Barion Pixel nuuvella

A húsvéti nyúl eltitkolt története

Történt egyszer, amikor a Jóisten az állatokat teremtette, megalkotta a nyúkot, hogy kifejezze általa a teremtés végtelenségét, örömét és sokszínűségét.

A nyúk leginkább egy nyúlra hasonlított, de megkapta a tyúk tehetségét. Megállás nélkül ontotta magából a káprázatos színű tojásokat, melyekből folyamatosan keltek ki a kis nyuklik. A Jóisten belátta, ha nem avatkozik közbe, annyi nyukli lesz, hogy nem marad hely a többi állatnak. Magához hívatta a nyúkot, és megparancsolta neki, hogy a tojásait gyűjtse össze és évente egy alkalommal ossza szét a gyerekek között. A nyúk így is tett, minden tavasszal elvitte gyönyörű tojásait az apróságokhoz. A sok gyermek pedig izgatottan várta, mikor látogatja és lepi meg ismét szépséges ajándékaival. 

Még be sem köszöntött a tavasz, a gyerkőcök már a nyúkra gondoltak, alig várva, hogy megérkezzen. Nem sokkal később a tapsifüles a rengeteg emlegetéstől nyuklani kezdett. Nyuklott reggel, nyuklott délben, nyuklott akkor is, amikor tojt. A sok rázkódástól pedig megrepedt a tojások egy része. Szegény nyúk következő tavasszal bánatosan indult körútjára épen maradt ajándékaival. A Jóisten megsajnálta, és úgy határozott, ezentúl csak a tyúk tojhat tojást, a nyúl pedig fürge lábaival eljuttatja a színesre pingált meglepetéseket a gyermekekhez.

Megkérte az állatokat, ezt tartsák titokban, senki sem tudhatja meg, hogy nem a nyuszi tojja a tojásokat. Különben törheti a fejét ismét, ha a tyúk tyuklani kezd.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Molnár-Kozma Alexandra 27 történetét!


  • 1216 szerző
  • 802 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Molnár-Kozma Alexandra

A húsvéti nyúl eltitkolt története

Műfaj

mese

Rövid leírás / Beharangozó

Történt egyszer, amikor a Jóisten az állatokat teremtette, megalkotta a nyúkot, hogy kifejezze általa a teremtés végtelenségét, örömét és sokszínűségét.

Rövid összefoglaló

Egy mese, amely lerántja a leplet a húsvéti nyúlról és tojásairól

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Molnár-Kozma Alexandra nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!