Barion Pixel nuuvella

Gasztro-Inferno, avagy így esztek ti!

Nem ezt választottam. Teljesen mást akartam csinálni, de valahogy „beleragadtam” a vendéglátó szakmába. Időről-időre megpróbálok kimászni belőle, de valahogy sosem sikerül. A kilencvenes évek közepén kezdtem egy Megyei Jogú város iskolájában és ott is érettségiztem, majd tettem le a technikus-vizsgát. Utána elindultam és Belfastól Tel-Avivig rengeteg helyen jártam. Ez a sorozat részben visszaemlékezés, ám többnyire a mai (siralmas) állapotokat fogja bemutatni. Tükör lesz ez nektek étterembe járó fogyasztók. A gyomor Magyarországát fogom kíméletlenül az arcotokba vágni. Azt, hogy milyen arrogánsak, lekezelőek és ostobák tudtok lenni, hiszen a pénzetek fejében azt gondoljátok hogy nem csak személyzetet, a berendezést, de még a helységet is megvettétek. A lustaságotokról fogok írni, a fittneszpicsákról, akik ma már egy rántottát sem tudnak elkészíteni mert régen a lányok úgy főztek, mint az anyjuk, ma meg már úgy isznak, mint az apjuk. A mélydepresszióban élő társadalomról fogok beszélni, ahol a kutya fontosabb, mint az ember. A helyzet elkeserítő, de ne aggódjatok: csak tényekkel fogok szolgálni. 

Mosolyognom kell, és ez nem esik jól. Néznem kell a hülye pofátokat - amikor még egy kutyának sem tudtok parancsolni, és ezek mögött látom a kétségbeesett fejeteket, hogy fél órája semmit sem ettetek, és mindent megtesztek azért hogy valamit lenyeljetek. Gyűlölünk titeket!  Vendéglátósvsvendéng. Ti, akik bejöttök egy étterembe csak kőkemény ellenállással találkozhattok. A fizetésem nem rajtatok múlik. Ez egy vállalkozás, legyen ez az ügyvezető dolga, hogy éppen a hónapban csak kétszer tud elmenni Olaszországba, vagy ki is fizet... Kádárista sarjadékok vagytok, akiknek a panír minden húst eltakar. Újgazdag senkiháziak, akiknek nagyapa párttitkárként mindent kikapart. Ezek vagytok ti! Az újgazdag felső egymillió, akik nagy terepjárókkal közlekednek, de a hirtelen jött vagyon nem tanította meg a számotokra, hogyan is kell viselkedni. Azt hiszitek, mert van pénzetek bejönni egy étterembe, már a sárból kivakart nemzet oly megbecsült tagjai lehettek? A legalja vagytok az európai közösségnek, még az albánok is különbek tőletek! Hogy miért? Azt hamarosan folytatom...

Tetszett a történet?

1 0

Regisztrálj és olvasd a kedvenc szerzőidet!


  • 1294 szerző
  • 881 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Melissa Sinclaire

Gasztro-Inferno, avagy így esztek ti!

Műfaj

gasztronómia

Rövid leírás / Beharangozó

Mit sem ér a bevált recept, az elsőosztályú alapanyag, a kellő gyakorlat, ha az éttermen kívüli problémák megölik a lelkesedést.

Rövid összefoglaló

Lusta vagy? Nem vagy képes ellátni a családodat? Reggel hét órakkor egy tónak a partján sétálsz a kutyáddal? Olvass engem! Fájni fog!

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Melissa Sinclaire nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!