Barion Pixel nuuvella

Az új tanév

Eljött ez is,amit sose vár senki sem,aki normális diák.

Egy új tanév és a régi középiskola.

Mindig is szerettem a phoenix-i Gilbert Középiskolába járni.A kilencediket Paradise Valley-ban kezdtem,de nagyon sok diáktársam kigyúnyolt és szóban bántottak.Addigi kiváló tanulmányi eredményeim annyira megromlottak,hogy bukásra álltam sok tantárgyból.Egy nap pedig az igazgató behívta a szüleimet és azt a tanácsot adta nekik,hogy mindenképpen írassanak át egy másik gimibe.

A szüleim látták otthon is,hogy valami nincs rendben,de mindig letagadtam.Apu gyakran utazott egyik államból a másikba egy építkezés miatt.Anyu pedig egy boltban dolgozott eladóként.Igyekeztem nekik nem gondot okozni és titkolni,ami legbelül nagyon fájt.

A tanárok megengedték,hogy évközi vizsgát tegyek és így jutottam be a legjobb ereményekkel.A második fél évemet már a Gilbert Középiskolában kezdtem.

Tudtam,hogy Leon is ebben a gimiben tanul.Nem tagadom,hogy minnél közelebb akartam lenni hozzá.Mellette olyan biztonságot érzek,amit eddig senki sem adott meg nekem.

Itt ismertem meg a barátait,a három muskétást.

Aaron Clarke a kicsit nagyképű és a Gilbert tigrisek úszóbajnoka.Átható világoskék szemei vannak.Helyes arcát pattanások borítják.Napról napra egyre barnábbnak tűnik a sok szolizástól.Testét az úszás formálta százhetvenhárom centijével tökéletesre.

Henry McGinnis a diákképviselő és nagyon kocka.Már egy ideje fekete,egyenes haját nem vágatja,ami így már a lapockájáig ért.Arccsontjai kicsit kiállnak.Fekete,vastag keretes szemüveget visel.Barna szemei mindig felcsillannak mikor tudja a választ órán.Az ő keze lendül előttem mindig magasba.Az agya a matekban olyan gyorsan kapcsol,mint ahogy a kolibri verdes a szárnyaival egy virág felett.Sose tudom megelőzni.Világéletében sovány fiúcska volt.Diákképviselőként mindig a legjobbra törekszik.Gyakran tanulunk együtt.Ő beszél folyton én meg bólogatok,hogy értem miről beszél.Leon mesélte úgy beszélnek rólunk,mint a két okoska,akik szerelmesek egymásba.Sose foglalkoztam ezzel a pletykával.Nála nagyobb kockával sose találkoztam.

Mark Smith a nagyhangú és izmait fitogtató srác pedig egyszerűen csak menő és szeret a három sráccal lógni.Ő az a tipikus tökéletes pasi,akit mindenki akar.Nagyon jó képű,sötét haj,sötétbarna haj napbarnított bőr,tökéletesen fehér fogsor és a legedzettebb pasi a suliban.Tény és való,hogy nagyon sokat edz mellette meg szedi a tömegnövelőt.Mindenből a legmenőbb és legújabb kell neki,amit a szülei meg is adnak neki.Tipikus tökéletes pasi.Minden csaj kedvence és nem tagadja bármelyik csajt a suliban megfektetné gond nélkül.Már nálam is bepróbálkozott számtalanszor és ugyanannyiszor vissza is utasítottam,hogy utána egy hétig nem ültem ebédkor az asztalukhoz.

Az iskola megtelt újra.

Hevesen dobogó szívvel kötöttem ki a biciklimet egy szabad helyre a tárolókon.A parkoló megtelt diákokkal.Igyekeztem az órámra,mert még a végén már a legelső napon el is kések.Híresen pontos vagyok az órákkal kapcsolatban vagy bárhova,ahova mennem kell.Inkább tizenöt perccel előbb beülök az üres terembe és hallgatom a fülemben tomboló zenét és átolvasom az adott anyagot.Sose lehet tudni mikor jön egy röpdolgozat váratlanul.

Minden tanárunk nagyon lazán vette az első órát.

Mr.Young az angol tanárunk beszámolt az európai nyeremény útjáról,melyet egy jól sikerült fotójával megnyert egy pályázaton.Számtalan fotót készített az útja során,melyet boldogan mutatta mindenkinek a nagy kivetítőn megfűszerezve egy kis művészettörténelemmel és irodalommal.

Mrs.Martin hosszas fogalmazást vár tőlünk holnapra a nyári szünetről irodalom órára.

Irodalom órát kettő matek követte,melyen alaposan belecsaptunk a tavalyi tananyag ismétlésébe.Henry-vel egy osztályba kerültünk idén.A verseny szellem elkezdett bennem dolgozni.Talán van eselyém idén megkockáztatni a matek versenyt?

A matek órát követte az ebéd szünet.A büfében megvettük az ebédet.Egy tonhalas szendvicset vettem mellé browie-t és piros gyümölcsös smoothie-t.Henry miközben kikérte a hamburgert sült krumplival és szénsavmentes vizzel arra a kis időre hagyta csak abba a matekpélda részletes levezetését.Majd nagy levegőt vett és ott folytatta,ahol az előbb abba hagyta.

Már kezdett a fejem fájni a folytonos beszédétől.Előre mentem,de nem tudtam levakarni magamról.

Az ajtó két szárnya ki van támasztva,így könnyen kisurranok a meleg levegőbe.

Az udvar megtelt diákokkal,akik az udvaron beszélgettek és ebédeltek.

Egy napernyős asztaltól Leon integet nekünk.

