Barion Pixel nuuvella

Marie M

12 követő 8 történet

Marie M

A múlt században születtem egy Balaton parti kisvárosban, ahonnan '98-ban Budapestre költöztem. Egészen kiskorom óta vezetek naplót, de csak a 2000-es években lettek igazán személyesek az általam papírra vetett gondolatok. Az olvasást 13 éves koromig testvéremre hagytam, majd 1993 nyarán “szerelembe estem” és falni kezdtem a könyveket. Műszaki szakközépiskolába jártam, majd ezt folytatva műszaki főiskolára mentem tovább. Hogy mindezt színesebbé tegyem, egyre többet írtam, elmélkedtem, jegyzeteltem, rögzítettem mi zajlik épp bennem, vagy körülöttem.
A főiskola mellett végig dolgoztam, emiatt az írás kissé háttérbe szorult. Közben ismeretségeket kötöttem, ha volt időm írogattam, ha nem, nem. Majd 2004-ben megismerkedtem egy fiatalemberrel, aki még nálam is elvetemültebb naplóíró volt. Biztatott, hogy írjak, akár nyilvános blogot is. Hisz a sok minden, ami velem történt addigi életem során, szórakoztathat, sőt segíthet másoknak, hogy végre a saját életüket kezdjék el élni. Hezitáltam, de a gondolat magjai lassan szárba szökkentek, így 2005 végén lett elég bátorságom elkezdeni életem első blogját. Először csak egy-egy bejegyzés született, bár azok elég hosszúra sikerültek, majd napi több rövidebb-hosszabb. Talán kissé függő is lettem.
Ha akadt egy kis időm, megnyitottam a blogom és írtam egy új bejegyzést. Aztán sokszor azon kaptam magam, hogy teljesen elmerültem egy másik világban és csak órák múlva tértem vissza. Hihetetlen, hogy írás közben mennyire repül az idő...
Egyre több olvasóm lett, egyre több visszajelzést (hideget-meleget) kaptam. Az olvasóim közül többen hozzám fordultak, kíváncsiak voltak a véleményemre, tanácsaimra. Biztattak, hogy legyen több abból, amit írok. Legyen a blogból egy könyv, vagy több.
Eleinte csak mosolyogtam ezen, aztán komolyan gondolkozni kezdtem rajta. Majd elhatározásra is jutottam.
Eltelt 7 év az elhatározás és a megvalósítás között. Sokáig éreztem úgy, hogy még dolgoznom kell rajta. Hogy még meg kell erősödnöm a döntésben, hisz mégis csak a saját életemről vezettem naplót…
Aztán megszületett, elkészült és 2014. július 4-én megvolt életem első könyvbemutatója is.
Mostanság a folytatásokon dolgozok, és továbbra is szeretek írni, alkotni.


Eddigi megjelenések

Hancúrcica társra talál | Amikor a nő még facér (2. jav. kiadás) | Ahol a mesék véget érnek

Érkezik:
Hét, kettő, egy | Egy vagy egy sem | Megmondtam


"Ha akadt egy kis időm, megnyitottam a blogom és írtam egy új bejegyzést. Aztán sokszor azon kaptam magam, hogy teljesen elmerültem egy másik világban és csak órák múlva tértem vissza. Hihetetlen, hogy írás közben mennyire repül az idő... " tovább olvasom


Eddigi megjelenések

Hancúrcica társra talál | Amikor a nő még facér (2. jav. kiadás) | Ahol a mesék véget érnek

Érkezik:
Hét, kettő, egy | Egy vagy egy sem | Megmondtam


Marie M ajánlásai

Leda DRasi
A kisördög
Egy boszorkány naplója - 6.
Mason Murray
Ki kopog?
Leda DRasi
A neve legyen...
A kezdetek - 4.
Leda DRasi
Lunandriqua színre lép
A kezdetek - 3.
M. Baranyai Anikó
Író leszek! - A megvalósítható álom
Író leszek - 1.
Az első lépések – társkeresőben
Hét, kettő, egy... - 3.

Napló. Gondolatok. Visszaemlékezés. Első lépések. Párkapcsolat. Találkozások. Útkeresés. Önmagam megismerése. Netes társkeresés.

6 perc olvasás
3 2 0
Csütörtök - 2005. december 22.
Hét, kettő, egy... - 2.

Napló. Gondolatok. Visszaemlékezés. Párkapcsolat. Találkozások. Útkeresés. Önmagam megismerése.

4 perc olvasás
4 4 0
Volt ilyen…
Hét, kettő, egy... - 1.

Sokáig nem emlékeztem az óvodás időkben velem történtekre. Csak azt tudtam, hogy fel kell vérteznem magam...

6 perc olvasás
4 4 0
Én nem leszek olyan…
Megmondtam - 1.

A félelmeink nem jelenthetnek számunkra egyetlen utat. A kétségek elbizonytalaníthatnak, azonban a döntéseink és a cselekvéseink határoznak meg bennünket...

11 perc olvasás
3 3 0
Egy másik életben…

A döntéseink hatással vannak az életünkre, azonban azt, hogy helyes volt-e, csak sok-sok év távlatából tudjuk majd megítélni.

1 perc olvasás
6 4 0
Cseresznye - Csatt - 1. rész
Cseresznye - 1.

Adott egy informatika tanárnő és egy bankigazgató, akiket egy koccanás hoz össze. Vagy mégsem? Vajon Petra meddig játsza az "aranyásót", ezzel örületbe kergetve Dánielt?

3 perc olvasás
5 3 0
Megmondtam…
Megmondtam - 2.

Örök dilemma bennem, aztán mégis mindig ugyanarra az útra lépek. Része az életemnek, része a személyemnek, és sok mindent meghatároz számomra. Épp ezért inkább elmondom, mint elhallgatom.

3 perc olvasás
5 5 0
Ma jött egy hívás…
Megmondtam - 3.

Sokan vagyunk, sokan találtuk meg az írásban a segítséget, mégis mindannyian másként éltük meg, és dolgozzuk fel a traumáinkat, amiket elfelejteni nem tudunk, csak valahogy együtt élni velük.

3 perc olvasás
5 5 0

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Marie M nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!