Barion Pixel nuuvella

21. Jégkása

A jégkása (olaszul granita) egy szicíliai édesség, amely az egész világon népszerűségnek örvend. Csupán víz, cukor és általában gyümölcspüré vagy aroma kombinációja, amit félig fagyva, kásává törve fogyasztunk – sokan italként, szívószállal, mások desszertként, fagylalt helyett.

A legendák szerint a granita az eredeti fagylalt, amit Néró császár készíttetett az egyik hadjárata során. Akkoriban azonban még havat és jeget kevertek el mézzel, gyümölcspürével, alkohollal és mogyorókkal.

INFO: https://hokristaly.wixsite.com/hokristaly

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd norinawallace 93 történetét!


  • 1350 szerző
  • 923 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

szépirodalom

Rövid leírás / Beharangozó

Wattpadon indult, ma már egyre többen keresik

Rövid összefoglaló

Havi kihívás

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni norinawallace nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!