Barion Pixel nuuvella

A legszebb ajándék

Kedves retrográdi Szülő!

Ezt a szórólapot tájékoztatásul mellékeltem az ön karácsonyi csomagjához. Az idei ajándékosztást ugyanis rendhagyóra terveztem. A változtatások okait az alábbi felsorolásban olvashatja.

1.       Önök, ismételt és írásbeli kérésem ellenére, tekintet nélkül koromra és egészségügyi állapotomra (1387 év, illetve előrehaladott diabétesz, tarthatatlan koleszterinszint, valamint laktóz intolerancia), a hagyományra hivatkozva továbbra sem hagytak fel abbeli szokásukkal, hogy tejjel és süteménnyel várják jöttemet. Ezt a felajánlást, mint afféle varázslény, kénytelen vagyok évről évre – megjegyzem komoly szenvedések közepedte – elfogadni. Számtalanszor könyörögtem önöknek.

Elég volt!

2.       Azt, hogy az ajándékok ellentételezése rendre késik, sőt, gyakorta elmarad, felesleges is megemlítenem! Állandó sérelmem ez, ami lassan csődbe juttatja Karácsonyfalvát.

3.       Ehhez hozzájárul az a példátlan bírságförgeteg is, amelyet az önök városvezetése az okból zúdított ránk, mert, idézem, engedély nélkül parkoltam tetőkön, veszélyeztetve ezzel a közbiztonságot, miközben megtagadtam a parkolási díj kifizetését. Rénszarvassal hajtottam a belváros területére, ahol tilos az állati erővel vontatott járművel való közlekedés. Szemeteltem – ez utóbbi vád jogosságát elismerem, Villám és Ágas az évben elcsapta a hasát és túl elfoglalt voltam az eredményt összegyűjteni – és mert jogosulatlan gazdasági tevékenységet végeztem, notóriusan elkerülve az iparűzési adó megfizetését.

4.       Városuk egy mozgalma rasszizmussal és a manók kizsákmányolásával, sőt, tovább megyek, hallatatlan arcátlansággal rabszolgatartással vádolt meg! Városukból való kitiltásomat egy tüntetésen szorgalmazták!

5.       Végül, ám nem utolsó sorban, az önök alpolgármestere, aki a tavalyi ünnepi díszlet színeiként az ezüstöt és a kéket határozta meg és foglalta rendeletbe, – amiről engem valóban tájékoztatott – miután azzal szembesült, hogy a hagyományoknak megfelelően piros öltözékben érkeztem, a karácsonyi puncstól ittasan feldühödött, majd heves szóváltás után, érveimre süketen sörétes fegyverével többször rámlőtt.

Mindezen okból idén rendhagyó lesz a karácsony!

Kedves szülő. Kérem, forduljon meg, és nézzen a fa alá. Ott, idén először, azt az ajándékot fogja találni, amit az ön gyermeke valóban kért.

Kötelességemnek érzem tájékoztatni önöket, hogy idén kiosztásra került többek között:

– 12db valódi unikornis.

– 3db élő tigris.

– 1db tűzoltóautó, valódi vízágyúval és valódi tűzvész keltésére alkalmas eszközzel.

– 2db verkli eleven, cintányéros majommal.

– 43db láncfűrész, sarokcsiszoló és egyéb kéziszerszám, a kellő átalakítással, hogy gyermekek könnyedén is használhassák őket.

– 8db valódi fénykard.

– 1db igazi vasútállomás, sínpályával, szerelvénnyel (gőzhajtású).

– Közel félezer valódi indián, telepes, illetve II. világháborús katona.

– 4db valódi bohóc.

– Hozzávetőleg egyezer kiscica.

Kedves szülők. Áldott, békés karácsonyt kívánok önöknek!

Üdvözlettel, Télapó

Tetszett a történet?

1 1

Regisztrálj és olvasd MeszarosSzabolcs 24 történetét!


  • 1319 szerző
  • 911 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

MeszarosSzabolcs

A legszebb ajándék

Műfaj

szatíra

Rövid leírás / Beharangozó

  Ehhez hozzájárul az a példátlan bírságförgeteg is, amelyet az önök városvezetése az okból zúdított ránk, mert, idézem, engedély nélkül parkoltam tetőkön, veszélyeztetve ezzel a közbiztonságot, miközben megtagadtam a parkolási díj kifizetését. Rénszarvassal hajtottam a belváros területére, ahol tilos az állati erővel vontatott járművel való közlekedés. Szemeteltem – ez utóbbi vád jogosságát elismerem, Villám és Ágas az évben elcsapta a hasát és elfoglalt voltam az eredményt összegyűjteni – és mert jogosulatlan gazdasági tevékenységet végeztem, notóriusan elkerülve az iparűzési adó megfizetését.

  Városuk egy mozgalma rasszizmussal és a manók kizsákmányolásával, sőt, tovább megyek, hallatatlan arcátlansággal rabszolgatartással vádolt meg! Városukból való kitiltásomat egy tüntetésen szorgalmazták!

Rövid összefoglaló

Télapó megelégeli Retrográd lakóinak közömbösségét, és sajátos elégtételt eszel ki.

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni MeszarosSzabolcs nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!