Barion Pixel nuuvella

Az ördögi kutya

Az ördögi kutya volt a legnagyobb félelmem. Ott ólálkodott az utcákon, amikor hazaértem, és mindig egyenesen a szemembe nézett, mintha tudta volna, hogy rejtegetek valamit. És most, amikor végre megszereztem a mindentudás könyvét, amire egész életemben áhítoztam, ő volt az, aki megakadályozta, hogy megértsem.

A könyv egy régi templomban volt elrejtve, csupán én tudtam a titkos rejtekhelyről. Családi örökség volt a tudás, amit néhai nagyapám hagyott hátra, aki egy tébolydában szenderült jobblétre. Azt gondoltam, hogy ha megszerzem a könyvet, akkor végre megszabadulok az ördögi kutya nyomasztó félelmétől. 

Amikor a templomhoz értem, ott állt az ördögi kutya a kapuban, és rám nézett hatalmas vörös szemeivel, amik mintha tüzet okádtak volna. Próbáltam megkerülni az épületet jobbról és balról is, de az ördögi kutya mindig elállta az utamat. Végül rájöttem, hogy nincs más választásom, szembe kell nézzek vele. Erőt vettem magamon, és lassan elindultam az ördögi kutya felé. A fenevad egyenesen a szemembe nézett, szúrós túlvilági tekintetével. Amikor már csak pár lépés volt hátra, az ördögi kutya hirtelen eltűnt.

Most is félek az ördögi kutyától, de megszereztem a mindentudás könyvét, amit mindig is akartam. Azóta is olvasom, egy kellemes intézet vigyázó falai között, de még mindig nem tudom, mi áll benne, mert akárhányszor kinyitom, csak az ördögi kutya démoni szeme jelenik meg előttem.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd a kedvenc szerzőidet!


  • 1319 szerző
  • 910 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

pascal

Az ördögi kutya

Műfaj

humor

Rövid leírás / Beharangozó

Abszurd egyperces.

Rövid összefoglaló

Az ördögi kutya volt a legnagyobb félelmem.

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni pascal nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!