvasás
1 1 0
Hanyas vagy?

Hanyas vagy? Mókás visszatekintés az elmúlt évtizedekre Szilágyi Gyrögy után, szabadon...

5 perc olvasás
1 1 0
A NŐ

Mi a nő? A kérdés örök, a válasz sokféle lehet...

1 perc olvasás
1 1 0
A magyar vasutas

Egy vasutas írása a vasutasokról humorosan, úgy, ahogy az utazóközönség láthatja őket.

6 perc olvasás
2 2 0

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Makuch Mihály nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!