Barion Pixel nuuvella

Hajnal

Szokatlanul enyhe volt a hajnal. Ahogy kilépett az ajtón, érezte az enyhe párát, ahogyan az arcába csapott a valóság. Egy pár pillanattal ezelőttig, még félig álomittasan lehelt csókot vállra, szájra, egy szűk és szomorú "szia" társaságában.Tudja, milyen elindulni. Megszokott mozdulatokkal nyitotta a kaput, az jól ismert enyhe nyikorgással válaszolt. Olajozni kell, gondolta, ez sincs rendben gondoskodás nélkül. Az útra kilépve, felvette a tempót. Ütemesen haladt, úgy amiképpen megy az ember az úton, ahol már tizenöt éve jár. Akár becsukott szemmel is kitalálna. Néha volt is, ha nagyon álmos volt, úgy ment, megpróbált még pihenni. Üres volt az utca, a megszokott szótlanság kísérte. Most sem találkozott senkivel. Hiába, épeszű ember ilyenkor még az igazak álmát alussza, konstatálta, mint oly sokszor az eltelt évek alatt. Nézte az út mentén megszokott házakat, tárgyakat, itt sem festettek még, ott még mindig lecsúszva a tábláról a menetrend. Ezek a percek, mindig gondolatok kuszaságát hozták… A sínekre lépve riadt fel magányából, végighaladt a peronon, a távoli, de látható fénysorompó lámpa fénye, már pirosat villogott. Hátra-hátra nézve, látta. Jött a vonat…

Tetszett a történet?

2 1

Regisztrálj és olvasd Mikó Zsolt 14 történetét!


  • 1201 szerző
  • 785 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

bejegyzés

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Mikó Zsolt nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!