Barion Pixel nuuvella

A vonat

 „Már napok óta esik az eső. Hallgatom, ahogy az ereszcsatornán végigfolyik és a földbe vájt mélyedésbe csurog. Nem térek magamhoz. Vele akarok lenni, ölelni akarom, csókolni, ahogy egy héttel ezelőtt ott a padlásszobában. Biztos csak álmodom, de nem lehet, hiszen ébren vagyok. A fejfán is az ő neve volt felírva. Élt 46 évet. Nem akarom elhinni. Nem büntethet így az Isten. Egyáltalán létezik az Isten, aki ezt tette velünk?”

Tíz napja jegyezte el János Borit. Meglepetésként érte a lánykérés, nem számított rá. Épp a Mecsekben kirándultak, ott töltöttek egy hosszú hétvégét. Amikor túrázás közben felértek a legmagasabb csúcsra János letérdelt elé és elővette a titokban vásárolt, gyémánttal díszített gyűrűt, majd félénken megkérdezte:

-          Ugye leszel a feleségem? – könnybe lábadt szemmel várta a választ.

Bori a meglepetéstől alig tudott megszólalni, azt hitte rosszul hall. Három éve ismerték meg egymást egy sportrendezvényen, amit János szervezett. Bori szurkolni ment a kézilabda meccsre a barátnőjével, aki már régebbről ismerte a férfit. Ő mutatta be neki, amikor véletlenül egymásba botlottak a stadion előterében. Már amikor kezet fogtak és egymás szemébe néztek mindketten érezték, hogy közük lesz egymáshoz, egy különös szikrát láttak megvillanni a másik szemében.

-          Alig várom, hogy a feleséged lehessek – suttogta Bori boldogan, aztán lehajolt a férfihez, felsegítette és szájon csókolta. 

Szép lassan alakult ki a szerelmük. Bori már tíz éve elvált a férjétől, azóta egyedül nevelte a fiát, Ákost. Nehéz évtized állt mögötte. A válás után nem sokkal elveszítette legfőbb támaszát, azt az embert, aki a legközelebb állt hozzá, az édesanyját. Egy keresetből kellett eltartania a fiát és önmagát, gyerektartást alig kapott. Másodállást vállalt, hogy ne kerüljenek adósságspirálba. János biztos lábakon állt anyagilag. Amióta megismerte Borit igyekezett támogatni őt. Válófélben volt, már csak a vagyonmegosztáson kellett túl lennie. A lány hosszú fekete haja, igéző barna szeme teljesen elvarázsolta. Ha lehunyta a szemét a nő mosolygó arcát látta maga előtt.  Hasonló érdeklődési körük által rengeteget beszélgettek, sosem fogytak ki a témákból.  A férfi ragyogtatta Borit, kényeztette, már-már a tenyerén hordozta, Ákost pedig úgy szerette, mintha a saját fia lenne. Következő év tavaszára tervezték az esküvőt. 

János munkából tartott hazafelé, eléggé elhúzódott a napja. Nemzetközi sportversenyt szervezett, ezért több megbeszélése is volt. Este hat óra körül tudott csak elszabadulni a székházból. Az autópályán lassan vánszorogtak a kocsik, sűrű fehér köd telepedett az útra. Letérve a pályáról már csak két kisebb településen kellett áthajtania. Gondolatai az este körül forogtak, különleges meglepetés vacsorával várja a menyasszonya harmadik évfordulójuk alkalmából. A hátsó ülésen pihent a virágcsokor és az ajándék. Az arany karkötőt egy kis medál díszítette, a szerelmespár nevének kezdőbetűi voltak belevésve. 

-          Még két vasúti átjárón kell áthaladnom és végre otthon leszek – görgette magában előre a perceket János. 

A folyamatosan sűrűsödő köd egyre átláthatatlanabbá tette az utat. Erősen kellett koncentrálnia, hogy ne tévedjen le az útról, igyekezett az úttest közepe felé húzódni. A szembe jövő forgalom igen gyér volt szerencsére. Túljutott az első vasúti átjárón, halványan látta, hogy felváltva fehéren villog a fénysorompó. Még öt kilométert kell megtennie és átölelheti szerelmét. Arra gondolt mennyire fog örülni Bori az ajándékának. Elképzelte a lány boldogságát és nem vette észre a sűrű köd miatt, hogy a fénysorompó pirosan villog. Aztán már hiába lépett a fékpedálra, nem tudott időben megállni. A vonat ötven méterre tolta maga előtt az autót. János azonnal meghalt. Amikor kivágták a roncsból a mentőorvosnő szeme sarkából legördült egy könnycsepp. Nem látott még soha mosolygó halottat.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd a kedvenc szerzőidet!


  • 1319 szerző
  • 906 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

mindian

A vonat

Műfaj

romantikus

Rövid leírás / Beharangozó

Szerelmi történet, amely tragikusan ért véget.

Rövid összefoglaló

Romantikus szerelem, mely hirtelen szomorúan véget ér.

Olvasási idő

3 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni mindian nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!