Nagy megkönnyebbüléssel indulok Henry-vel ki az oldalamon a srácok irányába,ahol már Aaron,Leon és Mark már várnak minket.Átverekedtünk egy csapat focistán,akik Eminem-et bömböltettek a mobiljukon és vették fel videóra.Valaki hamisan igyekezte lekövetni a szöveget.

-…Szóval érted?Így a legkönnyebb kiszámolni.Ahogy te számolsz Bella ne haragudj,de azért vagy lassabb.

Egy méterrel megállok az asztal előtt és mérgesen felé fordulok.

-Hogy mondtad?-Fortyanok rá.

-Hát végig azt ecsetletem eddig neked hogyan tudnád könnyen kiszámolni a...

-Na most már fejezd be-megkerülöm az asztalt és beférkőzöm Leon és Mark mellé lecsapva a tálcámat.A két srác ijedten néznek fel rám.Farkasszemet nézek Henry-vel.-Ne haragudj,de nem kértem ki a tanácsodat.Eddig is nagyon jól elbodultam matekon a szakvéleményed nélkül-a hangom elmélyült,ahogy a mondandóm lényegéhez értem.Mindig ez van,ha valaki felidegesít vagy igazságtalanság ér.

Henry lesüti szemét és leül Aaron mellé,aki a mobilját nyomja megállás nélkül.

Leülök én is és neki is állok enni.Fél szemmel látom,hogy Leon és Mark összenéznek,majd vállat vonnak és és ott folytatják a beszélgetést,ahol abbahagyták.

-Na szóval hol is tartottam?-Kérdezi Mark elgondolkodva.

-Ott,hogy a szüleiddel vadvízi evezésen vetettek részt a Grand Canyon-on.

-Igen.Hatalmas hullámok voltak.Basszus Haver tényleg látnod kellett volna.Imádtam!Anyukám annyira nem rajongott érte,mert csurom egy víz lett a ruhája,de apukám és a két öcsémmel mi nagyon éltük.Mikor kikeveredtünk a sodrásból,megszáradtunk még folytatuk tovább a túrát.Nem is tudom mennyit mentünk,míg egy kemping helyre értünk,ahol letáboroztunk,de már eléggé késő délután volt.A táj megért mindent,amit láttunk.Folyton ment a kamerám és a szüleim is gyakran megálltak fotókat készíteni.Mondtam nekik,hogy az összevágott vidókat feltolom a netre,de anyám azt mondta,ha ezt megteszem kint alszom a medvékkel.

Mindannyiunkból kitört a hangos nevetés.Még belőlem is.Éppen a browie-t fogyasztottam mikor a mondat elhangzott.Olyan köhögő rohamom volt,hogy a smoothie-val nyomtam le.

-Nem merted feltenni a netre-vonom le az egyértelműt mosolyogva.

Mark a fejét rázza és megvakarja a tarkóját.

-Nem.Nagyon beijedtem,hogy tényleg sátron kívül kell aludnom.Még a tesóim elől is eldugtam a felvételt.

-Attól félsz,hogy megosztják?-Kérdezi kétkedve Leon és hátba veregeti Mark-ot.

-Viccelsz?Az ikrek rosszabbak,mint én voltam.Tavaly Hálaadáskor az ünnepi pulykát ellopta a szomszéd kutyája,mert a fiúk átállították a hőfokot és megégett a pulyka.Megpróbálták a bizonyítékot eltávolítani Sacival,aki a szomszéd kutyája.Azt gondolták majd a bőrke részt megeszi róla,de mivel nem gondolatolvasó a kis corgi,így meglógott az egész pulykával a két öcsém megpróbálta visszavenni tőle,de lehetetlen volt.

Olyan nevetőgörcs tört ránk ettől a történettől,hogy a szomszédasztaltól is felénk pillantottak,majd felálltak és elmetek.

Kezemet az ajkam elé tettem.Próbáltam visszafolytani a nevetésem,de kellett pár perc múlva abbahagytam a nevetést.

Leon pillant az órájára és hátrahököl.Szemei elkerekednek.

-Skacok idő van!Öt perc múlva becsengetnek!

Abban a minutumban talpra ugrok és veszem a hátizsákom a vállamra.A többiek is lassan szedik a holmijukat.

-Kinek mi a következő óra?-Kérdezi Aaron.

-Spanyol valami új tanárnővel-vágja rá rögtön Mark.

-Nekem tesire kell mennem-feleli Henry halkan és el is indul a büfé felé.

-Emelt történelmem lesz Mr.Meyer-el-felelem és elindulunk be a suliba.

-Nekem is-mondja Leon nagy mosollyal az arcán és lazán átkarolja a vállamat gyaloglás közben.

Kellemes elektromos kisülés fut rajtam végig az érintésétől.Mindig örülök mikor egy picit is hozzám ér.

Letettük  a tálcáinkat és a szélrózsa négy irányába siettünk az óráinkra.

Tetszett a történet?

1 0

Regisztrálj és olvasd Nessi Tonks 12 történetét!


  • 1213 szerző
  • 799 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

ifjúsági

Rövid leírás / Beharangozó

Bella és Leon számára megkezdődik utolsó előtti középiskolás tanévük.
Ebben a fejezetben megismerjük Leon baráti körét.

Rövid összefoglaló

Leo és Bella kisgyermek koruktól fogva elválaszthatatlan barátok.A nyári szünet kellős közepétől követhetjük nyomon a két fiatal életének alakulását.
Szerlemek,árulás és álmok tarkítják életüket.
Bella elmondja Leonnak,hogy szereti?
Leonra milyen sors vár?
Bellát választja?

Olvasási idő

5 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Nessi Tonks nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!