Barion Pixel nuuvella

Molnar Aliz Csente

"Anya neked elérőképességed van!"

Még sötét van, és az előző este beprogramozott mobil 4:30-kor megszólal. Nem mondom, hogy könnyű elhagyni az ágyat, mikor az még hosszas nyújtózkodásra csábít. Ám most van egy cél, egy olyan cél, ami képes kirántani minket az álomból. Így hát lerúgjuk magunkról a takarót és kikúszunk az ágyból. Aztán négykézlábra állunk, majd felegyenesedünk. Sötétben lebotorkálunk a galériából, le a csigalépcsőn.
Még nem kell fény, csak fokozatosan. Az előző lakásban szokásom volt, hogy fejlámpával a fejemen mentem ki a konyhába. A lányom még sokkal kisebb volt, és a kakaót az ágyba vittem neki. A fejlámpának, az irányított fényforrásnak nem volt számomra szemet bántó fénye. A testem pedig nem vetett árnyékot, nem volt mitől megijedni. Egy alkalommal pedig találkoztam olyan villanykapcsolóval, amin az ujjamat finoman végighúzva, szabályozható volt a fényáram. Most is jól jönne egy ilyen.
Szóval előre megyek és a sarokban lévő lámpát felkapcsolom, onnan elegendő fény jut a fürdő és a konyha területére is, anélkül hogy kellemetlen lenne a szemnek. Ez az 50 wattos izzó teljesítménye körülbelül 48 – 60 szál égő gyertya fényerejének felel meg. Meleg fénye van. „A láng, mely elég fényes ahhoz, hogy más testből árnyékot váltson ki, önmaga is árnyékot vet.” M. Faraday rácsodálkozása volt, mikor az égő gyertyát kitette a napra. Ezt a természetben megfigyelhető jelenséget példaként alkalmazhatom annak bemutatására, hogy a valóban sikeresnek nevezhető emberek, hogyan viszonyulnak, úgy általában másokhoz, saját és környezetük boldogulásának érdekében.
Nem árnyékot, hanem fényt vetve a másikra segít annak felismerni saját árnyékrészeit, hogy azokat megfejlődve bölcsebbé válhasson.
Alapvetően a fiataloknak szüksége van egy mentorra, és most szétnézve, úgy általában az emberiségnek. Szükségük van valakire, aki segítő szándékkal útnak indítja őket. Valakire, aki olyan, mint a Nap.
Jöhet a bögre kakaó. Elkészítem. A kakaó, ami inkább csokoládé ízű, hozzáadott vitaminokkal és ásványi anyaggal, nagyon finom, tudom, kóstoltam én is. Aztán bármi más még, amit ez a királylány óhajt kora reggel. Zuhany. Fogmosás. Öltözködés a napi programnak és időjárásnak megfelelően. Indulásra készen. Nem bánom ezt a kora reggeli sétát, amikor elkísérhetem őt a buszmegállóig. Szóval az elérőképesség valami olyasmit jelent, hogy átsegítve őt a nehézségeken, és biztosítva a stabil pontot számára, elérem, hogy célon maradjon. Célon is marad, amikor napról napra tapasztalhatja, hogy a folyamatosan befektetett energiája megtérülőben van, hiszen minden egyes megtett lépése egyben egy elért eredmény is. Hiszem, hogy az élet ilyen módon való megközelítése képes lehetővé tenni az embernek például azt a fajta életrevalóságot, amikor mérlegelés nélkül, laza nekifutással megugorja az egy métert.


Eddigi megjelenések

Gondolataim, tapasztalataim eddig is szívesen megosztottam másokkal. Nem oktatói, inkább inspiráló, bátorító jellegük miatt. Ezzel a szerzői oldalammal most először hivatalosan is csatlakozom azokhoz, akik alkotásaikkal hozzájárulnak a több sebből vérző emberiség gyógyulásához.


"Anya neked elérőképességed van!"

