Barion Pixel nuuvella

Pálinkás Mihály

Három évvel azelőtt születtem, hogy az első ember eljutott a világűrbe, tehát már nem számítok „mai gyereknek”. Debrecenben szereztem tanári diplomát, s jelenleg Budapesten élek. Verseim, novelláim jelentek meg a naputonline internetes oldalon, a Magyar Naplóban és a Szárnypróbálgatók című, évente jelentkező antológiában. 2015-ben Időzóna címmel haiku-kötetem jelent meg a Publio Kiadónál. 2018-ban verseim beválogatták az Ámor és Psyché XXI. című antológiába. Új Megváltó című novellám bekerült Az év novellái 2019 című kötetbe (Írott Szó Alapítvány és Magyar Napló Kiadó). Nem vagyok termékeny alkotó, kétségek és remények között írok, bízva abban, hogy sikerül írásban visszaadni mindazt, ami a lelkemben van.


Három évvel azelőtt születtem, hogy az első ember eljutott a világűrbe, tehát már nem számítok „mai gyereknek”. Debrecenben szereztem tanári diplomát, s jelenleg Budapesten élek. Verseim, novelláim je... tovább olvasom

Fénykép vízkeresztkor

A január már nem olyan, mint a régi januárok. De a költő ebben is megtalálja a szépet.

1 perc olvasás
0 0 0
December végi alkony

Decemberi alkonyatkor az égi és földi szürkület eggyé válik. De a lenyugvó Nap nyújt egy kis reményt.

1 perc olvasás
0 0 0
Szilveszteri előzetes

A költő lezárja az óévet, nem mond róla se ót, se rosszat. Az új évtől pedig semmit se kíván. Vagy mégis?

1 perc olvasás
0 0 0
Hiszti Betlehemben

Betlehemi történet, az utóbbi kétezer év ismeretében, némileg elferdítve. Remélem, nem ez az igazság!

4 perc olvasás
0 0 0
Karácsonyi felolvasás

Még kicsik voltak a gyerekeink, amikor kialakult nálunk a szenteste szertartása, amelyhez éveken át ragaszkodtunk. Hogy volt, és hogyan lett vége? Erről szól a történet.

3 perc olvasás
0 0 0
A 99 forintos érme

Karácsonykor mindenki szeret ajándékozni. Ki-ki a „tehetsége” szerint. Mert a közhely igaz: ajándékozni öröm. És aki ajándékoz, az jó embernek érezheti magát. De valami elronthatja ezt az érzést. Szerencsére a vásárlás szentélyei ezt a terhet is leveszik lelkünkről!

4 perc olvasás
0 0 0
Búcsú novembertől

November az év legszürkébb, legborzongatóbb hónapja. Vagy mégsem?

1 perc olvasás
0 1 0
November

Vers az őszi depresszióról.

1 perc olvasás
0 1 0
Puding Panna és Túró Rudi – Tőzike
Puding Panna és Túró Rudi. 4. - 4.

Puding Panna és Túró Rudi egy olaszországi faluban élnek. Történetükről ötéves unokámnak meséltem. A negyedik mesében – amellyel a történet véget ér – előkerül egy tündér, aki új helyszínre varázsolja Pannát és Rudit. És kiderül, hogy a gyerekek a világ minden pontján szót értenek egymással.

6 perc olvasás
0 0 0
Puding Panna és Túró Rudi – Születésnap
Puding Panna és Túró Rudi. 3. - 3.

Puding Panna és Túró Rudi egy olaszországi faluban élnek. Történetükről ötéves unokámnak meséltem. A harmadik mesében Puding Pannának születésnapja van, és Túró Rudi nagyon készül erre a napra. A köszöntés azonban nem úgy sikerül, ahogyan Rudi elképzelte.

6 perc olvasás
0 0 0

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Pálinkás Mihály nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!