Barion Pixel nuuvella

24. Fagyöngy

A fagyöngy alatt váltott csók hosszú és boldog párkapcsolathoz vezet.

Legendája:

Az edenkert.hu így foglalja össze a növény eredetéről szóló mitológiai történetet: Baldurral, a fény és tisztaság istenével egy ellenség nyila végzett a csatában. Baldur édesanyja, Frigg, a házasság és szerelem istennője a saját könnycseppjeit a halálos nyílvesszőre kente, mire a könnyek fehér bogyókká változtak. Az istennő ezeket a bogyókat Baldur sebére rakta, ezzel visszahozta fiát az életbe. Frigg ezután megáldotta a fagyöngyöt, így aki alááll, lehetőséget kap, hogy a szeretetéről egy csókkal tanúbizonyságot tegyen. A növény nem véletlenül lett tehát a karácsony egyik ismert szimbóluma.

Információt hálásan köszönöm a https://zilakavehaz.hu/blog/ismerd-meg-a-karacsonyi-fagyongy-legendajat-es-jotekony-hatasait oldalának.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd norinawallace 96 történetét!


  • 1350 szerző
  • 924 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

szépirodalom

Rövid leírás / Beharangozó

Wattpadon indult, ma már egyre többen keresik

Rövid összefoglaló

Havi kihívás

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni norinawallace nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!