Még sötét van, és az előző este beprogramozott mobil 4:30-kor megszólal. Nem mondom, hogy könnyű elhagyni az ágyat, mikor az még hosszas nyújtózkodásra csábít. Ám ... tovább olvasom


Eddigi megjelenések

Gondolataim, tapasztalataim eddig is szívesen megosztottam másokkal. Nem oktatói, inkább inspiráló, bátorító jellegük miatt. Ezzel a szerzői oldalammal most először hivatalosan is csatlakozom azokhoz, akik alkotásaikkal hozzájárulnak a több sebből vérző emberiség gyógyulásához.


Molnar Aliz Csente ajánlásai

Ivády Gábor
Angyal voltam, de a glóriám éjjel a párnádon hagytam
Mindennapi haiku - 1.
Ivády Gábor
Már sok első volt maradj velem és légy az utolsó fecském
Mindennapi haiku - 2.
Sylveu
Az Igazság - Prológus
Az igazság - 1.
Ivády Gábor
A gourmet
Egy nem mindennapi örökség 09
Egy nem mindennapi örökség 09 - 9.

Mit jelent az, hogy ítélőképesség? Miért van rá szükség? Elsajátítható ez a képesség? Hogyan tanulhatjuk meg?

5 perc olvasás
0 0 0
Egy nem mindennapi örökség 08
Egy nem mindennapi örökség 08 Hatodik fejezet - 8.

Úgy tűnik, a játékszervíz is egy olyan hely, ahol sok érdekes ember bukkanhat fel. Vajon, most ki látogatott el a mesterhez?

5 perc olvasás
0 0 0
Egy nem mindennapi örökség 07
Egy nem mindennapi örökség 07 Ötödik fejezet - 7.

Eme fejezet kulcseleme egy bizonyos zenélődoboz, pontosabban, annak tartalma. Vajon mit rejthet? Gyöngyöt, gyémántot? Vagy valamit, ami még ezeknél is többet ér?

4 perc olvasás
0 0 0
Egy nem mindennapi örökség 06
Egy nem mindennapi örökség 06 Negyedik fejezet - 6.

A lélektárs általam felfogott jelentését próbáltam bemutatni ebben a fejezetben. Illetve kíváncsi lennék, hogy neked mond-e valamit az utolsó két bekezdés.

3 perc olvasás
0 0 0
Egy nem mindennapi örökség 05
Egy nem mindennapi örökség 05 Harmadik fejezet - 5.

Lél, a kisfiú, aki az iparosmesterre bízta szeretett játékát, felfedezi eme mesterség szépségeit, és ezalatt felismer valami nagyon fontos dolgot az élet szabályaival kapcsolatosan. Szeretnéd tudni mi volt az?

3 perc olvasás
0 0 0
Egy nem mindennapi örökség 01
Egy nem mindennapi örökség 01 Bevezetés - 1.

"Olyan történetek ezek, ahol az alkotó ember van a középpontban, ahol a szeretet erejével él és alkot. Életre kelnek a tárgyak, mint az ártatlan gyermek lelkében, és igazi, megbonthatatlan barátságok köttetnek!"

3 perc olvasás
0 0 0
Egy nem mindennapi örökség 02
Egy nem mindennapi örökség 02 bevezetés folytatás - 2.

"A fiam hallgatóságom volt miközben olvastam. Nagyon jó érzés volt mesét olvasni neki, mint régen, mikor még kicsi volt."

2 perc olvasás
0 0 0
Egy nem mindennapi örökség 04
Egy nem mindennapi örökség 04 Második fejezet - 4.

Családias hangulatú környezetben, az iparos mester egy átlagos napjáról olvashatsz. Közben képet kaphatsz arról, hogy mit jelent az a kifejezés, hogy hűséges hozzáállás.

3 perc olvasás
0 0 0
Egy nem mindennapi örökség 03
Egy nem mindennapi örökség 03 Első fejezet - 3.

Két szereplő, a strázsamester és a százados párbeszéde arról, hogy az életben valóban azt kapjuk-e, amit megérdemlünk. Lássuk, sikerül-e a bölcs strázsamesternek felszabadítania egy berögzült gondolkodót!

3 perc olvasás
0 0 0
Egy biciklis futár emlékirataiból

Biciklis futár készenlétben teljes felszerelésben. A szolgálat intim pillanatai.

1 perc olvasás
0 0 0

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Molnar Aliz Csente nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!