Barion Pixel nuuvella

Párdi Petra

10 követő 22 történet

Párdi Petra

Kis koromban rabul ejtett az olvasás - majd, ahogy minél többet olvastam, megjelent a vágy, hogy írjak. Több füzetet is teleírtam, folytatás készült a Bambihoz - mert nem tetszett a történet vége -, rengeteget leveleztem az unokanővéremmel, a barátaimmal, szerelmeimmel, és persze naplót is írtam. A szenvedélyből, hobbiból később munka is lett: Wanatka Gabriella oldalán, a Gyöngy magazinban dolgozhattam négy évig, ahol kiváló szakemberektől, kollégáktól tanultam, remek embereket ismertem meg az interjúk során; majd 2011-ig belekóstoltam az online szerkesztői munkakörbe is, szintén az Axel Springer Kiadóvállalatnál. A korábbi és a magazinnál töltött időszak sok élményéből, benyomásából születtek történetek, amelyekből 2010-ben megjelent a novelláskötetem, Méredzkedés címmel. Majd, legnagyobb meglepetésemre, idővel a próza mellett megszólaltak bennem verssorok is - így több vers is született.
A novelláskötet megjelenéséhez kapcsolódik írói munkásságom egyik nagy megtiszteltetése: a könyvhöz Csukás István írt ajánlót, akit volt szerencsém tíz éves koromtól ismerni.


Eddigi megjelenések

Ígéretek 3. - antológia (2009)
Méredzkedés - önálló novelláskötet (2010)
Téli álmok - antológia (2012)
Őszi varázs - antológia (2013)
Ígéretek 5. - antológia (2011)
Ígéretek 9. - antológia (2013)
Ígéretek 10. - antológia (2014)


Kis koromban rabul ejtett az olvasás - majd, ahogy minél többet olvastam, megjelent a vágy, hogy írjak. Több füzetet is teleírtam, folytatás készült a Bambihoz - mert nem tetszett a történet vége -, r... tovább olvasom


Eddigi megjelenések

Ígéretek 3. - antológia (2009)
Méredzkedés - önálló novelláskötet (2010)
Téli álmok - antológia (2012)
Őszi varázs - antológia (2013)
Ígéretek 5. - antológia (2011)
Ígéretek 9. - antológia (2013)
Ígéretek 10. - antológia (2014)


Párdi Petra ajánlásai

Adam Clark Dawson
A Kívánság
Adam Clark Dawson
Az otthagyott
Adam Clark Dawson
Kedvesem
Adam Clark Dawson
Zombik
Adam Clark Dawson
A két ezüst láncszem
Álmok

Van az a pont, amikor már mindenen túl - harag, sértettség, csalódás, kudarc, öröm, emlékek, kötődés, kétségek, bizonyosság - választhatunk, hogy megyünk vagy maradunk; együtt vagy külön? És tudjuk, bármelyik is lesz, az a jó. És az elfogadható. Erről szól ez a rövid írás.

1 perc olvasás
2 0 0
Lépcsőház

Mi mindenre gondol egy gyerek, amíg a lépcsőházban a negyedikről leér a földszintre? Bár a történet a hetvenes évek végén játszódik, ma is ugyanúgy érvényes lehet.

3 perc olvasás
1 1 0
Válasz

A veszteség hatalmas szomorúságot hoz, amin nem segít az idő - viszont meglehet, az, aki elment, mégem tűnt el örökre.

7 perc olvasás
1 1 0
Szabadság

Néhány gondolat szabadságról - vagy rabságról. Ki-ki döntse el, szerinte melyik.

1 perc olvasás
1 1 0
Időzavarban

Mi határozza meg, hogy számunkra gyorsan vagy lassan telik az idő? Biztos, hogy benne van a környezet, a hangulat - és minden, ami körülvesz minket. Nézzük is meg néhány szemszögből.

4 perc olvasás
1 1 0
Jobb volt?

Hitegethetjük magunkat, akár jó sokáig. Mégis, amikor szembe kerülünk a valósággal, a tiszta nyugalom legtöbbször feledteti a szépséggel kecsegtető bizonytalanságot.

1 perc olvasás
1 1 0
A család

Kevesebb, mint egy nap történése kétféle szemszögből. Ami közös: a természetben uralkodó rend. Az egyik aszerint él, abban él, a másik csodálja és vágyik rá.

6 perc olvasás
1 1 0
Kitől?

Mindenkit foglalkoztat a kérdés, hogy ki az, akire számíthat, ki az, aki biztos pont az életben. Tudsz ilyen embert mondani?

1 perc olvasás
1 1 0
Az életről

Olvasni jó és tanulságos, a jó szerző karon fog - utazhatunk vele fel, a hullámhegyre, de alászállhatunk általa a hullámvölgybe is.

1 perc olvasás
1 1 0
Bárcsak a kisujjam lennék

Rossz jegyet hozni nem jó - főleg, ha az embernek arra is válaszolni kell, hogy miért nem tudta megtanulni az anyagot...

1 perc olvasás
1 1 0

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Párdi Petra nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!